Jump to content

Must Force Stop Emby Regularly on Fire Stick


grumblecakes
 Share

Recommended Posts

grumblecakes

I'm regularly having to force stop Emby in my Fire TV's settings. This topic is covered in this thread(https://emby.media/community/index.php?/topic/48586-firestick-black-screen-when-opening-emby/) but it is from June 2017 and I have not found anything more recent. Has this been addressed since then? I am experiencing exactly what is being described in the thread, IE black screen after returning to Fire TV home and then restarting Emby after using another app. It's not the end of the world to have to force stop constantly but it seems like something that should have been dealt with if it was known about over a year ago. Have I missed some update? I am currently running  Version 3.5.2.0 on Amazon Fire from a Windows 7 PC. 

Link to comment
Share on other sites

Hi.  Yes, this issue was pretty much squashed several months ago.

 

The version you indicated above is your server.  What does it say over on the right side of the settings screen for the app version?

Link to comment
Share on other sites

grumblecakes

Hi.  Yes, this issue was pretty much squashed several months ago.

 

The version you indicated above is your server.  What does it say over on the right side of the settings screen for the app version?

 

Hi, thanks for the reply. I figured this had to have been resolved by now but I couldn't find any mention anywhere!

App version is 1.6.15a, registered version.

Link to comment
Share on other sites

grumblecakes

Can you tell me exactly what you are doing that causes this to happen?

Open Emby, browse, go back to  Fire TV main screen, open another app, browse, attempt to go back to Emby, blank screen. Sometimes Emby tries to load and then crashes and goes back to the main menu.

Link to comment
Share on other sites

go back to  Fire TV main screen,

 

Exactly how did you do that?  If you pressed the "Home" button, can you try backing all the way out of Emby instead and see if the problem still occurs?

Link to comment
Share on other sites

grumblecakes

Exactly how did you do that?  If you pressed the "Home" button, can you try backing all the way out of Emby instead and see if the problem still occurs?

You know, I just went and did every combination of Home vs Back button I could and opened a bunch of apps in between and Emby worked fine. Wouldn't you know it. Is there anything I should look at the next time it happens?

Link to comment
Share on other sites

davelane85

I also get this all the time on my Firesticks, it happens most times i exit Emby using the home button, if you “back" out of it correctly it dosnt happen

Edited by davelane85
Link to comment
Share on other sites

I also get this all the time on my Firesticks, it happens most times i exit plex using the home button, if you “back" out of it correctly it dosnt happen

 

Hi.  Are we talking about Plex or Emby here...?

Link to comment
Share on other sites

davelane85

Sorry it was very early morning and I'd had no coffee yet, and im a recent convert from Plex, but yes it should of said Emby in the previous post

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
davelane85

Im still getting this quite a lot, and having to force quit the app , let me know what logs you need from me to investigate further

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
davelane85

It just happens a lot when I launch the app, what happens (and its quite random) is launching app doesn't do anything, it looks like it's trying to load then will return me to the main FireTV home page, then on the second attempt I just get a black screen, when this happens I have to force quit and try again

Link to comment
Share on other sites

It just happens a lot when I launch the app, what happens (and its quite random) is launching app doesn't do anything, it looks like it's trying to load then will return me to the main FireTV home page, then on the second attempt I just get a black screen, when this happens I have to force quit and try again

 

Is it possible your server is asleep or inaccessible in those instances?

Link to comment
Share on other sites

BrownHP800

I have the exact same issue.  I generally exit the app by pressing the home button.   If I click Emby to load again it will either flash real quick and go back to the home page or it will just black screen and sit there.  If I force stop it loads right up.

Link to comment
Share on other sites

I have the exact same issue.  I generally exit the app by pressing the home button.   If I click Emby to load again it will either flash real quick and go back to the home page or it will just black screen and sit there.  If I force stop it loads right up.

 

Where is your server (local or WAN) and how do you have the app configured to start up?

Link to comment
Share on other sites

BrownHP800

Local server.

 

I didn't configure anything as far as the app start up.  It is however it gets set up when adding from the Amazon store.

 

Where would I change start up configuration settings in the app?

Link to comment
Share on other sites

Where would I change start up configuration settings in the app?

 

In the "Startup Settings" page :).

 

Settings icon on bottom row -> Startup button.

Link to comment
Share on other sites

BrownHP800

Ok so this thing made a liar out of me.  

 

Seriously though, it would be a blank screen most of the time.

 

I checked the settings like was suggestion and it was set to show the user login page as default.  Just for fun I changed it back and forth.  Now it has not black screened on me since and everytime I start up it asks to select which user which is perfect.

 

Weird.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...