Jump to content


Photo

Direct Play of Live TV stops

Direct Play Live TV

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 SkippyJohn OFFLINE  

SkippyJohn

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 05:52 PM

Posted 22 September 2017 - 01:51 AM

Direct play of Live TV consistently stops at around the 35 minute mark and drops back to the guide.

 

This has persisted over the last few Emby Theater (UWP) and server releases.  Latest test done on UWP 1.1.158 and Windows Server 3.2.32.  If I set the quality at 10Mbps and force transcoding, streaming of live TV seems to work fine (longest test run to 58 minutes).



#2 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12255 posts
  • Local time: 06:52 PM

Posted 22 September 2017 - 03:04 AM

Post your server logs of when playback drops out



#3 SkippyJohn OFFLINE  

SkippyJohn

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 05:52 PM

Posted 22 September 2017 - 03:10 PM

The direct play live tv stream of interest started on 9/21/2017 at 21:14:53.  It stopped approximately 35 minutes later.  That was followed by a transcoded stream that I manually terminated about 58 minutes later.

Attached Files



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137740 posts
  • Local time: 09:52 PM

Posted 22 September 2017 - 03:38 PM

and the ffmpeg log?



#5 SkippyJohn OFFLINE  

SkippyJohn

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 05:52 PM

Posted 23 September 2017 - 01:02 AM

​Attached is the log of the ~58 minute transcoded viewing of live TV that seemed to work just fine.

Attached Files



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 137740 posts
  • Local time: 09:52 PM

Posted 23 September 2017 - 11:08 AM

Yea that one looks fine.



#7 SkippyJohn OFFLINE  

SkippyJohn

    Member

  • Members
  • 17 posts
  • Local time: 05:52 PM

Posted 23 September 2017 - 11:38 PM

​Thanks Luke.  Yes, LiveTV works fine as long as the stream is being transcoded.  I let a stream run for two hours today before manually terminating it.  I also ran two tests without transcoding.  First, from the UWP app and the stream shut itself down after ~37 minutes.  I then ran the desktop app with the same results.  The Direct Play stream terminated after ~39 minutes.

 

My workaround is to simply force transcoding.  Let me know if there is anything else I can do to help track this behavior down further.  Is there a way to grab logs from the client side apps?







Also tagged with one or more of these keywords: Direct Play, Live TV

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users