Jump to content


Photo

[UWP] playback stops on entering Connected Standby

Emby Theater UWP playback stop connected standby

Best Answer daedalus , 16 June 2018 - 03:14 AM

i think this was a windows problem, that got fixed

just reenabled Connected Standby today, tested again and now it continues playing fine even when the system enters connected standby mode

 

 

sry for bothering, was just strange cause other apps played on fine

Go to the full post


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 daedalus OFFLINE  

daedalus

    Advanced Member

  • Members
  • 1097 posts
  • Local time: 08:09 PM

Posted 05 June 2018 - 01:56 PM

on win10 tablet, after 10 minutes of playing something, playback gets cut off and i found this in the event log

The system is entering connected standby
Reason: Idle Timeout.

happens for both audio & video files

seems that somehow the idle timer is not "informed" that there is something playing

 

haven't used ET on the tablet for a couple of weeks, but i'm sure, the last time i did, this didn't take place


Edited by daedalus, 05 June 2018 - 01:57 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135983 posts
  • Local time: 02:09 PM

Posted 05 June 2018 - 02:22 PM

Interesting. That's strange considering that we're using Microsoft's stock video player. You would think that this would all be integrated and handled rather than requiring app developers to manually prevent standby. I guess we will need to look into this. Thanks.



#3 daedalus OFFLINE  

daedalus

    Advanced Member

  • Members
  • 1097 posts
  • Local time: 08:09 PM

Posted 15 June 2018 - 03:14 AM

any news on this ?



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135983 posts
  • Local time: 02:09 PM

Posted 15 June 2018 - 11:30 AM

Would you mind using the Edge browser to open http://tv.emby.media

 

If you play video on that, does it also happen there?



#5 daedalus OFFLINE  

daedalus

    Advanced Member

  • Members
  • 1097 posts
  • Local time: 08:09 PM

Posted 16 June 2018 - 03:14 AM   Best Answer

i think this was a windows problem, that got fixed

just reenabled Connected Standby today, tested again and now it continues playing fine even when the system enters connected standby mode

 

 

sry for bothering, was just strange cause other apps played on fine


Edited by daedalus, 16 June 2018 - 03:15 AM.

  • SikSlayer likes this

#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135983 posts
  • Local time: 02:09 PM

Posted 16 June 2018 - 10:35 AM

Thanks for the feedback.





Also tagged with one or more of these keywords: Emby Theater, UWP, playback, stop, connected standby

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users