Jump to content

Not finding or playing media


matt.dyck.music
 Share

Recommended Posts

matt.dyck.music

Hi, I'm new to Emby and not too advanced with ubuntu. Anyway, I installed the emby server and got it up and running, but I can't seem to add media to it. When I go to "Libraries" from the dashboard, I am able to add my music folder "home/matt/Music" and in the web app or other device apps it will show only the music within that specific directory, but not the subfolders. I have my folders organized into artist and album and would prefer to not have them as a jumbled mess in one folder. Additionally, any of the music that does show up from that main folder simply won't play. I click the play button for the song and it just shows the timestamp for the song at 0:00. I'd just like to know what I have to do to sort this part out.

 

Once I at least get that part down, I'd also like to figure out how to allow emby to access my external harddrive (which I have set up to automatically mount at startup). When I try to add the folder "mnt/Media" it says "...please ensure the path is valid...".

 

I would really like this to work, I just don't feel like putting hours and hours of troubleshooting into it unless I can succeed. And at this point I've already spent hours trying to get it set up. Thanks in advance for any suggestions

Link to comment
Share on other sites

matt.dyck.music

I realized just now that this must be a bigger issue, because I had used Plex before and it worked for the most part, but now it also won't play anything or find the content...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...