Jump to content
Napo_Leon

ANSWERED Removing library from Home page when not existing in Libraries...

Recommended Posts

Napo_Leon

I recently wanted to try to add a 'Download' directory to show up as a library in Emby so I could watch freshly downloaded content. This content does not need to be scanned and scraped since a lot will not make it to the collection....

Therefore I created a library called 'Download' and tried the category 'Mixed content', this however led to many unwanted and non-existing content being added (for instance also to collections). So I decide to remove this library and re-created it with the category 'Home videos & photos'. Still the issues remained and I deleted it again.

But then 2 buttons called 'Download' showed up in the Emby Home page. I did a 'Scan all Libraries' and 1 button disappeared. But there is still 1 button remaining.

How can I get rid of this now??

 

My library view: 

5c4cb1b4d5096_Library.png

 

And my Home view:

5c4cb1d0b5a42_home.png

 

Is there a way to manually strip this button from the home page?

 

And: Is there a way to just add a library which will just list as a folder (no scraping whatsoever) ?

 

Thanks,

 

L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi there, can you try running another library scan? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

 

And: Is there a way to just add a library which will just list as a folder (no scraping whatsoever) ?

Content type Home Videos and Photos the only enabled option by default is Image Screen grabber.  What are you seeing with this content type?

 

 

 

his content does not need to be scanned and scraped

All content has to be scanned as Emby needs Media Information to determine how to play the media.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

 

 

And: Is there a way to just add a library which will just list as a folder (no scraping whatsoever) ?

 

Alternatively to what happy2play said, you can add a library using any content type you wish and then just disable the internet metadata providers.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Napo_Leon

Thanks all! 

A complete rescan again did the trick. Button is gone again.

 

Created a new Library with Home videos and photos and is working fine now...

Really don't know what happened before, sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...