Jump to content
lifespeed

external access fails, Android Mobile only

Recommended Posts

lifespeed

I have external access to Emby Server from PC browser and Android browser, but the Android Mobile app recently fails to connect using HTTP on port 8096 using my static-ized domain name myserver.com.  This used to work fine.  I haven't changed anything other than updating the Emby Android Mobile app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

What if you try by ip address?

Share this post


Link to post
Share on other sites
lifespeed

The Android mobile app works with the IP address, so it appears to be a DNS lookup problem with the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Well the app doesn't handle that in it's own. We get that for free from the device. I'm not really sure the app can do anything about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lifespeed

Both Chrome and Firefox browsers on the same phone resolve the domain without issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lifespeed

Uninstalled and reinstalled, now it works. This was the case for both a Pixel 2 XL and a Samsung Note 9, but not the Pixel 3. My guess is something went wrong during the last update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
piperfect

Thanks, after trying everything I could think of to get it to work I came here and found this. An uninstall/reinstall of the Android app worked for me too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...