Jump to content

Chromecast Ultra stop streaming after 10 minutes


Barlog9511
 Share

Recommended Posts

Hi

 

my Chromecast Ultra stop streaming after about 10 minutes, on most of my movies

I have the latest update on Chromecast and my Emby server, 

 

I try streaming from Chrome on MacBook or Android mobile app... the same result

I try to change resolution .... the same result

 

Here are my logs

 

Thanks for the answer

 

server-63636752064.txt

ffmpeg-remux-af65db07-7a45-4b35-ba3a-8d10f02638db.txt

Link to comment
Share on other sites

It could be that we're just pushing it too hard. Try going into settings for the casting app, and set your chromecast quality setting to 3mbps. See if that makes a difference. If it works well then you can gradually raise the setting until you see a problem again. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Hi

 

I try, and the same result :/

 

My Chromecast Ultra works fine with video up to 4k, with youtube, Netflix is no problem, so performance probably doesn't problem on my side

 

I don't know what is a problem but around 10 of the movie, stream going to hell ...

Link to comment
Share on other sites

Full resolution - direct play -> problem start after about 10 minutes

720p - 4 mbps -> problem start about 30-40 minutes
720p - 1 mbps -> problem start about 60-75 minutes
480p and less -> no problem at all

 

same problem on the Emby Theater approximately at the same time

Link to comment
Share on other sites

Seems to be OK but I'll let it run longer.

 

It sounds to me like your Chromecast wifi connection might be dropping in and out.

 

5980b3d254dda_Untitled.png

Link to comment
Share on other sites

Does look like a network issue imho

 

Can your router/switch pull stats per port? Could help isolate the trouble to the network or server. 

Link to comment
Share on other sites

@@JulioQc, @@Luke

 

so ...

I tested this several time for different setup, and I have the same result almost every time ...

 

For example:

- I play one movie on Chromecast, connected via a new ethernet cable, I have 1 GB/s network structure ... and I have a problem

- I play the same movie on Android mobile app via A/C Wifi, and I have a no problem

 

For another topic

I play 4k videos on my Chromecast from YouTube or Netflix, and I have no problem at all ...

Link to comment
Share on other sites

It looks like a network issue to me. I would suggest lowering the chromecast bitrate setting until you find a value that works. Let us know if this helps. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

@@Luke like I said before

 

 

Full resolution - direct play -> problem start after about 10 minutes

720p - 4 mbps -> problem start about 30-40 minutes
720p - 1 mbps -> problem start about 60-75 minutes
480p and less -> no problem at all

 

so if this is a network issue why I have no problem on 4K YouTube or Netflix video?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Because their 4k streams are not as high bitrate as you think, and they're also not trying to deliver it from a home computer or nas device.

Link to comment
Share on other sites

@@Luke

 

So is there a debug method that confirms that this is really a network problem?

 

Because I try to transfer more than 120 GB of data via my network and with this, I don't have any problem, network work as I expect, transfer speed around 55-65 MBps

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Was there a resolution to this one as I've got the same issue with Chromecast V2?

 

Movies direct playing sweet and then all of a sudden just stop.

 

I'm also using a Chromecast which is hard wired.

 

I'll have to do some testing tomorrow and post some logs with the findings.

Edited by Saltyzip
Link to comment
Share on other sites

Your wish is my command, I've added two log files which show one of my streams stopping for no apparent reason, and is consistently repeatable. This problem doesn't happen with all my blu-ray movies just some.

 

The bold section I've highlighted seems to show where the problem originates from and this then triggers the video to be stopped. Is there any more debugging I can turn on, as not sure this gives you guys much to go on?

 

 

2017-12-19 11:12:03.602 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 4ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:13.865 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:13.868 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 3ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:23.873 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:23.874 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 2ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:34.342 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:34.347 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 5ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:44.222 Info HttpServer: HTTP Response 200 to 192.168.1.237. Time: 1318720ms. http://192.168.1.253:8096/emby/videos/ec915b9a737d82fec4730c55a5baa896/stream.mkv?DeviceId=44c729d0cf258248638418ef67da5c95d19e69f1&MediaSourceId=ec915b9a737d82fec4730c55a5baa896&VideoCodec=h264,vp8&AudioCodec=ac3,eac3,aac,mp3,opus,flac,vorbis&AudioStreamIndex=1&VideoBitrate=30000000&AudioBitrate=320000&MaxAudioChannels=2&StartTimeTicks=39808930000&PlaySessionId=271a7288698c48ee951454262adc63ab&CopyTimestamps=true&SubtitleMethod=Encode&TranscodingMaxAudioChannels=2&EnableSubtitlesInManifest=false&Tag=d50030c9e78960b71b339e9adac57028&RequireAvc=true&RequireNonAnamorphic=false&TranscodeReasons=AudioChannelsNotSupported&h264-profile=high,main,baseline,constrainedbaseline&h264-level=42&h264-deinterlace=true 
2017-12-19 11:12:44.594 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:44.598 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 3ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:52.314 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:52.317 Info HttpServer: HTTP Response 204 to 192.168.1.237. Time: 3ms. http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Progress 
2017-12-19 11:12:52.324 Info HttpServer: HTTP POST http://192.168.1.253:8096/emby/Sessions/Playing/Stopped. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:52.324 Info HttpServer: HTTP GET http://192.168.1.253:8096/emby/Users/d6c503e6bb2d41f1a1b941472943ca05/Items?SortBy=Random&IncludeItemTypes=Movie%2CSeries&ImageTypes=Backdrop&Recursive=true&MaxOfficialRating=PG-13&HasOfficialRating=true&Limit=1. UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv7l) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.58 Safari/537.36 CrKey/1.29.104827
2017-12-19 11:12:52.325 Debug App: ReportPlaybackStopped PlaySessionId: 271a7288698c48ee951454262adc63ab
2017-12-19 11:12:52.325 Debug BaseItem: Query requires post-filtering due to HasOfficialRating
2017-12-19 11:12:52.339 Debug App: KillTranscodingJob - JobId 1edb179ade77490fb74a4cec2f963c4f PlaySessionId 271a7288698c48ee951454262adc63ab. Killing transcoding
2017-12-19 11:12:52.344 Info App: Deleting partial stream file(s) R:\EmbyTranscode\transcoding-temp\44a6c54cd91654c471911537a1763bfc.mkv
2017-12-19 11:12:52.347 Info SessionManager: Playback stopped reported by app Emby for Chromecast 2.1.0 playing The Mountain Between Us. Stopped at 5298251 ms
 

ffmpeg-remux-d751a901-08d7-4e41-8bc2-28f9f0fd7364.txt

server-63649277387.txt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...