Jump to content


Photo

Issues enableing HTTPS

HTTPS HTTP

Best Answer Luke , 13 July 2018 - 01:47 PM

External domain should just be the address only. No scheme or port.

Go to the full post


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 dougaddams OFFLINE  

dougaddams

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 08:54 PM

Posted 13 July 2018 - 07:30 AM

I have recently bought a certificate and wish to enable HTTPS, 
However I seem to be unable to enable it correctly, nomatter what my HTTP works,
But I cannot get https to work correctly atall My settings are here below, followed by the error I get.

Attached File  ssl.png   484.43KB   4 downloads

Attached File  tls.PNG   28.68KB   4 downloads

Any suggestions?



#2 darkassassin07 OFFLINE  

darkassassin07

    Advanced Member

  • Members
  • 809 posts
  • Local time: 12:54 PM

Posted 13 July 2018 - 07:33 AM

Your external domain name should not have 'https://' in front of it. Just start with www.


Im actually surprised you arent having further problems. I just went to test my theory as I wasnt completely sure that was the problem. When I added the 'https://' saved and clicked restart. The server did not start again..? I then went to the server machine and tried to start emby but it still didnt load.
I ended up editing <WanDdns> in system.xml and restarted my comp just for good measure. That solved it.

@Luke That may be some handy info for you :)

Edited by darkassassin07, 13 July 2018 - 09:20 AM.


#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146397 posts
  • Local time: 03:54 PM

Posted 13 July 2018 - 01:47 PM   Best Answer

External domain should just be the address only. No scheme or port.


  • dougaddams likes this

#4 dougaddams OFFLINE  

dougaddams

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 08:54 PM

Posted 31 July 2018 - 05:57 AM

Thanks Luke!,
This sorted my issue :)



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146397 posts
  • Local time: 03:54 PM

Posted 31 July 2018 - 12:14 PM

Thanks for the feedback.





Also tagged with one or more of these keywords: HTTPS, HTTP

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users