Jump to content

can't open mp3


DartVader
 Share

Go to solution Solved by DartVader,

Recommended Posts

Hi there,

 

i've installed Kodi on my Fire TV Stick and almost everything is working fine - except my Music files.

 

i can't play my mp3s (i guess none of them, i only tried a 20 or so...)

 

logfile says

 

  1. 06:40:37 T:1103866464   ERROR: virtual bool DVDPlayerCodec::Init(const string&, unsigned int): Error opening file musicdb://artists/59/872/13491.mp3?albumartistsonly=false&albumid=872&artistid=59
  2. 06:40:37 T:1103866464   ERROR: CAudioDecoder: Unable to Init Codec while loading file musicdb://artists/59/872/13491.mp3?albumartistsonly=false&albumid=872&artistid=59
  3. 06:40:37 T:1103866464 WARNING: PAPlayer::QueueNextFileEx - Failed to create the decoder
  4. 06:40:37 T:1103866464   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [musicdb://artists/59/872/13491.mp3?albumartistsonly=false&albumid=872&artistid=59]
 
what am i doing wrong?
 
TIA
Erwin
Link to comment
Share on other sites

When you play your video files, is it direct playing or direct streaming/or transcoding in your emby dashboard? Do you have your music library set to direct stream in the add-on settings > sync options?

Link to comment
Share on other sites

And your video files? Are they direct streaming? I'm trying to figure out if you have a permission issue or not... Thanks, let me know. Kodi is the one complaining, so either your paths are incorrectly formatted for Kodi, or you have a permission issue.

Edited by Angelblue05
Link to comment
Share on other sites

There is no permission Problem

Musicfiles are stored at "D:\Musik" (local Server path) and reachable in my Home Network under \\server\Musik

(in Emby i've made a Pathmapping "D:\Musik" -> \\Server\Musik)

 

(the same for Videos - just different Foldernames - e.b. "F:\Filme1" -> \\Server\Filme1

 

The connected user has Admin privileges and all rights/permissions possible...

Link to comment
Share on other sites

Ok, can you try this then: Go to add-ons > install from zip > navigate to your share via smb. Does Kodi ask you for credentials at any point?

Link to comment
Share on other sites

no questions or Problems - because Network logins are stored in Kodi...

(i can watch Videos, and that's the same Server :-))

 

JFYI: i have some experience with Windows Networks - i'm a Delphi programmer and i know how to set up home Networks. There is definitely no Problem with Network rights.

 

(i can make an full debug log in about 8 hours when im at home again and post it - if you think it may help)

Link to comment
Share on other sites

Ok - yesterday i've done a total reset of the Database and after importing all files i restartet KODI and tried to Play a MP3.

 

it Fails, the debug log is located at

 

 

Your debug kodi.log: http://xbmclogs.com/psklt8hyp

 

 

any suggestions what to try next?

 

 

BTW: There seems to be a glitch in the Music importer with some filenames - one of my MP3 was "not found"

 

local path: "D:\Musik\Musik\Bon Jovi\2007 - Lost Highway\03.(You Want To) Make A Memory.mp3"

Network Path: "\\Server\Musik\Musik\Bon Jovi\2007 - Lost Highway\03.(You Want To) Make A Memory.mp3"

 

maybe to Long? or the Bracket after the dot?

(i can Play the MP3 on my Smartphone with Samba, so it's there, it's ok and the Network is configured right :-))

 

 

 

TIA

Erwin

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

No there's no issues with the path itself. I just ran it through our code and it comes out as:

 

filename: 03.(You Want To) Make A Memory.mp3

path: smb://Server/Musik/Musik/Bon Jovie/2007 - Lost Highway/

 

Can you confirm by playing a video file, that it is indeed direct playing and not direct streaming? You never confirmed when I asked previously. You can verify by playing a video file in Kodi and checking your emby dashboard > active devices > mouseover Kodi. Let me know. If it is direct playing, I have no idea what the issue could be with your music.

Edited by Angelblue05
Link to comment
Share on other sites

  • Solution

i finally got it - but i still dont know what was wrong...

 

steps i've done to get it to work:

 

 

- delete alle emby Librarys

- delete all path Substitutions

- delete all Network Shares

- create a new (Windows/Network) user and Password (all lower caps, no spaces or Special characters)

- recreate all Network shares

- recreate alle emby librarys using UNC Paths "\\SERVER\Musik" instead "d:\Musik"

 

- reset of the Emby for Kodi Databases and Settings

(about 750 Movies, 100 TV-Series and 12000 mp3 - takes some time... :-))

 

ok, thats brute-force and nothing that helps on finding the Problem - but it works... :-)

 

Now i will uninstall my Mediaportal installtions and replace them by Kodi on Fire TV Sticks... :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I'm glad you got this working. :)  If you decide to copy your setup (kodi folder) over to your fire tv sticks, make sure you delete the machine_guid file contained in kodi > addons > plugin.video.emby.

Edited by Angelblue05
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...