Jump to content


Photo

Cover images manually changed revert back to their original ones.

cover images revert

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 15 November 2015 - 04:33 PM

I've had some trouble getting to the bottom of this issue.

 

In short, I'm new to Emby and I must say I love the whole setup. But I've been tweaking some cover art for some of my tv shows and I'm finding that while the functionality works temporarily the cover art for the tv shows I alter, they always seem to revert back to the original one.

 

Is there a setting i'm overlooking?

 

Thanks in advance!

 

note: I'm on version 3.0.5781.1 using the Kodi plugin to bring the library over to my intel NUC/Openelec powered media PC.

 

 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 157196 posts
  • Local time: 09:21 AM

Posted 15 November 2015 - 04:33 PM

Hi, welcome. Where is this happening?



#3 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19200 posts
  • Local time: 06:21 AM
  • LocationWashington State

Posted 15 November 2015 - 05:23 PM

Do you have Automatic update enabled for TVDB, TMDB, and Fanart? Dashboard-Metadata-Advanced-(Automatic Updates) and (Fanart.tv)
 
TMDB
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to TheMovieDB.org. Existing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.
 
TVDB
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to TheTVDB.com. Existing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.

Fanart
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to fanart.tv. Existing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.

#4 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 15 November 2015 - 06:05 PM

Hi, welcome. Where is this happening?

 

I have about 90 TV Shows and I was able to successfully change a few but for the most part all have reverted back to their original artwork. this is installed on a windows server networked directly via an ASUS router to the intel NUC.



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 157196 posts
  • Local time: 09:21 AM

Posted 15 November 2015 - 06:06 PM

So you see this in the web interface? Question - in metadata settings have you enabled saving of artwork into media folders? this is not required i'm just trying to gather some info that might help me track down the issue. thanks.



#6 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 15 November 2015 - 06:07 PM

Do you have Automatic update enabled for TVDB, TMDB, and Fanart? Dashboard-Metadata-Advanced-(Automatic Updates) and (Fanart.tv)
 
TMDB
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to TheMovieDB.org. Existing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.
 
TVDB
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to TheTVDB.com. Existing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.

Fanart
If enabled, new images will be downloaded automatically as they're added to fanart.tv. Exiing images will not be replaced. This will cause library scans to take longer and will result in more disk activity.

 

 

No these features are disabled under the Metadata > Advanced settings.

 

I have not attempted to change fanart just cover art.



#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 157196 posts
  • Local time: 09:21 AM

Posted 15 November 2015 - 06:09 PM

It's actually the setting on Metadata -> Basics



#8 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19200 posts
  • Local time: 06:21 AM
  • LocationWashington State

Posted 15 November 2015 - 06:16 PM

Fanart.tv is an coverart provider also, if enabled and fetcher priority.

 

564903850cc66_Untitled.png

 

 



#9 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 15 November 2015 - 08:07 PM

OK so here's the thing. It appears that if I go through the Metadata Manager under the Admin menu, I'm able to change the covers and then hit the Save button to apply. What I was doing before was doing before was going to Edit Images directly from the TV section and changing the artwork (this option however does not have a save button).

 

So far they seem to be staying put but what boggles my mind is that some of the shows where altered without a problem before.

 

In any case, I'll report back if changes revert. 

 

thanks for all your help!



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 157196 posts
  • Local time: 09:21 AM

Posted 15 November 2015 - 08:08 PM

You don't need to click save. Thanks for the investigation though.



#11 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 13 December 2015 - 11:12 AM

I know it's been a long ass time but this is still happening on my end with The Americans and other random shows, I have't seen this happen to my movies though.

 

does anyone experience this?



#12 Deathsquirrel OFFLINE  

Deathsquirrel

    Advanced Member

  • Members
  • 2143 posts
  • Local time: 06:21 AM

Posted 13 December 2015 - 02:42 PM

Do you save your metadata and artwork to the media folders?  This only makes sense if you aren't.  Then, if there are any problems in the cache the system could potentially automatically download new pictures for those shows.

 

If you aren't, save your metadata to the movie folders.



#13 Ayala OFFLINE  

Ayala

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 08:21 AM

Posted 14 December 2015 - 09:36 AM

Got to the bottom of it. Some of these shows had a conflicting "folder.jpg" image inside overriding the "poster.jpg" emby downloads. i simply deleted the folder.jpg files which must've been remnant files from older days.

 

thanks! to all who tried to help. it was driving me insane.







Also tagged with one or more of these keywords: cover, images, revert

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users