Jump to content

Gamebrowser and Project64


buddyweiser
 Share

Go to solution Solved by Redshirt,

Recommended Posts

When attempting to launch N64 games from GB3, Project64 launches, but I receive an error message saying "Unable to open file." However, I can click File, Open Rom, and find the ROM and then it works fine. Can anyone shed some light on this issue for me?

Link to comment
Share on other sites

Could be a problem with the switch for the emulator. But im not at my pc at the moment to help

Link to comment
Share on other sites

Sorry guys, I'm very low level on the knowledge base, I don't even know what UNC pathing is :unsure: I havent used emulators since using zsnes 12 years ago in high school computer class. I only just discovered emulators for newer systems, and just installed dolphin today(but I seem to have the same problem as with project64, but with a longer error message) As with project 64, I can open the game once in the emulator, but the direct launch doesnt work.

527ec85875f2f_Dolphinerror.png

Link to comment
Share on other sites

I'm guessing you're using MB classic?

 

Using a UNC path just means using the shared network path, not the local path on the hard drive. You can enter this manually as well.

 

yna1.jpg

 

When you open the Mediabrowser classic configurator, go to plugins > gamebrowser, what is the switch used for N64?

I'm not running MBC right now, but I thought the switch in the GB config was just {rom}, can someone confirm that?

 

Dolphin I believe was --exec={rom}

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

AWESOME!, Dolphin games are fixed, I had the switch wrong. Well the Wii games are right, I can't try the gamecube games yet due to the metada not populating, and so the games don't show up in MBC. However still having issues with the N64 emulator. I tried changing to the network path, but now games shows up in MBC, so i changed the path back the regular K drive.

Link to comment
Share on other sites

gamecube should be the same switch if you're using dolphin, im sure someone on here can post the switch for project 64 for you since my games arn't set up at the moment

Link to comment
Share on other sites

I have the default {rom} set, but it doesn't work for project64. Also, do you happen to know why my Gamecube games metadata aren't populating? I verified the folder titles with those on thegamesdb.net

Link to comment
Share on other sites

I take it you've marked the game folder as Nintendo64 and the game files are of one of the following extensions. ".z64", ".v64", ".usa", ".jap", ".pal", ".rom", ".n64", ".zip"

Link to comment
Share on other sites

I have the folder just marked N64 "K:\My Media\My Games\N64\Games" and yes I have multiples of .z64 and .v64

Link to comment
Share on other sites

ok. Go into the server dashboard. In the task section, run the start new log file task and then run the scan media library task. When it's done, let me see that log.

Link to comment
Share on other sites

2013-11-09 21:29:53.8317, Info, App, Start new log file Completed after 0 minute(s) and 0 seconds
2013-11-09 21:29:54.7365, Info, App, Sending web socket message ScheduledTaskEnded
2013-11-09 21:30:04.7829, Info, App, Executing Scan media library
2013-11-09 21:30:04.7829, Info, App, Validating media library
2013-11-09 21:30:04.7985, Info, App, Validating collection folders within C:\Users\Jesse\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\root\default
2013-11-09 21:30:05.4693, Info, App, Sending web socket message ScheduledTaskStarted
2013-11-09 21:30:27.2626, Info, App, ScheduledTasksWebSocketListener stop transmitting over websocket to 127.0.0.1:49290
2013-11-09 21:30:29.3998, Info, App, ScheduledTasksWebSocketListener Begin transmitting over websocket to 127.0.0.1:49290
2013-11-09 21:30:32.3170, Info, App, Scan media library Completed after 0 minute(s) and 27 seconds
2013-11-09 21:30:32.3170, Info, App, Sending web socket message ScheduledTaskEnded
2013-11-09 21:30:34.4698, Info, App, ScheduledTasksWebSocketListener stop transmitting over websocket to 127.0.0.1:49290
2013-11-09 21:30:35.4994, Info, App, LogFileWebSocketListener Begin transmitting over websocket to 127.0.0.1:49290

Link to comment
Share on other sites

I solved the gamecube metadata issue, I had the iso's zipped :unsure: but still having the issue with project 64 not launching properly :(

Link to comment
Share on other sites

post a link to a mediabrowser-classic log with you attempting to launch an n64 game.

Link to comment
Share on other sites

I think this is what you asked for...

2013-11-11 02:50:41.8298,Debug,,Loading full details for The Legend of Zelda: Ocarina of Time actors: null,1,Application
2013-11-11 02:50:41.8298,Info,,Sending Http Get to http://mediabrowser/Users/a163cb73-eb72-84b7-68a2-16b352ae0a3f/Items/2c3aee1b-4cfe-c32a-6daa-b4e5513a30f4?format=Json,1,Application
2013-11-11 02:50:41.8349,Info,,Sending Http Get to http://mediabrowser/Localization/ParentalRatings?format=Json,1,Application
2013-11-11 02:50:41.8379,Info,,Sending Http Get to http://mediabrowser/Localization/ParentalRatings?format=Json,1,Application
2013-11-11 02:50:43.5399,Debug,,Creating a new instance of GamePlaybackController,22,Worker thread for Play Action
2013-11-11 02:50:43.5469,Info,,Gamebrowser playback controller about to play The Legend of Zelda: Ocarina of Time(K:\My Media\My Games\N64\Games\The Legend of Zelda- Ocarina Of Time\The Legend of Zelda- Ocarina Of Time.z64) ,22,Worker thread for Play Action
2013-11-11 02:50:43.5549,Info,,Gamebrowser playback controller playing The Legend of Zelda: Ocarina of Time,22,Worker thread for Play Action
2013-11-11 02:50:43.5609,Info,,*** GAMEBROWSER *** Trying to match GameSystem for Nintendo 64,22,Worker thread for Play Action
2013-11-11 02:50:44.6050,Info,,*** GAMEBROWSER *** Process.Start(Nintendo 64,, C:\Program Files\Project64 1.6\Project64.exe "K:\My Media\My Games\N64\Games\The Legend of Zelda- Ocarina Of Time\The Legend of Zelda- Ocarina Of Time.z64"),22,Worker thread for Play Action
 

Edited by buddyweiser
Link to comment
Share on other sites

  • Solution

for version 1.6 of Project64 you have to use {rom} 

 

if you use "{rom}" with the quotes then the emulator complains that it can't find the file.

 

It's in their faq here.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...