Jump to content


Photo

Clicking "Actors" (People) Not Showing All Movies They're In for Library

ActorsPeople Indexing

Best Answer gochiefs88842 , 25 August 2015 - 11:52 AM

Survey says: Manual Advanced Refresh (adding only missing data) for the entire folder/library (not just a specific movie) and then Save solves the problem.  This is obviously a slight workaround, though, so ideally future server updates may address this behavior so that no user action is required.

 

Thanks to everyone for their input and guidance.

 

55dc8f29ce9ec_ChristianBalePostAdvancedR

Go to the full post


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 10:16 AM

Hello and thanks in advance for any input/assistance,

 

I'm currently running MBS Version 3.0.5713.1 and MBC 3.0.283.0.  My updates are set at the Beta level for MBS.

 

I've noticed recently that when clicking on actors and directors in both MBS and MBC, the full list of movies that they should be indexed against in my library is not fully appearing. For instance, I may click on the actor "Edward Norton" within the movie "Birdman" in MBS + MBC and instead of showing me all of the movies that he is in within my library (~ a dozen, I'd guess), it only shows one or two.  This behavior is identical for other actors, directors, etc. and does not appear to exclusively affect any one drive that my content may be on (I have movies on two drives and other content spread across five drives in total). The movies themselves are obviously accessible and playable across the drives, as well, including those which don't appear for Edward Norton and other people.

 

For what it's worth, this appears to be a fairly new phenomenon (i.e., I know the indexing worked fine in the past). I also haven't made any changes to where my ImagesByName folder is located.

 

Given that this occurs on both MBS and MBC, my assumption is that this originates at the server level.  I've attached a link for my MBS log here.

 

Once again, thanks for reading and I'll appreciate any guidance.

 

      

 

 



#2 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19137 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 24 August 2015 - 12:44 PM

There was a bug in one of the previous versions that caused this.  Have you verified the movies still contain people in the metadata?



#3 Latchmor OFFLINE  

Latchmor

    Advanced Member

  • Moderators
  • 1604 posts
  • Local time: 11:04 PM
  • LocationScotland

Posted 24 August 2015 - 12:52 PM

Hi, as happy said there was a bug and I noticed it last week. A manual run of the 'Refresh People' task sorted it out. I was missing about 8000 actors from my movies!!



#4 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 12:53 PM

I have verified that the cast and crew do appear in the metadata and that their other movies (which don't appear in their totality when the actors are selected) do appear in the MBS and MBC.  Images provided below (reverse order):55db4be16356b_2EdwardNortonExample.jpg

 

55db4b99899f3_1CastCrew.jpg



#5 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19137 posts
  • Local time: 03:04 PM
  • LocationWashington State

Posted 24 August 2015 - 12:55 PM

You need to check another movie he is in that is missing.  You already know Birdman is good since it is displayed.


Edited by Happy2Play, 24 August 2015 - 12:56 PM.


#6 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 12:56 PM

Just to be clear, the cast and crew show up within any given movie; what does not show up is, upon clicking an actor to see what other movies they are in within your library, is those other movies.



#7 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 01:01 PM

Per your request, another example of an Edward Norton movie (The 25th Hour) which did not show up when the actor was previously displayed in my earlier post (when clicking on the actor within the movie "Birdman").

 

55db4dedc111e_3EdwardNortonThe25thHour.j



#8 Latchmor OFFLINE  

Latchmor

    Advanced Member

  • Moderators
  • 1604 posts
  • Local time: 11:04 PM
  • LocationScotland

Posted 24 August 2015 - 01:08 PM

Have you tried the 'Refresh People' task, just in case?



#9 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 01:35 PM

Scheduled tasks said it was performed 9 hours ago, but I just did a manual refresh with no fix to the problem.



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156812 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 24 August 2015 - 01:36 PM

go to the movie in the metadata manager. do nothing and just click save. see if that helps.



#11 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 02:15 PM

I went into the metadata manager for that specific movie and saved and also went into to the parent folder (for me, it's "movies,") and saved afterwards, as well.  No improvement, unfortunately.



#12 Latchmor OFFLINE  

Latchmor

    Advanced Member

  • Moderators
  • 1604 posts
  • Local time: 11:04 PM
  • LocationScotland

Posted 24 August 2015 - 02:32 PM

Scheduled tasks said it was performed 9 hours ago, but I just did a manual refresh with no fix to the problem.

 

Actually, now that my memory is working again, I also had to refresh my entire movie library once from the top level folder. However I imagine you've tested this by refreshing one so I think your issue is slightly different to what mine was...



#13 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 24 August 2015 - 03:16 PM

Yeah, the refreshes on the movie(s) didn't appear to have any effect, either. Kind of stumped as to what caused this in the update?  It worked great in the past and was one of the cooler "show-off" features to show to friends who were seeing Emby for the first time!



#14 Andrommy OFFLINE  

Andrommy

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 12:04 AM

Posted 25 August 2015 - 07:57 AM

I have exactly the same issue and been having it for a while. The problem seems to be in the movies Nfo file at the text under the given actor.

 

If I click on Tom Hardy for example, Inception is missing as movie he appears in. I go to my Inception movie folder and look at the Nfo. 

 

<actor>

    <name>Tom Hardy</name>
    <role>Eames</role>
    <type>Actor</type>
    <sortorder>3</sortorder>
  </actor>

Menwhile the Nfo for Mad Max looks like; 

 

<actor>

    <name>Tom Hardy</name>
    <role>Max Rockatansky</role>
    <type>Actor</type>
    <sortorder>0</sortorder>
    <thumb>C:\Users\username\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\metadata\People\T\Tom Hardy\poster.jpg</thumb>
  </actor>

 

You could either refresh each movie individually or add the correct "thumb" path manually in the Nfo. This takes a lot of time of course and maybe this post will help to find a better solution.


Edited by Andrommy, 25 August 2015 - 07:58 AM.


#15 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51927 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 25 August 2015 - 08:49 AM

The thumb tag is not needed (not sure it is even read).

 

The key here is getting each movie he is in refreshed and saved in the database.



#16 Andrommy OFFLINE  

Andrommy

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 12:04 AM

Posted 25 August 2015 - 10:20 AM

The thumb tag is not needed (not sure it is even read).

 

The key here is getting each movie he is in refreshed and saved in the database.

Oh ok. So the Nfo only needed to be refreshed, (which happened when i edited it), not because I added that specific line.

 

Shouldn't there be an option to refresh all movies at once?



#17 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51927 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 25 August 2015 - 10:23 AM

Shouldn't there be an option to refresh all movies at once?

 

Select one of your libraries in the Metadata editor.  Hit "Refresh".  Wait.



#18 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 25 August 2015 - 10:37 AM

ebr is correct in that the manual refresh has yielded some cross-indexing.  In the example below, I pulled up "3:10 to Yuma" and the actor Christian Bale (whose cross-index for other movies in my library was entirely empty despite him likely being in over a dozen of my cataloged movies).  I then refreshed and saved Christian Bale so that "3:10 to Yuma" would then show up as a movie he was in when clicking on him within the same movie.  I then confirmed this had remained intact when pulling Christian Bale up within the movie "American Psycho."  I repeated the same process within "American Psycho," this time using Advanced Refresh to see if I could retain existing metadata and add only the new data needed--specifically the people indexing.  Thereafter, both movies were accurately indexed against Christian Bale's people profile.  These steps are generally imaged below.  My final step will be to perform an Advanced Refresh and Save of my entire movie library (which I expect will take some time) and I will subsequently update this post with the results.

 

55dc7bf69bbe9_310toYumaCastCrew.jpg

 

55dc7c5c9413b_310toYumaChristianBaleEmpt

 

55dc7c961205e_310toYumaMetadataRefresh.j

 

55dc7cd133996_AmericanPsychoChristianBal

 

55dc7d06594e9_AmericanPsychoMetadataAdva

 

55dc7d2cd5d76_AmericanPsychoAdvancedRefr



#19 gochiefs88842 OFFLINE  

gochiefs88842

    Advanced Member

  • Members
  • 108 posts
  • Local time: 05:04 PM

Posted 25 August 2015 - 11:52 AM   Best Answer

Survey says: Manual Advanced Refresh (adding only missing data) for the entire folder/library (not just a specific movie) and then Save solves the problem.  This is obviously a slight workaround, though, so ideally future server updates may address this behavior so that no user action is required.

 

Thanks to everyone for their input and guidance.

 

55dc8f29ce9ec_ChristianBalePostAdvancedR


  • Olywa123 likes this

#20 pclausen OFFLINE  

pclausen

    Advanced Member

  • Members
  • 373 posts
  • Local time: 06:04 PM

Posted 29 August 2015 - 07:19 PM

Survey says: Manual Advanced Refresh (adding only missing data) for the entire folder/library (not just a specific movie) and then Save solves the problem.

 

 

 

So after starting the "adding only missing data" refresh, do you wait several minutes (or hours with a large library) before hitting Save at the bottom of the page?

 

I ask because I had 1759 people and after doing the above, it jumped to 1820, but with over 2300 movies, I'm obviously still missing like 99% of all my people.  Thanks







Also tagged with one or more of these keywords: ActorsPeople, Indexing

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users