Jump to content


Photo

Docker VAAPI with Quadro P2000 Error

docker vaapi hardware transcode

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#21 Codeh OFFLINE  

Codeh

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 08:29 PM

Posted 16 November 2018 - 02:59 PM

@Andy777, I'm not sure what you mean by your last post.

 

@Luke, I just tried testing VA-API using `vainfo` and received the output:

> vainfo
error: XDG_RUNTIME_DIR not set in the environment.
error: can't connect to X server!
libva info: VA-API version 0.39.4
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exit

From this it doesn't look like the P2000 supports VA-API at all. Is there a way to install the required nvidia drivers within the docker container?

 

 



#22 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135740 posts
  • Local time: 08:29 PM

Posted 16 November 2018 - 03:09 PM

@softworkz

#23 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1659 posts
  • Local time: 02:29 AM

Posted 16 November 2018 - 08:28 PM

@Codeh @dyslexicjedi @Andy777

 

I've added you all to the conversation about testing hardware detection on Linux including Docker.

Please read through there, run the tests and then we can see what needs to be addressed.







Also tagged with one or more of these keywords: docker, vaapi, hardware, transcode

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users