Jump to content

UNRAID EMBY NVIDIA


zfrenchy
 Share

Go to solution Solved by zfrenchy,

Recommended Posts

zfrenchy

First, I cannot find any section in linux for UNRAID, I post here, but feel free to move to the right section.

 

I finally update my UNRAID server to latest version (6.10.3), then install Nvidia plugin driver.

I am a lifetime Premier sub for EMBY, here is a screenshot of transcoding settings, Nvidia is not showing

image.png.3713295565fc668fb102355ae812dff0.png

 

What I am missing ? what direction should I look ?

 

here is the logs

embyserver.txt

hardware_detection-63793658771.txt

Link to comment
Share on other sites

RanmaCanada

First off how are you running UNRAID?  Is it in a Docker, or is it in a VM?

Link to comment
Share on other sites

Also have you taken a look at this?

 

Link to comment
Share on other sites

zfrenchy

@Luke That is wayyyyy above my knowledge ... also doesn't look related to UNRAID, but some Linux OS, which is outside my comfort zone.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, zfrenchy said:

@Luke That is wayyyyy above my knowledge ... also doesn't look related to UNRAID, but some Linux OS, which is outside my comfort zone.

It is Docker related though. It can help you pass the GPU through the Docker container so that Emby Server can detect it.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, zfrenchy said:

@Luke

Ok,  pass the GPU through the Docker container, how to do that ?

Have you taken a look at this?

 

Link to comment
Share on other sites

zfrenchy

Yes I did ... look like Chinese to me ... LOL

 

Let's start ...

 

Step 1 .... OK

step 2 .... sudo apt-key add --> command not found

 

...

Link to comment
Share on other sites

zfrenchy

I cannot believe I am the only one on the planet who has a GTX1660Ti, UNRAID and Emby !????  NOBODY USE Nvidia hardware acceleration ?  I doubt it !

 

I bought Emby premiere to use hardware acceleration, update my UNRAID server to install Nvidia card (now my 10GB network not working because of latest version of UNRAID), bought a new graphics card for decoding/encoding, AND STILL not enough !!!!?

 

 

I SERIOUSLY NEED HELP TO FIX EMBY HARDWARE ACCELERATION, PLEASE PLEASE PLEASE !!!

Link to comment
Share on other sites

samuelqwe

I would love to offer more direct help, but I don't use an Nvidia GPU on my Unraid system. I only use my Intel iGPU for HW transcoding.

However, this video by SpaceInvaderOne (he makes awesome videos on Unraid) is a pretty good breakdown of what you need to do to get it working. Obviously, ignore the parts about Plex and Jellyfin.


He does use the LinuxServer container for Emby, but this method would also work for the official Emby container, albeit with some slight differences in the container configuration.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

zfrenchy

@samuelqwe  thank you soooo much, problem solved !!!!

 

The video tuto is a bit outdated, but still working fine.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Solution
zfrenchy
Posted (edited)

Solution:

1- in UNRAID, install the Nvidia plugin called "Nvidia driver"

2- stop then restart the "docker service" located in the "settings tab"

3- On "docker tab", click the blue link "EmbyServer", settings appear

4- right on top, go to  "AVANCED VIEW"

5- Found the line called "Extra Parameters", and enter --runtime=nvidia

6- Click APPLY, DONE

7- Open Emby, go to settings

8- At "Transcoding Tab", choose "Advanced" in the drop-down

9- select coding and decoding you want, then "SAVE"

 

YOU DONE !

 

 

Here is a quick video of 4k H265 120Mbps video playback on 1GB ethernet LAN.

 

Edited by zfrenchy
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...