Jump to content

Home Videos & Photos in Server


pookie
 Share

Recommended Posts

Hello all, hopefully someone can help me...

 

I run a prem version of Emby, and have been for a number of years now, and its been working great.

Now, I wanted to setup all my "Family photos and videos"  (Displayed Name) up on it, so I setup a library Content tried both "Mixed" and "Home Videos & Photos", setup a folder on the HDD - all good so far...

under the folder I have a lot of sub  (for each year) folders that have photos and video in the same folder, but if you try and view them through a browser it shows all the sub folders, and you can go into them, but it only shows the movies, no photos...???  

 

Help...

 

Link to comment
Share on other sites

Hello pookie,

** This is an auto reply **

Please wait for someone from staff support or our members to reply to you.

It's recommended to provide more info, as it explain in this thread:


Thank you.

Emby Team

Link to comment
Share on other sites

FrostByte

Did you enable photos in the library settings?  It's off by default.  Then you will have to rescan media again to get your photos in folders

image.jpeg.32a3f3f12a92c75950a28467a32910e1.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the quick reply, yes I have that ticked... from what I can see the problems might be because I have folders within folders (sometimes 3 deep)

I have rescanned multiple times, but still no luck..

my directory structure is like below :-

and each directory may have videos and photos together in the same folder...

 

m:\Photos

m:\photos\logans photos

m:\photos\logans photos\scouts

m:\photos\logans photos\taekwondo

m:\photo\logans photos\rugby

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hi.  Exactly how did you define the locations for that library?

Link to comment
Share on other sites

FrostByte

As far as levels go my structure is as follows:

\Home videos and photos\Year\Event or location\*.jpg

I'm able to see both video and photos in the folders view using that structure.  I'm not sure how deep you can go, but it would appear you're fine.

Library type "Home videos and photos" and folder structure as follows:

Everything is on my NAS.  MyEmbyMedia is the shared folder with all my library folders (Movies, TV Shows, etc) underneath.

image.thumb.png.9e81782564ebe6e6ca2d4541ff463bba.png

 

Link to comment
Share on other sites

this is how I set it up in Emby for "Home videos & photos",   "m:" is a local drive, and not a network drive, not sure if that matters..

 

 

emby.jpg

Link to comment
Share on other sites

I don't know what I did, but after some playing around it now works...???

 

Thanks you for helping out gents...  🤔

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...