Jump to content
Glenn

MKV not playing

Recommended Posts

Glenn

Started using Emby app on Apple TV 4 and it seems not all MKV files are playable.

 

While selecting a specific title I always get the screen: An error occured while loading this content.

 

Playing the same MKV from the Emby server browser works fine, even using VLC for tvOS on the Apple Tv is able to play it through the Emby UPnP feature!

 

Is there a log file I can send, go through to present more information?

Edited by Glenn

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

It doesn't look like the remux ever got going.

 

Could it be the older ffmpeg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@Glenn, yes what platform are you on? your version of ffmpeg is too old at this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Ok. @@outkastm can advise on the procedure to update ffmpeg. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Ha, ok now I get this. Sorry was on a wrong path...

So my NAS is a Thecus running ffmpeg 3.1.1.0.

 

What version should I have at least?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Our packages on other platforms are shipping with 3.4.1. You might not need something that new, but that's what we're testing with.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

@outkastm I donated through paypal to enable downloading modules from your forum... does it take a while to activate? I got the direct message on the forum already but the module pages keep telling me I can't yet download.

Edited by Glenn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

@@Luke I updated the ffmpeg and now getting : /raid/data/module/ffmpeg/sys/bin/ffmpeg: error while loading shared libraries: libxcb.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory in the log file...

 

Only version available from @outkastfm is 3.3.4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Also on Mono 4.4.2.11 not sure if that can be related? Do I need to update to 5.4.1.7?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Also on Mono 4.4.2.11 not sure if that can be related? Do I need to update to 5.4.1.7?

 

No, 4.8.1 is both our min and max supported version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Ok... just for reference, running ffmpeg 3.2.4 now ( because of the lib error with 3.3.4 ) and some movies play and others still don't.

Not sure why though because another movie that is playing is also indicated as being remux in de log files of EMBY.

 

So for now I think I'll need to wait for some feedback of @outkastfm on why the install of 3.3.4 is not working correctly.

 

Thanks guys for the support though :)

Doing great!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

can you provide a new ffmpeg log? thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
outkastm

@@Glenn if your issue is related to that ffmpeg 3.4.1 is needed, i will compile this version asap

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
corey

::EDIT:: wrong thread :)

Edited by corey

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@@Glenn if your issue is related to that ffmpeg 3.4.1 is needed, i will compile this version asap

 

Thanks, at the very least, it would help reduce the number of variables we're dealing with here. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

@@Glenn if your issue is related to that ffmpeg 3.4.1 is needed, i will compile this version asap

 

thx @outkastfm that would be great!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Sorry guys, even with the new ffmpeg module 3.4.1 ( thx @outkastfm ) the movie is still not playing inside the Emby app.

VLC still plays it fine ( without subtitles ).

 

So @@Luke if any other tips, just let me know...

ffmpeg-directstream_log.rtf

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

If you set the max bitrate to 5Mb in the app, does it play?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenn

Yes! That indeed triggers the movie to play @@ebr but if I do this, it seems that the movie quality is less than playing it on another device.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

What is the source of this file?

 

The only thing I can think of is that maybe it is interlaced but we aren't detecting it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...