Jump to content


Photo

mkv x264 files pixelate, stutter or don't play at all

x264 mkv

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 09 March 2019 - 12:06 PM

Hi

I have Battlestar Gallactica in mkv. 

I've tried playing it through my ms8 android tv player and chrome on my laptop (dedicated graphics, i7, 16GB RAM) and the playing is very pixelated, stutters a lot and usually crashes/closes within seconds of playing.

 

Restarting it usually helps and it will play but the experience is awful. Other shows/movies tend to not work at all.

 

Generally x264 and x265 files give me hassles.

 

I've attached the embyserver log. 

 

I got the ms8 android tv player to improve the playback of the movies/series as the server hosting the library isn't very strong. Am I completely wrong with this thought process?

 

Would appreciate insight into this so that I can continue enjoying the system as everything I'm adding to the library these days is x264 and x265 and impossible to play. Playing other file formats work.

Attached Files



#2 ebr ONLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 44895 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 09 March 2019 - 12:19 PM

Sounds like maybe your server cannot transcode fast enough.

 

There should have been an ffmpeg log with that playback.  Can you please attach it?

 

Thanks.



#3 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 11 March 2019 - 12:59 PM

Hi

 

The files are attached.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 12 March 2019 - 12:44 AM

Would you mind performing a test. Can you turn off the throttle feature under server transcoding settings and see if that helps? Thanks !



#5 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 12 March 2019 - 01:47 PM

Will do Luke and report back.



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 12 March 2019 - 03:17 PM

Thanks.



#7 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 12 March 2019 - 03:19 PM

Hi Luke

 

So in general everything is working better. There is still pixellation in the Battlestar Gallactica series but not as bad as before.

 

Would it be correct to say that the server is reaching its limit in transcoding which is why the pixelation is occurring?

 

A media player doesn't help? Can emby server run on an android tv box like the MX8?



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 13 March 2019 - 12:01 AM

It's hard to say about the pixelation but at least it is playing better.

 

Yes Emby Server can be installed on android, but that wouldn't necessarily change anything.

 

@softworkz, please see above.



#9 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1500 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 16 March 2019 - 09:59 PM

Hmm, those logs aren't showing anything critical at all: No hw acceleration, just software codecs; no subtitle burn-in, no unusual parameters.

 

Except a single one maybe: @Luke: Can we suppress the client sending break_non_keyframes ?



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 16 March 2019 - 10:05 PM

Hmm, those logs aren't showing anything critical at all: No hw acceleration, just software codecs; no subtitle burn-in, no unusual parameters.
 
Except a single one maybe: @Luke: Can we suppress the client sending break_non_keyframes ?


There's no way for him to try that, but he does have log examples above where it is not used.

#11 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1500 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 16 March 2019 - 10:38 PM

That's correct. It wasn't used when transcoding, only when muxing.

But he didn't also state in which cases he saw the visual problems and in which not (or in all cases?)

 

@Clinically_Sane - the latest beta versions includes some better logging output regarding segmentation. It might be helpful if you would be able to try this..!

 

Some more questions:

 

- Does the same problem occur when you're accessing Emby from a (desktop) browser?

- Does that problem occur with all videos or just with specific ones?



#12 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 22 March 2019 - 01:05 PM

Apologies for not responding sooner, been on leave.

 

@softworkz : In answer to your questions:

 

  1. The same things happen when accessing from desktop browser
  2. I've been experiencing issues primarily with x264 and x265 coded movies and series

I'll load the latest beta this weekend and post the log files.



#13 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 24 March 2019 - 05:22 AM

Hi

Installed the latest beta, played BG. Attached are the log files.

Attached Files



#14 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1500 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 25 March 2019 - 08:42 PM

@Luke - I'm seeing subtitle discontinuities here. Starting from subtitle segement 353, it's repeating segments with the same start and end time and there's suddenly a negative start_pts for these.

If would be good if he could retry without vtt subs and without break_non_keyframes.



#15 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 02 April 2019 - 12:24 PM

@Luke @softworkz Is there more information I can add that will help you?



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 02 April 2019 - 01:49 PM

Can you provide a sample video for testing? thanks.



#17 Clinically_Sane OFFLINE  

Clinically_Sane

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 05:37 PM

Posted 05 April 2019 - 12:15 PM

Hi

 

Here you go: https://we.tl/t-GqnfBRdVna



#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 07 April 2019 - 11:19 PM

I'm not having any problems playing this file. Is there a specific time within the file I should test? You said it was within the first few seconds, right?

 

@CBers, @Doofus, are you able to play this file without stuttering on android tv or chrome?



#19 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 11371 posts
  • Local time: 08:37 AM

Posted 08 April 2019 - 12:58 AM

I played the first 2 minutes in chrome and on the shield, with subs on. No transcoding on shield, played perfectly. In chrome, it direct streamed (converted the audio to mp3) direct played the video, played perfectly.



#20 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 129329 posts
  • Local time: 11:37 AM

Posted 08 April 2019 - 01:42 AM

Thanks, that is exactly what i saw.







Also tagged with one or more of these keywords: x264, mkv

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users