Jump to content


Photo

Live TV Setup + Playback Issues

Live Tv Buffering IPTV

Best Answer Luke , 18 July 2019 - 05:05 PM

Hi there, can you try setting the CRF back to default?

Go to the full post


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 kramer15 OFFLINE  

kramer15

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:50 AM

Posted 18 July 2019 - 04:51 PM

Hello:

 

I am a recent convert to Emby from Plex. I am trying to set up live tv with an iptv m3u account.  Everything works, however, Playback buffers, skips, or “loops” (goes back several seconds or minutes) and replays. I have searched the forums for solutions and tried several options, but the issue keeps occurring. I need help with the following:

  1. Are my settings correct (will post below).
  2. Could it be from my freenas server? (set up below).
  3. Would a faster internet connection solve the issue?

 

I have attached the Emby Server log and ffmpg log.

 

Emby (freenas) server settings:

 

Enable hardware acceleration when available:

Yes

Transcoding thread count:

Auto

Audio boost when downmixing:

2

H264 encoding preset:

Auto

H264 encoding CRF:

28

 

Internet streaming bitrate limit (Mbps):

5

 

Freenas Server:
Intel® Core™ i5-2300 CPU @ 2.80GHz (4 cores)

5TB

8 gig Ram

11.2 system

Attached Files



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134803 posts
  • Local time: 11:50 AM

Posted 18 July 2019 - 05:05 PM   Best Answer

Hi there, can you try setting the CRF back to default?


  • kramer15 likes this

#3 kramer15 OFFLINE  

kramer15

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:50 AM

Posted 18 July 2019 - 05:37 PM

Hi Luke:

 

Will do. I believe that was 23.

 

Tom



#4 kanipek OFFLINE  

kanipek

    U.S. Navy Retired

  • Members
  • 1064 posts
  • Local time: 11:50 AM
  • LocationMassillon, Ohio

Posted 18 July 2019 - 07:01 PM

  1. Would a faster internet connection solve the issue?

You didn't mention what your internet speed is. I believe the bare minimum you would need is 25 Mbps.

 

Is it buffering on both local and remote networks?



#5 kramer15 OFFLINE  

kramer15

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:50 AM

Posted 19 July 2019 - 02:03 AM

I have 300 mbs, down and 10 up. Luke Thanks that did the trick it is working like a charm. 

 

Tom


  • Luke and kanipek like this

#6 kramer15 OFFLINE  

kramer15

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:50 AM

Posted 19 July 2019 - 11:21 PM

Hi Luke

 

I added two tv guide data proividers one Emby (direct tv, Cox) and the other XmLiTV (iptv-epg.com). Could this be the issue?  I have attached the logs.

 

Tom

Attached Files



#7 kramer15 OFFLINE  

kramer15

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 08:50 AM

Posted 21 July 2019 - 07:34 PM

I backtracked and deleted the two data guides (direct tv, Cox) and the streaming is working fine again, not sure why that would affect the stream. Thanks for your help.



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134803 posts
  • Local time: 11:50 AM

Posted 21 July 2019 - 07:40 PM

Thanks for the feedback.







Also tagged with one or more of these keywords: Live Tv, Buffering, IPTV

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users