Jump to content

is there a way to lock metadata primary images?


metropical
 Share

Go to solution Solved by metropical,

Recommended Posts

metropical

I keep losing random movie primary images.  Don't care about other images.

I have "save artwork into media folders" checked, but I don't use individual folders for movies, just one folder.

Link to comment
Share on other sites

Hi, the system will never change your images so that's why there is no lock function for it.

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Can you go over a specific example and maybe a screenshot of the folder for that example showing naming schemes?

Link to comment
Share on other sites

metropical

hmmm, so what am I doing wrong that causes the loss of those images?

Not sure if this screenshot is what you mean, but ....

The folder is called Movies and all the movies and their images (poster-jpg) they have one are in there.

IE: Mank 2020-poster.jpg doesn't show up.

 

Screen Shot 2022-06-12 at 5.53.49 PM.png

Link to comment
Share on other sites

metropical

do I need to join TMDB for Emby to be able to dl images quickly?

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play
11 minutes ago, metropical said:

do I need to join TMDB for Emby to be able to dl images quickly?

No Emby automatically download images from TMDB assuming image provider is selected per library and priority order is correct.  Then there is a language select variable also.

Naming looks correct and I had no issue with your Mack 2020 example above.  What do you see in Emby for this example?

But local images will take priority over getting online images.

Edited by Happy2Play
Link to comment
Share on other sites

metropical

TMDB is checked and 1st in line.

Screen Shot 2022-06-12 at 6.55.27 PM.png

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Can you post a server log?

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Best guess issue you a permissions issues as lots of issue with /Volumes/Bugs in the log and trying to convert images.

System.UnauthorizedAccessException: Access to the path '/Volumes/Bugs/' is denied.

 

Link to comment
Share on other sites

metropical

this seems to be an ongoing issue that I have been unable to figure out.

I believe Luke may have had the same observation on an earlier unrelated post.

pitfa

Link to comment
Share on other sites

metropical

on closer observation, this appears to be the only drive of the 4 internal that is formatted Mac OS Extended NOT Journaled.

And the only one with Permissions grayed out, even when unlocked.

Checking with the Mac heads that are more knowledgeable than I on this.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

metropical

after checking with some others, seems it's time for a nuke and pave.  Hopefully it's not a physical error. Time will tell.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, metropical said:

after checking with some others, seems it's time for a nuke and pave.  Hopefully it's not a physical error. Time will tell.

Let us know how you get on. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

metropical

SMART shows a bunch of dead sectors.  Not horrible, but on it's way out.  Reloading from b.up now, at least temporarily.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Solution
metropical
Posted (edited)

the drive was indeed shot.  replaced with a new WD blue 5400 2TB.

Rebuilding Emby now from back ups.  It's happening much faster


SMART Utility is very handy.

file.png

Edited by metropical
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...