Jump to content
lapagalia

ANSWERED Episodes of a series run episodes of ANOTHER series

Recommended Posts

lapagalia

I have Mac Mojave 10.14.6, Google Chrome Version 77.0.3865.90, Emby 4.2.10. I have a problem with TV series. By default, when I run an episode of a series, it runs an OTHER SERIES episode. As can be seen in picture 2, an episode of the Twin Peaks series shows a "Version: 1x05 - Peaky Blinders" box and actually runs the specified episode of Peaky Blinders. If I press the "Split versions apart" button, it is automatically corrected. But I have to do that in each and every episode of the series and as long as I restart the Emby server. Something is obviously not working right. What is it?

post-481659-0-51749300-1568993229_thumb.png

post-481659-0-99553400-1568993241_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi there, what is the folder structure of your tv library?

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

Hi,
A lot of thanks for your reply. I attach the folder structure.

post-481659-0-11178500-1568999457_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

Hello,

 

I wait for a solution...

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

What is the folder structure of that library?  But from your screenshot your episodes appear to be merged into multi version as you have a version drop down box.

 

TV is restrictive on structure and naming.

 

https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/TV-naming

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

I've renamed all the files and it seems to be working well now. Thank you.

 

What is the folder structure of that library?  But from your screenshot your episodes appear to be merged into multi version as you have a version drop down box.

 

TV is restrictive on structure and naming.

 

https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/TV-naming

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

Hello again,

 

False alarm. The problem is not solved.

 

I've renamed a lot of files. This is my current folder and file structure.

 

Folders: "Los Soprano - Temporada 1", "Twin Peaks" and "Chernobyl".

 

Files:

 

Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E01.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E02.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E03.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E04.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E05.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E06.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E07.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E08.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E09.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E10.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E11.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E12.mkv
Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E13.mkv
 
Twin Peaks S01E00 .avi
Twin Peaks S01E01 .avi
Twin Peaks S01E02 .avi
Twin Peaks S01E03 .avi
Twin Peaks S01E04 .avi
Twin Peaks S01E05 .avi
Twin Peaks S01E06 .avi
Twin Peaks S01E07 .avi
Twin Peaks S02E01 .avi
Twin Peaks S02E02 .avi
Twin Peaks S02E03 .avi
Twin Peaks S02E04 .avi
Twin Peaks S02E05 .avi
Twin Peaks S02E06 .avi
Twin Peaks S02E07 .avi
Twin Peaks S02E08 .avi
Twin Peaks S02E09 .avi
Twin Peaks S02E10 .avi
Twin Peaks S02E11 .avi
Twin Peaks S02E12 .avi
Twin Peaks S02E13 .avi
Twin Peaks S02E14 .avi
Twin Peaks S02E15 .avi
Twin Peaks S02E16 .avi
Twin Peaks S02E17 .avi
Twin Peaks S02E18 .avi
Twin Peaks S02E19 .avi
Twin Peaks S02E20 .avi
Twin Peaks S02E21 .avi
Twin Peaks S02E22 .avi
Twin Peaks S03E11 .avi
Twin Peaks S03E12 .avi
Twin Peaks S03E13 .avi
Twin Peaks S03E14 .avi
Twin Peaks S03E15 .avi
Twin Peaks S03E16 .avi
Twin Peaks S03E17 .avi
Twin Peaks S03E18 .avi
 
Chernobyl-S01E01.mkv
Chernobyl-S01E02.mkv
Chernobyl-S01E03.mkv
Chernobyl-S01E04.mkv
Chernobyl-S01E05.mkv
 
However, I still have errors and mixed files, as can be seen in this image:
 
p.png?fv_content=true&size_mode=5
 
 

Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

What error and mixed files?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Image is not accessible.

 

But if Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E01.mkv is your structure it is not supported.

 

Los Soprano

   Temporada 1

      Los Soprano - S01E01.mkv

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia
Thank you. I have renamed the entire structure. Now I have it like this: 
 
Los Soprano
   Temporada 1
       Los Soprano - S01E01.mkv
       Los Soprano - S01E02.mkv
       ....
 
   Temporada 2
   ....
 
Twin Peaks
   Temporada 1
      Twin Peaks S01E01.avi
      Twin Peaks S01E01.avi
      ...
 
Juego de Tronos
   Temporada 1
      Juego de Tronos S01E01.mkv
      ...
 
In spite of everything, the episodes of Twin Peaks and The Sopranos reproduce episodes of Game of Thrones, as can be seen in the images attached.
 
post-481659-0-77845700-1569236992_thumb.png
 
post-481659-0-94578700-1569237024_thumb.png

Image is not accessible.

 

But if Los Soprano - Temporada 1/Los Soprano - S01E01.mkv is your structure it is not supported.

 

Los Soprano

   Temporada 1

      Los Soprano - S01E01.mkv

Edited by lapagalia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Are there nfo files in your series folders?  Something is definitely wrong as the Series display names are wrong, both series show the same description, wrong studios and genres.

 

What IMDB, TMDB, Trakt linked id are (metadata external ids) listed?  Since there is not TVDB link I would assume they are still misidentified.

 

And a screen shot of folder structure and content of one of these series.

Edited by Happy2Play

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

Hello,

 

Yes, I have the video files (mkv and/or avi), nfo and jpg files (poster and photos).

 

post-481659-0-33632600-1569317223_thumb.png

 

post-481659-0-01259700-1569317313_thumb.png

 

post-481659-0-33470400-1569317370_thumb.png

 

I include some metadata of one video (The Sopranos) about external ids.

 

post-481659-0-52728900-1569317567_thumb.png

 

Are there nfo files in your series folders?  Something is definitely wrong as the Series display names are wrong, both series show the same description, wrong studios and genres.

 

What IMDB, TMDB, Trakt linked id are (metadata external ids) listed?  Since there is not TVDB link I would assume they are still misidentified.

 

And a screen shot of folder structure and content of one of these series.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Your first image is a season 1 folder and it contains a tvshow.nfo.  So to me your folder structure would still appear to be broken.  Or there is metadata within your folders that needs to be cleanup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

The metadata are created automatically. I have not created them.

 

So, what is the solution? I'm not an expert.

 

Here is the tvshow.info file:

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?>
<tvshow>
  <plot>Fishing is a hard life, and harder with bluefin stocks depleted. In Gloucester, Massachusetts, there's a special breed of fishermen. For generations they've used rod and reel to catch the elusive bluefin tuna. They depend on these fish for their livelihood, and the competition is brutal. Over the next 10 weeks, the most skilled fishermen will set out in the frigid waters of the North Atlantic in hopes of catching the valuable bluefin tuna. When one bluefin can bring in as much as $20,000—they'll do whatever it takes to hook up.</plot>
  <outline>Fishing is a hard life, and harder with bluefin stocks depleted. In Gloucester, Massachusetts, there's a special breed of fishermen. For generations they've used rod and reel to catch the elusive bluefin tuna. They depend on these fish for their livelihood, and the competition is brutal. Over the next 10 weeks, the most skilled fishermen will set out in the frigid waters of the North Atlantic in hopes of catching the valuable bluefin tuna. When one bluefin can bring in as much as $20,000—they'll do whatever it takes to hook up.</outline>
  <lockdata>false</lockdata>
  <dateadded>2019-09-19 22:54:30</dateadded>
  <title>Los Soprano T-1</title>
  <trailer>
  <rating>6.6</rating>
  <year>2012</year>
  <imdb_id>tt2191567</imdb_id>
  <tmdbid>62598</tmdbid>
  <premiered>2012-04-01</premiered>
  <releasedate>2012-04-01</releasedate>
  <genre>Action & Adventure</genre>
  <genre>Reality</genre>
  <studio>National Geographic</studio>
  <tvrageid>31233</tvrageid>
  <tvdbid>257494</tvdbid>
  <art>
    <poster>/Users/javier/Videoteca/Los Soprano/Temporada 1/poster.jpg</poster>
    <fanart>/Users/javier/Videoteca/Los Soprano/Temporada 1/fanart.jpg</fanart>
  </art>
  <id>257494</id>
  <episodeguide>
  </episodeguide>
  <season>-1</season>
  <episode>-1</episode>
  <displayorder>aired</displayorder>
  <status>Continuing</status>
</tvshow>
 

Your first image is a season 1 folder and it contains a tvshow.nfo.  So to me your folder structure would still appear to be broken.  Or there is metadata within your folders that needs to be cleanup.

Edited by lapagalia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Assuming you have the correct Series, Season folder structure just delete the tvshow.nfo file in your season folder and perform a library scan.

 

You may want to delete all the metadata and image in the folders and allow Emby to get them again.

Edited by Happy2Play

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

Good. I have deleted all .nfo and .jpg files. I have renamed the directories and files "Los Soprano" to "The Sopranos" and then updated the metadata. And I got this.

 

post-481659-0-59932000-1569331060_thumb.png

 
I'm not an emby expert, but I'm not an idiot either. This is not normal and something is fatally wrong with emby.
 
 

Assuming you have the correct Series, Season folder structure just delete the tvshow.nfo file in your season folder and perform a library scan.

 

You may want to delete all the metadata and image in the folders and allow Emby to get them again.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

I have completely uninstalled the Emby Server application and reinstalled it. When I say that I have completely uninstalled it, I am saying that I have completely uninstalled it: the executable and related folders. I reinstalled it after downloading it again from the network. Why the hell do I get all my previous configuration? Where is this configuration stored? Isn't this related to my problems? Do I have to send Emby to the trash?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Each screenshot has only shown a partial image of your setup can you show a screen shot of your libraries folder setup, the screen shot would suggest you are pointing directly sat the series folder, as that is the only way to get that title in the top left.  Libraries folder can not be pointed directly at Series, it should point to parent folders that contain Series and/or Movies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia

That's enough. I have tried Plex Media Server and it has served me all the TV series correctly at the first time.

 

Each screenshot has only shown a partial image of your setup can you show a screen shot of your libraries folder setup, the screen shot would suggest you are pointing directly sat the series folder, as that is the only way to get that title in the top left.  Libraries folder can not be pointed directly at Series, it should point to parent folders that contain Series and/or Movies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

The only difference is Emby is more restrictive on your library setups as the wiki's show.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

I think they are probably just being merged due to having the same tvdb id's on the series, which could be caused by nfo files created by previous scans. If you go into your settings for the TV library and uncheck the option to automatically merge series, then run a library scan, I bet this will be resolved. 

 

Please let us know if this helps. Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

This image to suggest a structure/library issue, as this would point to a library named The Soprano.

 

5d8a96072b9c8_ex.jpg

 

So we would need to go over everything from this libraries setup to the exact folder structure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lapagalia
Yeah, you're right. But there are still erratic behaviors. In all cases, after creating a TV series and scanning the files, Emby ALWAYS assigns to ALL TV series the poster and the name of... Wicked Tuna! (which is what appears in the tvshow.nfo file). I have to fix them one by one, setting the identity by entering the rightful series name and IMDB id.  
 
As serie metadata downloaders I have: TheMovieDB and The Open Movie Database.
As season metadata downloaders I have: TheMovieDB.
And as metadata downloaders of episodes I have: TheMovieDB and The Open Movie Database.

 

 

 

I think they are probably just being merged due to having the same tvdb id's on the series, which could be caused by nfo files created by previous scans. If you go into your settings for the TV library and uncheck the option to automatically merge series, then run a library scan, I bet this will be resolved. 

 

Please let us know if this helps. Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...