Jump to content

images do not show up in web client mac


longrifle1674
 Share

Recommended Posts

The response when chrome tries to load an image

 

Snapshot of GetItemImage generated by ServiceStack on 12/10/2014 4:17:12 AM

Response Status Error Code NullReferenceException Message Object reference not set to an instance of an object Stack Trace at System.Exception.AddFrames (System.Text.StringBuilder sb, System.String newline, System.String unknown, System.Diagnostics.StackTrace st) [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.Exception.get_StackTrace () [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.Exception.ToString () [0x00000] in <filename unknown>:0 at System.String.Concat (System.Object arg0, System.Object arg1, System.Object arg2) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.DtoUtils.CreateErrorResponse (System.Object request, System.Exception ex) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceRunner`1[MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage].HandleException (IRequest request, MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage requestDto, System.Exception ex) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceRunner`1[MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage].Execute (IRequest request, System.Object instance, MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage requestDto) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceRunner`1[MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage].Process (IRequest requestContext, System.Object instance, System.Object request) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceExec`1[MediaBrowser.Api.Images.ImageService].Execute (IRequest request, System.Object instance, System.Object requestDto, System.String requestName) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceRequestExec`2[MediaBrowser.Api.Images.ImageService,MediaBrowser.Api.Images.GetItemImage].Execute (IRequest requestContext, System.Object instance, System.Object request) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceController+<>c__DisplayClassf+<>c__DisplayClass11.<RegisterServiceExecutor>b__e (IRequest reqCtx, System.Object req) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceController.ManagedServiceExec (ServiceStack.Host.ServiceExecFn serviceExec, IService service, IRequest request, System.Object requestDto) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceController+<>c__DisplayClassf.<RegisterServiceExecutor>b__d (IRequest requestContext, System.Object dto) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.ServiceController.Execute (System.Object requestDto, IRequest req) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.HostContext.ExecuteService (System.Object request, IRequest httpReq) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.Handlers.ServiceStackHandlerBase.ExecuteService (System.Object request, IRequest httpReq) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.RestHandler.GetResponse (IRequest request, System.Object requestDto) [0x00000] in <filename unknown>:0 at ServiceStack.Host.RestHandler.ProcessRequestAsync (IRequest httpReq, IResponse httpRes, System.String operationName) [0x00000] in <filename unknown>:0
Edited by grimsage
Link to comment
Share on other sites

The same here!

 

-OSX YOSEMITE 10.10.1

-MediaBrowser: Version 3.0.5445.6

 

It download all the images and the metadata. Metadata is showed in the browser version but no images are showed in the DLNA view (using an XBOX ONE).

 

afARPZ.png

 

ciFP93.png

 

vhRCpa.jpg

 

 

Best!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hi,

 

is there any update regarding this thread ? 

As i am having the exact same issue.

Is there anything i could provide to development team to help investigate ?

 

Regards 

Link to comment
Share on other sites

I believe I fixed it :) by modifying the following file

 

sudo vi /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/config

 

and adding this:

<dllmap dll="gdiplus.dll" target="libgdiplus.dylib os="osx"/>

 

I believe this is all coming from the following error:

 

System.DllNotFoundException
gdiplus.dll

 

2014-12-27 20:14:36.6707 Error - DtoUtils: ServiceBase<TRequest>::Service Exception
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/user/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/92c4884)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
An exception was thrown by the type initializer for System.Drawing.GDIPlus
System.TypeInitializationException
 at System.Drawing.Image.InitFromStream (System.IO.Stream stream) [0x00000] in <filename unknown>:0
 at System.Drawing.Image.LoadFromStream (System.IO.Stream stream, Boolean keepAlive) [0x00000] in <filename unknown>:0
 at System.Drawing.Image.FromStream (System.IO.Stream stream, Boolean useEmbeddedColorManagement, Boolean validateImageData) [0x00000] in <filename unknown>:0
 at MediaBrowser.Server.Implementations.Drawing.ImageProcessor+<ProcessImage>c__async1.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
 at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.String].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+<GetImageResult>c__async0.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
 at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.String].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+<GetImageResult>c__async0.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
InnerException: System.DllNotFoundException
gdiplus.dll
 at (wrapper managed-to-native) System.Drawing.GDIPlus:GdiplusStartup (ulong&,System.Drawing.GdiplusStartupInput&,System.Drawing.GdiplusStartupOutput&)
 at System.Drawing.GDIPlus..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0
Edited by grimsage
Link to comment
Share on other sites

i've pushed an update to the mac installer. please try again.

 

please note that some of these failures may be cached by the browser. in order to properly test you need visit a page in the web interface that you didn't visit before. so for example, open a different movie then you tested earlier. then it it works, clear your browser cache.

Link to comment
Share on other sites

I believe this is all coming from the following error:

 

System.DllNotFoundException
gdiplus.dll

 

2014-12-27 20:14:36.6707 Error - DtoUtils: ServiceBase::Service Exception
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/bplessinger/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/92c4884)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
An exception was thrown by the type initializer for System.Drawing.GDIPlus
System.TypeInitializationException
 at System.Drawing.Image.InitFromStream (System.IO.Stream stream) [0x00000] in :0
 at System.Drawing.Image.LoadFromStream (System.IO.Stream stream, Boolean keepAlive) [0x00000] in :0
 at System.Drawing.Image.FromStream (System.IO.Stream stream, Boolean useEmbeddedColorManagement, Boolean validateImageData) [0x00000] in :0
 at MediaBrowser.Server.Implementations.Drawing.ImageProcessor+c__async1.MoveNext () [0x00000] in :0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
 at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in :0
 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.String].GetResult () [0x00000] in :0
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+c__async0.MoveNext () [0x00000] in :0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
 at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in :0
 at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.String].GetResult () [0x00000] in :0
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+c__async0.MoveNext () [0x00000] in :0
InnerException: System.DllNotFoundException
gdiplus.dll
 at (wrapper managed-to-native) System.Drawing.GDIPlus:GdiplusStartup (ulong&,System.Drawing.GdiplusStartupInput&,System.Drawing.GdiplusStartupOutput&)
 at System.Drawing.GDIPlus..cctor () [0x00000] in :0
 
So I fixed it :)
 
sudo vi /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/config
 
I added the following lines to the xml file.
 

 

I am not positive yet which one it was that fixed it (currently running a media scan) however this worked for me.

 

thank you for your research. there's actually a bug in the latest version of the mono framework which is causing this:

 

https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=23553

https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=22140

 

the workaround you discovered will do the trick, although it's a bit too hard for the average user.

Link to comment
Share on other sites

user

i've pushed an update to the mac installer. please try again.

 

please note that some of these failures may be cached by the browser. in order to properly test you need visit a page in the web interface that you didn't visit before. so for example, open a different movie then you tested earlier. then it it works, clear your browser cache.

This did not seem to fix the issue.

 

I believe it might be related two the following errors I am receiving which seem to be preventing the proper identification extraction of the zip file for a series from thetvdb

 

2014-12-27 22:24:52.7494 Error - DtoUtils: ServiceBase<TRequest>::Service Exception
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/user/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/d1a1ea3)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
Argument not supported: null
System.ArgumentException
at MediaBrowser.Common.Net.MimeTypes.GetMimeType (string) <0x0099f>
at MediaBrowser.WebDashboard.Api.DashboardService.Get (MediaBrowser.WebDashboard.Api.GetDashboardResource) <0x00097>
at (wrapper dynamic-method) object.lambda_method (System.Runtime.CompilerServices.Closure,object,object) <0x0004f>
at ServiceStack.Host.ServiceRunner`1<MediaBrowser.WebDashboard.Api.GetDashboardResource>.Execute (ServiceStack.Web.IRequest,object,MediaBrowser.WebDashboard.Api.GetDashboardResource) <0x0021e>
 
 
2014-12-27 22:24:52.7816 Error - HttpServer: Error processing request for /mediabrowser/web/null
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/user/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/d1a1ea3)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
Argument not supported: null
ServiceStack.HttpError
No Stack Trace Available
 
 
2014-12-27 22:26:39.3520 Info - App: TVDb Provider - Could not find Downton Abbey. Check name on Thetvdb.org.
2014-12-27 22:26:41.8082 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/api/B89CE93890E9419B/series/193131/all/en.zip
2014-12-27 22:26:42.7021 Error - App: Error in TheTVDB
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/user/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/d1a1ea3)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
Cannot determine compressed stream type.  Supported Reader Formats: Zip, GZip, BZip2, Tar, Rar
System.InvalidOperationException
at SharpCompress.Reader.ReaderFactory.Open (System.IO.Stream stream, Options options) [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Common.Implementations.Archiving.ZipClient.ExtractAll (System.IO.Stream source, System.String targetPath, Boolean overwriteExistingFiles) [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.TV.TvdbSeriesProvider+<DownloadSeriesZip>c__async3.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.TV.TvdbSeriesProvider+<GetMetadata>c__async1.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[MediaBrowser.Controller.Providers.MetadataResult`1[MediaBrowser.Controller.Entities.TV.Series]].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2+<ExecuteRemoteProviders>c__async4[MediaBrowser.Controller.Entities.TV.Series,MediaBrowser.Controller.Providers.SeriesInfo].MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
 
2014-12-27 22:26:42.7475 Info - App: HttpClientManager GET: http://www.thetvdb.com/api/B89CE93890E9419B/series/193131/all/en.zip
2014-12-27 22:26:44.3001 Error - ProviderManager: TvdbSeriesImageProvider failed in GetImageInfos for type Series
*** Error Report ***
Version: 3.0.5464.40000
Command line: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MacOS/MediaBrowser.Server.Mac
Operating system: Unix 14.0.0.0
Processor count: 2
64-Bit OS: False
64-Bit Process: False
Program data path: /Users/user/.config/mediabrowser-server
Mono: 3.10.0 ((detached/d1a1ea3)
Application Path: /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/MediaBrowser.Server.Mac.exe
Cannot determine compressed stream type.  Supported Reader Formats: Zip, GZip, BZip2, Tar, Rar
System.InvalidOperationException
at SharpCompress.Reader.ReaderFactory.Open (System.IO.Stream stream, Options options) [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Common.Implementations.Archiving.ZipClient.ExtractAll (System.IO.Stream source, System.String targetPath, Boolean overwriteExistingFiles) [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.TV.TvdbSeriesProvider+<DownloadSeriesZip>c__async3.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable+ConfiguredTaskAwaiter.GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.TV.TvdbSeriesImageProvider+<GetImages>c__async0.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0
at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[system.Collections.Generic.IEnumerable`1[MediaBrowser.Model.Providers.RemoteImageInfo]].GetResult () [0x00000] in <filename unknown>:0
at MediaBrowser.Providers.Manager.ProviderManager+<GetImages>c__async2.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
 
 
I have been able to download the zip file directly and open it without error.
Edited by grimsage
Link to comment
Share on other sites

what issue are we discussing here? i thought this was just about the ability to view images in the web interface.  we can move onto that next. right now all you need to do is setup a movie with a folder.jpg inside and then go view it in the web interface after the library scan.

Link to comment
Share on other sites

what issue are we discussing here? i thought this was just about the ability to view images in the web interface.  we can move onto that next. right now all you need to do is setup a movie with a folder.jpg inside and then go view it in the web interface after the library scan.

I have never done that.  I have just used what is downloaded from tvdb or other online sources and cached.  I will try adding a folder.jpg and see if that works.

 

Added a folder.jpg and images are displaying.  I will start a new thread for the other errors I am seeing

Edited by grimsage
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

 

I believe I fixed it :) by modifying the following file

 

sudo vi /Applications/MediaBrowser.Server.Mac.app/Contents/MonoBundle/config

 

and adding this:

<dllmap dll="gdiplus.dll" target="libgdiplus.dylib os="osx"/>

 

 

Could you please give more details on how to do that. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Could you please give more details on how to do that. Thanks!

Are you experiencing the issue still?  It was fixed for me back in december with the fixes that were made.

Link to comment
Share on other sites

Are you experiencing the issue still?  It was fixed for me back in december with the fixes that were made.

Yes I am.

I am on OSX 10.6.8 and MB version 3.0.5518.7. I tried to install a newer version and crashes all the time but in any case the one installed should be after your fix I believe...

I also should mention that I don't se the images either on the Tv over DLNA, I don't know if it is caused by the same issue.

 

post-35676-0-26254300-1428875271_thumb.png

Edited by ultraroi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...