Jump to content
the1legend

Emby Connect issue with Google Home

Recommended Posts

the1legend

I'm attempting to connect my Emby Server with Google Home. I already have Emby Server connected to Emby Connect (cloud icon next to my name in users). I have Emby Home enabled on my Google Home app. When I say "Hey Google, talk to Emby Home" I get the response, "Emby Home is not responding right now, please try again later". I think the issue is that I've had an Emby account long before Emby Connect came around and I login in with a user name and not an email address (unless I connect via emby.media).

 

Even when connecting locally to my server via it's IP, I can log in by clicking my picture and typing my local username password, or via manual login, I can type my email address and my Emby Connect password. This tells me that the two accounts are valid logins to my server.

 

Can someone help me understand what I'm missing here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

Hmm I thought I fixed this yesterday. I will check the logs. You are not doing anything wrong I believe.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

Can you retry again? Thank you. Let me know the time you've attempted this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
the1legend

I'm off to work right now but I just tried at 5:27am CST and got the same response "Emby home isn't responding right now. Try again soon". I get the same error even if I go into Google Home on my phone and click settings, services, explore, Emby Home, and then Try it. If I tap Send to Device, the selected device will respond with the same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
the1legend

@@Angelblue05 Hi, any luck in figuring this out? I've tried a few times in the past week with the same results and again just now at 4:12 PM CST. Is there anything that I can do on my end to troubleshoot? Thanks in advance for your time.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Angelblue05

@@the1legend

 

If what I'm seeing is correct, It's having a hard time reaching your server. I will fix the error, now that I know where the error originates from. But that still leaves an error with connecting to your server, I've sent you a pm regarding this.

 

Edit: If you can test once more, to confirm it is resolved and you hear the proper error message. Thank you.

Edited by Angelblue05

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...