Jump to content


Photo

Emby Theater Desktop Playback of 3D Movie Remuxes (mk3d or mkv Containers) Freezes After ~26 Minutes

3D MVC Freeze mk3d

  • Please log in to reply
206 replies to this topic

#21 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 14 May 2018 - 10:11 PM

This happens only with mk3d files being played in 2D with internal player.

 

File is direct-stream to NUC which is wired over gigabit lan. Running Windows 10 now.



#22 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 14 May 2018 - 10:29 PM

I'm still checking, but there's a track switch and player restart, at the end. Which then causes a whole lot of errors, until it crashes.

[v][cplayer] playback restart complete
[   5.870][i][cplayer] Track switched:
[   5.871][i][cplayer]  (+) Video --vid=1 (*) (h264 1920x1080 23.976fps)
[   5.871][i][cplayer]  (+) Audio --aid=1 --alang=eng (*) (dts 8ch 48000Hz)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=1 --slang=eng (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=2 --slang=fra (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=3 --slang=nld (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=4 --slang=hin (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=5 --slang=tam (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][i][cplayer]      Subs  --sid=6 --slang=tel (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.871][v][cplayer] Set property: aid=1 -> 1
[   5.992][i][cplayer] Track switched:
[   5.993][i][cplayer]  (+) Video --vid=1 (*) (h264 1920x1080 23.976fps)
[   5.993][i][cplayer]  (+) Audio --aid=1 --alang=eng (*) (dts 8ch 48000Hz)
[   5.993][i][cplayer]      Subs  --sid=1 --slang=eng (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][i][cplayer]      Subs  --sid=2 --slang=fra (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][i][cplayer]      Subs  --sid=3 --slang=nld (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][i][cplayer]      Subs  --sid=4 --slang=hin (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][i][cplayer]      Subs  --sid=5 --slang=tam (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][i][cplayer]      Subs  --sid=6 --slang=tel (hdmv_pgs_subtitle)
[   5.994][v][cplayer] Set property: sid="no" -> 1
[   6.660][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[   7.283][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[   7.951][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[   8.953][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[   9.956][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  10.580][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  11.247][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  12.248][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  13.250][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  14.249][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  15.250][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  16.251][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  17.253][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  18.252][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  19.256][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  20.259][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  21.259][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range
[  22.261][e][ffmpeg/video] h264: sps_id 1 out of range



#23 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 14 May 2018 - 10:48 PM

Can you post a screenshot of the movie details? 



#24 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 15 May 2018 - 10:44 AM

Attached mediainfo of it.

 

 

Attached Files


Edited by shpitz461, 15 May 2018 - 10:46 AM.


#25 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 15 May 2018 - 10:57 AM

Thing is, this happened with another mk3d movie, and while watching nobody touched the remote.

 

Trying to play the movie using MPC-HC, i'll report in 26 minutes :)



#26 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 15 May 2018 - 11:15 AM

Here's playback screenshot from MPC-HC.

 

Attached File  Kung.Fu.Panda.3.(2016) - 3D.mvc.mk3d_snapshot_00.03.14.png   802.07KB   5 downloads



#27 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 15 May 2018 - 11:47 AM

I'm thinking it maybe something to do with splitting the container. I don't have any to test with. A later build of mpv might have better results.

#28 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 15 May 2018 - 12:16 PM

The movie played fine using MPC-HC, so I agree, it has something to do with MPV.

 

When I use the external player I lose resume option from Emby, even if I pass the {ms} param. I only have the resume option when playing with MPV.

 

A way around this freezing issue is to use the external player for 3D files.



#29 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 17 May 2018 - 01:35 AM

I'd like to thank Doofus for the assistance!

 

He was able to reproduce the freeze, it happens when played via Theatre, but no issue when played directly using mpv.exe.

 

I'm testing it right now as well (directly using mpv.exe, not using Theatre), using this config:

 

 

 

hwdec=auto
 
video-output-levels=full
 
sub-forced-only
 
audio-spdif=ac3,eac3,truehd,dts,dts-hd
af=lavcac3enc=yes:384:2
 
log-file="C:\Temp\Portable mpv log.txt"

 

Will report in a while.


  • Doofus likes this

#30 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 20 May 2018 - 06:51 PM

Luke, what we're finding is that no matter how I configure the options/settings, when playing an MVC movie, it freezes right at the same point, every time. When playing in the standalone, it plays without issue. Is there any kind of function that might be instigated at 26 mins? Maybe ffprobe, or some regulatory function, etc?



#31 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153333 posts
  • Local time: 01:06 PM

Posted 20 May 2018 - 07:02 PM

No. Is there anything in windows event viewer?



#32 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 20 May 2018 - 08:20 PM

Nope, nothing under Application or System or any of the other nodes.

 

I'm playing a 2D mkv right now (Judge Dredd) with log turned on.

 

Going to provide both logs once 2D playback reaches around 00:26:27.

 

Kung Fu Panda 3 3D MVC mk3d froze @ 00:26:25.

 

When mpv.exe freezes, it still runs with 0% cpu usage and about 300mb memory. Theatre is not able to play anything else unless I either kill Theatre or kill mpv.exe.


Edited by shpitz461, 20 May 2018 - 08:22 PM.


#33 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 20 May 2018 - 08:47 PM

here are the logs, panda3 is 3D MVC mk3d, judge_dredd is 2D mkv.

Attached Files



#34 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153333 posts
  • Local time: 01:06 PM

Posted 20 May 2018 - 08:48 PM

Do you have stats for nerds open during this time? if you do, try closing it.



#35 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 20 May 2018 - 11:44 PM

No, nothing is showing except the movie, hands off remote.

 

Attached is a log of Panda 3 played on mpv.exe directly.

 

Attached Files


Edited by shpitz461, 20 May 2018 - 11:47 PM.


#36 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 21 May 2018 - 12:03 AM

I've opened an issue with mpv, maybe those guys can help:

 

https://github.com/m...mpv/issues/5830



#37 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153333 posts
  • Local time: 01:06 PM

Posted 21 May 2018 - 12:44 AM

Well, if it doesn't reproduce in standalone mpv, they are probably just going to say sorry and close the ticket.



#38 shpitz461 OFFLINE  

shpitz461

    Advanced Member

  • Members
  • 194 posts
  • Local time: 12:06 PM
  • LocationAcworth, GA

Posted 21 May 2018 - 01:42 AM

I provided them with logs anyway so we'll see.



#39 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 21 May 2018 - 03:54 PM

When I get a chance, I'm going to try and play it with the audio disabled. Maybe that will narrow things down, a bit. In that first log you posted, playback was restarted, and it looked like it was because of audio.

#40 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13712 posts
  • Local time: 10:06 AM

Posted 21 May 2018 - 07:08 PM

And just thinking about it. In the standalone, we weren't using all the audio configs that are used in Theater. Such as audio-channels. I'll explore that avenue, too.





Also tagged with one or more of these keywords: 3D, MVC, Freeze, mk3d

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users