Jump to content


Photo

Closed captioning for LiveTV/Recordings


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 carpediem OFFLINE  

carpediem

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:41 PM

Posted 06 December 2018 - 12:30 PM

I have recently taken the leap to switch from Kodi to Emby Theater and I love it so far. The design is elegant and all the functions are presented rather nicely. Since switching, I have noticed that CC for Live TV is not possible via the built in player. I also cannot see captions if I playback recorded content. However, the captions do show up if I use an external player like VLC. I also have been unable to view captions for both live and recorded content via Roku.

I see there have been a few posts about this over the years. I figured to start a fresh thread rather than reviving one of the old ones. Has there been any progress on this front? I have family that this is a critical necessity for and since I do love the Emby app, I would rather keep using it exclusively. I have not programmed in this area before but am also glad to pick up and help in any way possible.

#2 Sammy OFFLINE  

Sammy

    Advanced Member

  • Members
  • 1978 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 06 December 2018 - 12:33 PM

What player and device are you using?

CC work now in the AndroidTV beta which is quite stable for a beta.

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

#3 carpediem OFFLINE  

carpediem

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:41 PM

Posted 06 December 2018 - 04:08 PM

What player and device are you using?

CC work now in the AndroidTV beta which is quite stable for a beta.

Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk

Hey @Sammy, I’m out and about so I do not have the version numbers handy. I will update tonight once I’m home. However, I downloaded the latest Roku Ultra version yesterday and also installed the latest Emby Theater version on Tuesday. I’m running a custom built HTPC on Windows 10. I could be wrong but I believe it is using the default MPV player.

Update:

HTPC:
Emby Theater v3.0.5
Windows 10

Roku Ultra:
Roku v. 9.0.0 build 4083-46.
Emby app v3.0 build 111.

I have attached a screenshot with stats from the ET client.
14f4c18df59c97d1333ea49030730c61.jpg

As @Doofus confirmed, it is using the MPV player. My tuner is an HDHR Connect Quatro.

Edited by carpediem, 06 December 2018 - 09:11 PM.


#4 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 06 December 2018 - 04:26 PM

installed the latest Emby Theater version on Tuesday. I’m running a custom built HTPC on Windows 10. I could be wrong but I believe it is using the default MPV player.


It is. I haven't done much testing with cc. I'm curious to see how mpv handles them. I'll have poke at it, when I get a chance.

#5 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 06 December 2018 - 10:32 PM

This is what's needed to be added, when Luke has enough time.

 

https://mpv.io/manua...create-cc-track

 

It works in the standalone, but not in Theater. 



#6 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 06 December 2018 - 10:52 PM

But it looks like the cc are lost when recorded. Maybe that's how they work???? But looking at the details of the recordings, the cc track is there, but it's empty.

 

5c09e06d0227a_Snapshot_100.jpg



#7 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 10 December 2018 - 01:40 PM

Luke, I'm curious about this. The cc don't play with a recording. Can you reproduce that? The tracks are there but are empty. If I test playing an in progress recording and look at the file details, I can see the cc track increasing in size and I get the cc displayed. But once the recording is stopped, they're blank.

#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113960 posts
  • Local time: 01:41 PM

Posted 10 December 2018 - 01:53 PM

We still have work to do with closed captions.


  • Sammy likes this

#9 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 10 December 2018 - 01:55 PM

We still have work to do with closed captions.


Groovy. Just wanted to make sure that it's a known issue :)
  • Sammy likes this

#10 carpediem OFFLINE  

carpediem

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:41 PM

Posted 11 December 2018 - 01:57 PM

This is what's needed to be added, when Luke has enough time.

https://mpv.io/manua...create-cc-track

It works in the standalone, but not in Theater.


@Doofus, thanks for the pointer here. I was able to test running MPV as a stand-alone app with the sub-create-cc option in an mpv.conf file. I don’t know if there is a difference in versions of ET we are using, but I was able to get captions when playing back a recording. I also tested using MPV as an external player and was able to get the captions to play from a live stream. The MPV player closed after playing any given live stream for about 50-55 seconds. I’m guessing this has to do with how the streamed data itself is received and broken into chunks? I also played around with a few other options regarding the position of the caption on screen (sub-pos, sub-margin-y) but these did not seem to have any effect. I am happy @Luke is doing some work on this, this is definitely a big deal in my household as we switch over.

#11 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 11 December 2018 - 02:14 PM

In my case my recordings just have empty cc tracks, live TV cc play just fine. By the sound of it, that's being/going to be worked on in the server. As for mpv, I'm using the latest Git build.

I haven't tested with mpv as an external player in a while, but I also had an issue with it closing. When I test, I just use it, independently.

sub-pos is for subtitles, not cc. They are different..

Edited by Doofus, 11 December 2018 - 04:56 PM.


#12 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 11 December 2018 - 11:15 PM

Ok, so cc is broken in the recent Git builds. I tested with the last Git build before the latest release, and they worked, then. So something has broken it.

 

UPDATE:

 

It appears to only be broken with 1080 mpeg2 stuff. It works just fine with 720p.


Edited by Doofus, 11 December 2018 - 11:39 PM.


#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113960 posts
  • Local time: 01:41 PM

Posted 12 December 2018 - 12:20 AM

Thanks for the info. That's partly why I prefer stable mpv builds for the releases, although I do wish they'd tag new releases slightly more often.



#14 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10121 posts
  • Local time: 10:41 AM

Posted 12 December 2018 - 12:23 AM

Thanks for the info. That's partly why I prefer stable mpv builds for the releases, although I do wish they'd tag new releases slightly more often.

 

Yeah, I'm planning to report it and give them a sample to work with.



#15 carpediem OFFLINE  

carpediem

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:41 PM

Posted 12 December 2018 - 10:52 AM

sub-pos is for subtitles, not cc. They are different..


Thanks @Doofus, learnt something new today!

Edited by carpediem, 12 December 2018 - 10:54 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users