Jump to content


Photo

DLNA not showing on Samsung UE32H5500 + no subs showing

dlna subs UE32H5500

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 30 June 2019 - 03:51 PM

Hi,

 

I'm trying to connect to my Emby server with my Samsung UE32H5500. Tried using the DLNA function of the tv to find the server. But that doesn't work. (DLNA is enabled in the dashboard.) As in, the server doen't show up.

I also tried clicking the stream icon while in the browse libary function of Emby. Thart works although no subs show. While if I stream diretly from the browser they do.

Any suggestions?

 

Jordi



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 01 July 2019 - 01:40 AM

Hi there, can you please attach the emby server log? you can learn how to do that here:

https://emby.media/c...port-a-problem/

 

Thanks !



#3 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 01 July 2019 - 04:27 AM

Hi Luke,

 

Thanks for your reply. I've attached a zip with everything from the logs folder. I hope it can help you figure out what the problem is.

 

Your help is appreciated,

 

Jordi

 

Update: Also opened port 8096 for TCP from within Windows Firewall. No change.

Attached Files


Edited by Headhunter123, 01 July 2019 - 07:58 AM.


#4 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 02 July 2019 - 06:42 PM

@Luke any idea?

I'm hoping to be able to use Emby since I dislike other DLNA software.

#5 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 12:32 PM

Does anyone else know what the issue might be?



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 03 July 2019 - 12:48 PM

You could try again with the next release of Emby Server as there have been some dlna related fixes. thanks.


  • Headhunter123 likes this

#7 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 01:43 PM

So Luke, You have no idea what causes this?

 

If not there's nothing to but wait I guess.

 

Thanks for the help,

 

Jordi



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 03 July 2019 - 01:50 PM

It's might be something related to older models. I have slightly newer models for testing that are working just fine.



#9 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 03:36 PM

I see...

I'll also try running the server from a different pc. See what that does. Can you explain why something like Plex or Universal Media Server does work?

Thanks for your time and I'll keep my eyes open for new versions.

Jordi

#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 03 July 2019 - 03:41 PM

Because in reality, even though upnp/dlna is intended to be a universal standard, it's implemented differently by many devices. We do our best to account for these things based on user reports and based on the units we have available for testing. Sometimes though there are cases where the problem is not obvious, and until we're able to personally test with the same device it can be difficult to chase down. The 4.2 release contains improvements targeting other devices but it's possible it may help with yours as well. 



#11 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 03:47 PM

Thanks for the explanation. Any idea when the new version will surface?

Jordi

#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 03 July 2019 - 03:48 PM

Hopefully in the next week or so.



#13 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 03:52 PM

Ok thanks! I'll check back later. Thanks for all the effort you guys put in.

Lastly, am I right in thinking that if it works from a different pc (as in, the server gets detected when ran on a different pc.) it has something to do with the pc its currently on?

Trying everything.

Jordi

#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 03 July 2019 - 03:53 PM

Yes you should check windows firewall and make sure there are no rules set to block traffic from the server application. that could be causing it as well.



#15 Headhunter123 OFFLINE  

Headhunter123

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 12:23 PM

Posted 03 July 2019 - 03:56 PM

Right, I don't see anything that looks like that. I'll check on a different PC tomorrow and report back.

Jordi

#16 KamElita OFFLINE  

KamElita

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 10:23 AM

Posted 07 August 2019 - 12:05 PM

Rob
I tried the Tampa Bay Tour Scenario and the images do not appear in P3D v4. I see them when I open the Overview.htm but they do not appear when I launch the scenario in P3D v4.

Ray

#17 FreeBSD_Lover OFFLINE  

FreeBSD_Lover

    Advanced Member

  • Members
  • 63 posts
  • Local time: 07:23 AM

Posted Yesterday, 05:41 PM

It's might be something related to older models. I have slightly newer models for testing that are working just fine.

 

 

Because in reality, even though upnp/dlna is intended to be a universal standard, it's implemented differently by many devices.

 

Late coming to this, but yeah my older Samsung TV does not recognize Emby DLNA, nor does VLC on my Android phone, but both these devices work fine with miniDLNA.  Emby does work fine on our PS3 and PS4.  Way too many vendors have their own implementation of DLNA that is just the way it is I guess.  Thanks for trying to cover most of the bases!



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137604 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted Yesterday, 06:29 PM

How old is the tv?





Also tagged with one or more of these keywords: dlna, subs, UE32H5500

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users