Jump to content
notla49285

HEVC MKV Playback Issues

Recommended Posts

notla49285

Hi, I've attempted to play a HEVC-encoded MKV video via the Emby web app on PS4's browser, however the video never loads, I only see the TV show's backdrop whilst the video is attempting to play.

 

It is on the local network and attempts to direct play. I have also tried the Emby Android app (v3.0.15), this also direct plays but the video loads fine. I've tried remotely using the web app (desktop PC) and this also works though it does transcode. Attached is the media info.

post-255194-0-24462200-1537777630_thumb.jpg

Edited by notla49285

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you please attach the server and ffmpeg log? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jrod696

I am having the same issue, its all HEVC files that do it, if you turn on the subtitles it will play but it looks like thats because its forcing a transcode.

Here is the ffmpeg log as well.

Edited by Jrod696

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@Jrod696, what is the issue you are having? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jrod696

The same as above, on the PS4 if you play an HEVC file it just shows the background image and doesnt do anything past that. The dashboard on the server says is playing and its direct streaming but on the tv nothing is happening. If you do anything to force it to transcode like turn on subtitles or lower the playback resolution below the original it will play but otherwise its a no go. Basically the server is trying to direct stream an HEVC format which the PS4 browser using tv.emby.media cannot stream, it doesnt know it needs to transcode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Strange that it detected hevc as supported, almost as if the PS4 browser is lying about it. We'll look into it. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iD7eeM

Guys, I'm having the same issue here with HEVC files, every time I try to play a video on (PC, Mobile) it works! But when trying to play it on PS4 it freezes on the show's backdrop and never plays

 

how can I fix this??? or there is no fix for it other than replacing the file with 264 file?

 

Please help 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Guys, I'm having the same issue here with HEVC files, every time I try to play a video on (PC, Mobile) it works! But when trying to play it on PS4 it freezes on the show's backdrop and never plays

 

how can I fix this??? or there is no fix for it other than replacing the file with 264 file?

 

Please help 

 

Hi there, let's look at an example. Please attach the information requested in how to report a media playback issue. thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

As a test, can you turn off hardware transcoding on the server and see if that has any impact? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iD7eeM

As a test, can you turn off hardware transcoding on the server and see if that has any impact? thanks.

nothing changed :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you attach an ffmpeg log from that? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

In this log hardware acceleration was still enabled. Can you please try disabling that in the emby server dashboard transcoding section, then try again? Also  please try installing the latest nvidia graphics drivers and then reboot your server machine. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iD7eeM

In this log hardware acceleration was still enabled. Can you please try disabling that in the emby server dashboard transcoding section, then try again? Also  please try installing the latest nvidia graphics drivers and then reboot your server machine. Thanks.

 

I did everything you said and still, nothing changed!!

 

FFmpeg: https://paste2.org/9vLtMJjb 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Is that the correct paste url? It is coming up not found. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jrod696

So its not a fix but I did end up finding a work around for what I needed, since it was only certain files I need the PS4 to play, mainly kids stuff, I just created a subtitle file with the phrase Hi! at the 1 second mark and put eng.forced.srt in the file name.

That causes emby to assume there are forced subtitles and then forces it to trans-code and then it will play, I did that a couple times and then just shelled out 20 bucks for a Fire Stick and never worried about it again.

Edited by Jrod696

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@iD7eeM, is your ps4 software up to date?

Share this post


Link to post
Share on other sites
iD7eeM

So its not a fix but I did end up finding a work around for what I needed, since it was only certain files I need the PS4 to play, mainly kids stuff, I just created a subtitle file with the phrase Hi! at the 1 second mark and put eng.forced.srt in the file name.

That causes emby to assume there are forced subtitles and then forces it to trans-code and then it will play, I did that a couple times and then just shelled out 20 bucks for a Fire Stick and never worried about it again.

 

Thank you so much!! It worked!!!

Edited by iD7eeM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

You shouldn't need that workaround anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...