Jump to content


Photo

Unable to Add Pictures Library in Emby 4.2.0.40

4.2.0.40 pictures

Best Answer Luke , 15 August 2019 - 11:29 AM

Yes but there are issues with the .net core runtime and sym links and that is likely the problem:
https://github.com/d...fx/issues/26310
As soon as they resolve that I imagine this will be resolved as well. Go to the full post


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 08 August 2019 - 03:59 PM

Hello, I'm trying to set up a pictures gallery in Emby. I've deleted and re-added the library a couple times; after my last package upgrade, I had to delete the Emby cache and metadata folders and restore from the backup plugin. All other libraries are working -- videos, shows, music, etc. Only the pictures library shows empty. This folder is also only part of this one library -- it's not to be shared with any other. Pictures are all in /srv/yggdrasil/Pictures and readable by the Emby user.

[ ANINIX::Core/depriv \\ /usr/bin/bash {0 2019-08-08-14:45 /srv/yggdrasil/Pictures} ]
|> uname -a
Linux Core.AniNIX.net 5.2.1-arch1-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Sun Jul 14 14:52:52 UTC 2019 x86_64 GN
U/Linux
[ ANINIX::Core/depriv \\ /usr/bin/bash {0 2019-08-08-14:52 /srv/yggdrasil/Pictures} ]
|> pacman -Qi emby-server
Name            : emby-server
Version         : 4.2.0.40-1
Description     : Bring together your videos, music, photos, and live television
Architecture    : any
URL             : https://emby.media
Licenses        : custom
Groups          : None
Provides        : None
Depends On      : alsa-lib  aom  dotnet-runtime  fontconfig  fribidi  gmp  gnutls  lame
                  libass.so=9-64  libdrm  libfreetype.so=6-64  libjpeg-turbo  libmfx.so=1-64
                  libpng  libtheora  libva-drm.so=2-64  libva.so=2-64  libva-x11.so=2-64
                  libvorbisenc.so=2-64  libvorbis.so=0-64  libwebp  libx11  libx264.so=157-64
                  opus  skia-sharp  sqlite  zlib  zvbi
Optional Deps   : None
Required By     : None
Optional For    : None
Conflicts With  : None
Replaces        : None
Installed Size  : 80.97 MiB
Packager        : Maxime Gauduin <alucryd@[member="archlinux"].org>
Build Date      : Sun 28 Jul 2019 09:34:44 AM CDT
Install Date    : Thu 08 Aug 2019 02:41:00 PM CDT
Install Reason  : Explicitly installed
Install Script  : No
Validated By    : Signature

[ ANINIX::Core/depriv \\ /usr/bin/bash {0 2019-08-08-14:52 /srv/yggdrasil/Pictures} ]
|> ps -fe | grep emby
emby     27121     1  3 14:41 ?        00:00:22 /opt/dotnet/dotnet /usr/lib/emby-server/EmbySe
rver.dll -programdata /var/lib/emby -ffdetect /usr/bin/ffdetect-emby -ffmpeg /usr/bin/ffmpeg-e
mby -ffprobe /usr/bin/ffprobe-emby -restartexitcode 3
depriv   29149 26787  0 14:52 pts/3    00:00:00 grep emby
[ ANINIX::Core/depriv \\ /usr/bin/bash {0 2019-08-08-14:52 /srv/yggdrasil/Pictures} ]
|> id emby
uid=422(emby) gid=422(emby) groups=422(emby),1000(http),1027(ssl)
[ ANINIX::Core/depriv \\ /usr/bin/bash {0 2019-08-08-14:55 /srv/yggdrasil/Pictures} ]
|> find /srv/yggdrasil/ -type d -maxdepth 1 -exec ls -ld {} \;
dr-xr-x--- 12 depriv http 244 Dec  5  2018 /srv/yggdrasil/
dr-xr-x--- 38 depriv http 4096 Feb 10 22:06 /srv/yggdrasil/Digital_Library
dr-xr-x--- 11 depriv http 134 Oct 14  2016 /srv/yggdrasil/Emulators
drwxr-x--- 90 depriv http 4096 Jul 14 10:21 /srv/yggdrasil/Pictures
dr-xr-x--- 6 depriv http 97 Jan 10  2018 /srv/yggdrasil/Software
dr-xr-x--- 5 depriv http 52 Sep 24  2016 /srv/yggdrasil/Videos
drwxr-x--- 12 depriv http 4096 Aug  8 11:15 /srv/yggdrasil/new_acquisition
dr-xr-x--- 7 depriv http 4096 Mar  9  2018 /srv/yggdrasil/reacquire
dr-xr-x--- 19 depriv http 262 Dec 20  2016 /srv/yggdrasil/Music
dr-xr-x--- 15 depriv http 4096 Dec  5  2018 /srv/yggdrasil/LWiki_Pictures


Edited by DarkFeather, 08 August 2019 - 03:59 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 08 August 2019 - 04:00 PM

Hi there, how did you create the library in emby library setup?



#3 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 08 August 2019 - 05:13 PM

I went to Server Dashboard > Libraries > Add Media Library. I chose "Home videos & pictures", added the '/srv/yggdrasil/Pictures' folder, and selected "Enable Photos" under Library Settings. I accepted the changes, and then went to the triple dots on that library and selected "Scan library" with "Replace all metadata" as the refresh mode.

I've waited a couple days just in case and rescanned the libraries a few times. I've deleted and recreated the library a couple times with this methodology. 



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 08 August 2019 - 06:14 PM

Does the content type in emby library setup say home videos? What is the folder structure? What format photos?



#5 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 09 August 2019 - 04:02 PM

It does. There are 4406 JPG, PNG, GIF, etc. pictures in 252 folders -- the tree is no deeper than four levels underneath /srv/yggdrasil/Pictures.



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 09 August 2019 - 04:04 PM

what other emby libraries have you created?



#7 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 09 August 2019 - 04:45 PM

I have the default (but empty) Camera Uploads location that's "Home video and pictures", along with a "New Acquisition" library where I have a few pipelines dump files and the Pictures library in question. 

I have the default Collections libraries that's "Mixed content", along with a couple other libraries that I have made.

 

I also have one each of the Movies, Music, and TV Shows library types.

 

Are we thinking that the New Acquisition folder is interrupting the Pictures library scan? New video files do appear in the New Acquisition folder like they should. 



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 09 August 2019 - 08:53 PM

Have you already added /srv/yggdrasil to another library?

#9 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 10 August 2019 - 06:01 PM

No, each subfolder gets added but the base does not.

#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 11 August 2019 - 12:50 PM

and /srv/yggdrasil/Pictures is not part of any other library, right?



#11 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 13 August 2019 - 02:46 PM

Sorry, missed the notification. No, it should not be. 



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 15 August 2019 - 12:03 AM

Are there symlinks involved?



#13 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 15 August 2019 - 11:24 AM

Some folders underneath /srv/yggdrasil/Pictures are symlinks, yes, but they should be symlinks to locations outside of /srv/yggdrasil -- I have a couple /home folder locations we expose to Emby through these symlinks. Permissions on the linked locations allow Emby to read the files within. Is that still causing an issue, though?


Edited by DarkFeather, 15 August 2019 - 11:33 AM.


#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152351 posts
  • Local time: 03:02 AM

Posted 15 August 2019 - 11:29 AM   Best Answer

Yes but there are issues with the .net core runtime and sym links and that is likely the problem:
https://github.com/d...fx/issues/26310
As soon as they resolve that I imagine this will be resolved as well.
  • DarkFeather likes this

#15 DarkFeather OFFLINE  

DarkFeather

    Advanced Member

  • Members
  • 38 posts
  • Local time: 01:02 AM

Posted 15 August 2019 - 12:20 PM

Ahhhh that's an awesome find. I removed the symlinks, added new libraries for the /home locations, and now everything seems to be showing up. Thanks!







Also tagged with one or more of these keywords: 4.2.0.40, pictures

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users