Jump to content


Photo

Playback jerky on Amlogic TV box S905X2


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 csjjpm OFFLINE  

csjjpm

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 07:03 AM

Posted 08 May 2019 - 04:03 PM

Hi,

  I've just bought one of these android tv boxes and installed EMBY.  The box is connected by wifi to my network and I have an ethernet connected media server that hosts the emby server.

  I have emby on other wireless android devices (phone and tablets) that play backs fine.  I also have a (ahem) plex server and the plex app on the Android TV plays back perfectly.

  Any advice on the EMBY app, settings? is there more than one version (mobile/tv box).

Thanks

Paul



#2 clarkss12 OFFLINE  

clarkss12

    Advanced Member

  • Members
  • 1217 posts
  • Local time: 02:03 AM
  • LocationMichigan, USA

Posted 08 May 2019 - 04:12 PM

Hi,

  I've just bought one of these android tv boxes and installed EMBY.  The box is connected by wifi to my network and I have an ethernet connected media server that hosts the emby server.

  I have emby on other wireless android devices (phone and tablets) that play backs fine.  I also have a (ahem) plex server and the plex app on the Android TV plays back perfectly.

  Any advice on the EMBY app, settings? is there more than one version (mobile/tv box).

Thanks

Paul

Which box and what Android OS?



#3 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 50059 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 09 May 2019 - 10:44 AM

Hi.  Have you tried lowering the bitrate setting in the app?

 

What, exactly, does "jerky" mean, though?



#4 csjjpm OFFLINE  

csjjpm

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 07:03 AM

Posted 16 May 2019 - 03:31 PM

Hi.  Have you tried lowering the bitrate setting in the app?

 

What, exactly, does "jerky" mean, though?

 

For some videos the sound plays on but the picture will freeze for a second or two and skip to the next frame and so on.



#5 csjjpm OFFLINE  

csjjpm

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 07:03 AM

Posted 16 May 2019 - 03:33 PM

Which box and what Android OS?

 

A T95Q, Android 8.1.  4GB RAM Amlogic S905X2.



#6 ZootsAllure OFFLINE  

ZootsAllure

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 01:03 AM

Posted 18 May 2019 - 10:23 AM

Using the default player my A95x Max does the same thing.  Video has skipped frames, the skipping follows no pattern and can be momentary or a significant stutter. Not a prob on my Firestick that works fine.  Have uninstalled, tried both stable and beta...no change.  As well the built in player doesnt pass thru any type of DD only pcm. Had to change to VLC which plays flawlessly with pass thru turned on. Android 8.1


Edited by ZootsAllure, 18 May 2019 - 10:24 AM.


#7 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 50059 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 19 May 2019 - 08:58 AM

There are definitely limitations to these off-brand boxes as they don't always implement things fully the way the sanctioned Android TV boxes do.



#8 RanmaCanada OFFLINE  

RanmaCanada

    Advanced Member

  • Members
  • 309 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 19 May 2019 - 12:03 PM

The problem with these boxes is that the software support from the MFG is crap.  Use one of the custom firmwares available on freaktab.  I have 2 A95 Max S905X2 boxes and in order to get proper playback, I had to install Xannytech's firmware, AND use SPMC as an external player.  The other issue is that Amilogic hasn't been forthcoming with their blobs, and support for ALL amilogic devices will be dropped from most open source players (VLC, Kodi, etc) because of this.  SPMC is no longer being developed, but the current decoders in it work perfectly fine for playing all video.  Use the external player option and use SPMC.

 

Until amilogic actually adheres to the gnu licensing rules, no one will support them properly.

 

https://forum.freakt...odi-for-android



#9 Kyouma OFFLINE  

Kyouma

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 08:03 AM

Posted 19 May 2019 - 01:57 PM

I believe i have a similiar problem with my fire tv. A large amount of my videos dont play correctly at the bginning. The sound plays fine, but the video freezes always for about 4 seconds and then starts to play normaly.

2 days ago i didnt have any of those freezes and even the same files which played correctly have now those freezes in the beginning. As i can tell nothing on my side has changed.

 

Playing the files on my LG TV or the webbrowser works without any problems.

 

Emby ver. on my Fire TV is 1.6.94a



#10 clarkss12 OFFLINE  

clarkss12

    Advanced Member

  • Members
  • 1217 posts
  • Local time: 02:03 AM
  • LocationMichigan, USA

Posted 19 May 2019 - 02:38 PM

If your box has an unlocked bootloader, you can dual boot into another system.  I think CoreELEC MAY, create a device tree for it.  I have a Mecool KM9 (Amlogic S905x2), but it has a locked bootloader, so no dual booting.

 

IF you can dual boot it into CoreELEC, you can run Embuary on it, I just discovered this GEM.......  Testing it out now........

 

 

 

https://emby.media/c...emby-kodi-skin/



#11 Kyouma OFFLINE  

Kyouma

    Advanced Member

  • Members
  • 64 posts
  • Local time: 08:03 AM

Posted 20 May 2019 - 11:00 AM

Just a quick update, it seems that my problem with the fire tv is gone. just tested the same files which had the freeze problem yesterday and now they play just fine.

i dont know what caused this, but it kinda fixed itself overnight.



#12 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 50059 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 22 May 2019 - 08:42 AM

Thanks for reporting back.



#13 vabiris OFFLINE  

vabiris

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 10:03 AM

Posted 06 June 2019 - 03:11 PM

I'm sorry but with a x96 max TV box with same CPU, android 8.1, 4 GB ram I'm having playback lagging. This is happening only with embedded player of emby app. If I use external like VLC no problems. When bitrate is auto the play back is lagging a lot. When I use bitrate up to 720p 2 Mbps it seems better but quality is not good. If I increase the bitrate lagging is getting worse. This is happening with all my movies which they are fhd quality. The server is on windows 10 pc and streaming through Lan.
Thanks.


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 06 June 2019 - 03:44 PM

I'm sorry but with a x96 max TV box with same CPU, android 8.1, 4 GB ram I'm having playback lagging. This is happening only with embedded player of emby app. If I use external like VLC no problems. When bitrate is auto the play back is lagging a lot. When I use bitrate up to 720p 2 Mbps it seems better but quality is not good. If I increase the bitrate lagging is getting worse. This is happening with all my movies which they are fhd quality. The server is on windows 10 pc and streaming through Lan.
Thanks.


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

 

@vabiris, can we please look at an example? Please attach the information requested in how to report a media playback issue. thanks !



#15 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 50059 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 07 June 2019 - 11:26 AM

Hi.  Can you also please explain exactly what you mean by "playback lagging"?

 

Thanks.



#16 clarkss12 OFFLINE  

clarkss12

    Advanced Member

  • Members
  • 1217 posts
  • Local time: 02:03 AM
  • LocationMichigan, USA

Posted 07 June 2019 - 01:16 PM

I'm sorry but with a x96 max TV box with same CPU, android 8.1, 4 GB ram I'm having playback lagging. This is happening only with embedded player of emby app. If I use external like VLC no problems. When bitrate is auto the play back is lagging a lot. When I use bitrate up to 720p 2 Mbps it seems better but quality is not good. If I increase the bitrate lagging is getting worse. This is happening with all my movies which they are fhd quality. The server is on windows 10 pc and streaming through Lan.
Thanks.


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

There is a LibreELEC port that will work on your box, but still needs work.  Use that port and Embuary skin, that box will KICK butt.  Create a bootable microSD card with that OS, and it does NOT touch your Android.  Easy to dual boot.........

 

https://forum.libree...0645#post120645



#17 vabiris OFFLINE  

vabiris

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 10:03 AM

Posted 08 June 2019 - 05:59 AM

There is a LibreELEC port that will work on your box, but still needs work. Use that port and Embuary skin, that box will KICK butt. Create a bootable microSD card with that OS, and it does NOT touch your Android. Easy to dual boot.........

https://forum.libree...0645#post120645

Thanks I'll check it!

New info!!!
I've just realised that I'm using emby for Android mobile instead of Android TV.
I installed the correct one but after logging in server's account, the app is crashing with black screen and not responding.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

#18 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 50059 posts
  • Local time: 02:03 AM

Posted 08 June 2019 - 09:40 AM

I installed the correct one but after logging in server's account, the app is crashing with black screen and not responding.

 

Exactly when/where does that happen?

 

Can you give me an exact time when you last tried?



#19 vabiris OFFLINE  

vabiris

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 10:03 AM

Posted 08 June 2019 - 10:07 AM

Exactly when/where does that happen?

Can you give me an exact time when you last tried?

I'm talking about the x96 max android TV box that I mentioned it has lagging performance with emby app. I last tried it last night

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

#20 clarkss12 OFFLINE  

clarkss12

    Advanced Member

  • Members
  • 1217 posts
  • Local time: 02:03 AM
  • LocationMichigan, USA

Posted 08 June 2019 - 10:11 AM

Thanks I'll check it!

New info!!!
I've just realised that I'm using emby for Android mobile instead of Android TV.
I installed the correct one but after logging in server's account, the app is crashing with black screen and not responding.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

If you install CoreELEC and Embuary onto your box, this is what it looks like.  You run CoreELEC directly from a microSD card, so it does NOT touch your Android OS.  

 

https://www.youtube....GuesEwi0&t=314s






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users