Jump to content


Photo

App won't sync Movies or TV Shows

ready to transfer Sync Emby Windows Store

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 18 July 2019 - 05:59 AM

Hi,
 
I'm having troubles with syncing to my Windows 10 laptop (using the UWP Windows Store App). My server has converted the media and its stuck on 'Ready to Transfer'. This has worked intermittently before and if I reboot the computer it appears to 'wake up' the sync process and transfer the files.
 
I was previously using the desktop version (co-installed with the Store app), but after reading the forum I found that the desktop version is not supported for sync so removed it in case it was causing a conflict. I have also tried re-installing the store app and changing the Download Location in the Offline Settings but nothing appears to kick the transfer process into starting.
 
I have also tried initiating the Sync of Movies & TV Shows from both the device and the Server, neither works.
 
If its helpful, within the UWP app when selecting a piece of content that I've asked to sync, the command bar (play, played, more, etc) shows the status as 'Downloading' (not 'Download') so the app knows its on the way but it never arrives. When I then play the content, I can see on the Stats for Nerds and on the Server Dashboard that it is transcode streaming the content.
 
Additionally, the sync doesn't work from within my wifi or externally over the internet (I use a dynamic dns).
 
My iOS & Android devices sync items properly, this issue only seems to be with Windows Store app.
 
Is there any way to force the download to occur?
 
 
If I can provide any other info to help deconstruct what's going on, happy to.
 
Thanks in Advance,
Dewey
 
Server Version: 4.1.1.0 (Win10 Server)
UWP App Version: 1.1.256.0 (Win10 MS Surface)

Attached Files



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 18 July 2019 - 02:25 PM

Hi there, are you on windows insider?



#3 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 19 July 2019 - 04:41 AM

Hey Luke,

 

I'm not, but can sign up if it helps! I took a look at the program, looks like I can take on 1 of 3 profiles, is there a preference I should adopt?

  1. Just fixes, apps, and drivers
  2. Active development of Windows
  3. Skip ahead to the next Windows release

I'm guessing potentially you'd like me to move onto the Windows 10 20H1 Insider Preview Build 18941?

 

Thx,

Dewey



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 19 July 2019 - 02:06 PM

No actually, i thought that might be the problem because another user reported a download problem with insider.



#5 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 19 July 2019 - 07:15 PM

Ahh, ok. Well can I provide any extra info to help debug the issue?



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 20 July 2019 - 04:07 PM

Have you tried downloading music?



#7 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 21 July 2019 - 10:24 AM

Hi Luke,

 

Just tested syncing music; one album set to original, one to 1.5Mbps - both again just sit waiting to transfer...

I did the same on my phone, and they transferred straight away!

 

Thx, D



#8 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 24 July 2019 - 05:15 AM

Hi @Luke, anything else I can try to debug the issue?



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 27 July 2019 - 02:13 PM

Hi, have you updated to the new server release?



#10 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 30 July 2019 - 04:19 AM

Hi Luke,

 

I just updated to the new server release, but alas no change. I put a few more item in the queue to see if that would restart things- they converted but are now also stuck at 'Ready to Transfer'.

 

I'm travelling home today, so will test again whether it at least works via LAN - will report back on that in a few days.

 

Thx, D



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 31 July 2019 - 03:00 PM

Let us know how you get on when you get home.



#12 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 02 August 2019 - 02:05 AM

Hi Luke,

 

No luck. Doesn't update from my lan either. I removed all queued items and sync'd a new item, it converted and again just stalls at 'Ready to Transfer'.

 

Anything else I should try?



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 02 August 2019 - 01:46 PM

Did you try the latest app update from yesterday? Not sure it will make a difference though.



#14 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 04 August 2019 - 04:45 AM

Hi Luke,

 

My MS Surface updated to the latest app yesterday (1.1.257.0), to be sure the issue persists, I cleared the Sync queue and started a new sync request - unfortunately the issue still remains... media is still stuck with "Ready to Transfer" :(

 

Anything else I can try? At this point when I travel, I'd happily transfer across manually.



#15 BlueSnake OFFLINE  

BlueSnake

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 02:30 PM

Posted 08 August 2019 - 03:38 AM

I've also observed the same issue with the Windows Store App yesterday. I'm using an Acer Switch 3 tablet. Download on other Windows notebooks is also not working.

 

BTW: On my iPad Pro the download is working, but the progress bar not. It alsways states 0% until the download is finished.



#16 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 14 August 2019 - 06:41 AM

Hi @Luke, any updates on what we can try in order to resolve?



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 29 August 2019 - 12:26 PM

Can you try the latest update to the app? Thanks.



#18 Dewey80 OFFLINE  

Dewey80

    Advanced Member

  • Members
  • 45 posts
  • Local time: 08:30 PM

Posted 01 September 2019 - 05:38 AM

Hi @Luke, Just tried with all the latest updates and the issue remains.

 

Server: 4.2.10

App: 1.1.261.0 (MS Surface)



#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135879 posts
  • Local time: 08:30 AM

Posted 01 September 2019 - 08:49 AM

that's strange. Thanks for the info.







Also tagged with one or more of these keywords: ready to transfer, Sync, Emby Windows Store

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users