Jump to content


Photo

Move Collection

Collection Database

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Borrisholt OFFLINE  

Borrisholt

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 07:32 AM

Posted 06 February 2019 - 04:05 PM

Hi

I have merged two libraries server side.  I one of the liberales I have some collections. But since collections are bound to a library I wont have them in my new (merged library).


Can I move collections from the old Library to the new one? Perhaps direct in the Database

//Jens Borrisholt



#2 laie_techie OFFLINE  

laie_techie

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 12:32 AM
  • LocationHappy Valley

Posted 06 February 2019 - 04:17 PM

I thought collections were global and not tied to a specific library?

#3 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 2945 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 06 February 2019 - 04:20 PM

Here is how you can manually edit existing collections if needed:

https://github.com/M...anual-Migration


  • Borrisholt likes this

#4 Borrisholt OFFLINE  

Borrisholt

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 07:32 AM

Posted 06 February 2019 - 04:20 PM

Fist I enter "OLD LIB" click Settings -> Group items into collections and then the Collections become visible 
Then I enter "NEW LIB"  click Settings -> Group items into collections and the Collections isn't visible 
 



#5 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15726 posts
  • Local time: 11:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 06 February 2019 - 04:37 PM

As cayars mentioned it sound like the existing Collection items have the wrong paths in your existing Collections folder.


  • Borrisholt likes this

#6 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15726 posts
  • Local time: 11:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 06 February 2019 - 04:39 PM

I thought collections were global and not tied to a specific library?

 

This changed in v4 to a per library menu option.  So every user has a choice.



#7 Borrisholt OFFLINE  

Borrisholt

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 07:32 AM

Posted 06 February 2019 - 04:39 PM

As cayars mentioned it sound like the existing Collection items have the wrong paths in your existing Collections folder.

Yes and no. I've just changed the paths in the Collection XMLs . That didn't work. Then I restarted the Server. Still no luck. Last I did a full library scan. Still no luck 



#8 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15726 posts
  • Local time: 11:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 06 February 2019 - 04:46 PM

@Borrisholt

Technically Collections are not bound to a Library, it depends on the view you are looking at collections from as Collections folder is not bound by parentid.  If you view a collection from within a library they are bound to that library.

 

But to the issue I believe your are going to have to break the issue down on a specific example.


  • cayars likes this

#9 Borrisholt OFFLINE  

Borrisholt

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 07:32 AM

Posted 06 February 2019 - 05:02 PM

OK there is something here I really dont get!

First I close ALL browsers. Then I shutdown the Emby Server!

Then I Edit the Collection.xml files and then Startup the server. Replace A:\ with F:\

Then I save the XML file and reopen it to ensure that the changes are saved!

 

Then I start the Emby server  But Still the Collections are pointing to the wrong place!

What am I doing wrong? 

 



#10 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15726 posts
  • Local time: 11:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 06 February 2019 - 05:17 PM

OK there is something here I really dont get!

First I close ALL browsers. Then I shutdown the Emby Server!

Then I Edit the Collection.xml files and then Startup the server. Replace A:\ with F:\

Then I save the XML file and reopen it to ensure that the changes are saved!

 

Then I start the Emby server  But Still the Collections are pointing to the wrong place!

What am I doing wrong? 

 

 

Doesn't sound like anything.

 

How about a specific example.  Does the item in web client show the same path as you are editing in the collection.xml?  Maybe screenshots showing your exact issue.



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138073 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 06 February 2019 - 05:18 PM

Now run a library scan.

@cayars please add this to the wiki. thanks.


  • Borrisholt likes this

#12 Borrisholt OFFLINE  

Borrisholt

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 07:32 AM

Posted 06 February 2019 - 05:21 PM

Now run a library scan.

@cayars please add this to the wiki. thanks.

On the Collection press Settings -> Refresh Metadata then it works! 



#13 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15726 posts
  • Local time: 11:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 06 February 2019 - 05:24 PM

Yes and no. I've just changed the paths in the Collection XMLs . That didn't work. Then I restarted the Server. Still no luck. Last I did a full library scan. Still no luck 

 

It should have worked here then.  



#14 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 2945 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 06 February 2019 - 05:41 PM

Now run a library scan.

@cayars please add this to the wiki. thanks.

It's was already there but I bolded it. :)

Last line of the instructions.

https://github.com/M...anual-Migration


Edited by cayars, 06 February 2019 - 05:42 PM.


#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138073 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 06 February 2019 - 11:28 PM

@cayars

It's missing the word scan at the end. That's what i was looking for.



#16 cayars OFFLINE  

cayars

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 2945 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 07 February 2019 - 09:06 AM

@cayars

It's missing the word scan at the end. That's what i was looking for.

Fixed with better instructions as well.



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138073 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 08 February 2019 - 02:09 PM

Thanks. Make sure it's clear the instructions also apply to playlists. Thanks.
@cayars

#18 crusher11 OFFLINE  

crusher11

    Advanced Member

  • Members
  • 564 posts
  • Local time: 02:32 PM

Posted 08 February 2019 - 02:17 PM

When I click on the 'collections' view I see all my collections, regardless of which library the contents are from, which surely means they're not tied to libraries?



#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138073 posts
  • Local time: 02:32 AM

Posted 08 February 2019 - 03:56 PM

Collections can contain content from multiple libraries, if that's what you're asking.







Also tagged with one or more of these keywords: Collection, Database

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users