Jump to content

Web app failing to connect remotely through app.emby.media


777Aion777
 Share

Recommended Posts

777Aion777

I've got the same issue (I think.)

My emby server works on my laptop at 'localhost:8096', and looks as if everything is ok but now my android phone cant connect to the server using the emby app. A couple of days ago everything was working fine, no idea why I cant connect now. I've tried restarting* my router, emby server, both laptop and phone, and ive opened the 8096 and 8920 ports on my laptops firewall settings. It still doesn't work.

Edited by 777Aion777
spelling mistake
Link to comment
Share on other sites

@777Aion777

Hi, try doing a manual connection from the emby Android app by entering the server address manually and see if that helps. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

777Aion777
18 hours ago, Luke said:

OK, I would suggest taking a look at our Connection Troubleshooter:

https://support.emby.media/support/solutions/articles/44001849007-connectivity

Please try the steps listed there and let us know which ones succeed and which ones do not. Thanks.

I openned TCP ports 8096 and 8920, I ran an antivirus scan, I don't have any VPN's to disable.

I still can't connect to my emby server from my android device from the same network connection 🤷‍♂️

Link to comment
Share on other sites

Can you show us screenshots of how you setup port forwarding?

Link to comment
Share on other sites

777Aion777
On 4/28/2022 at 4:06 PM, Luke said:

Can you show us screenshots of how you setup port forwarding?

Is port forwarding necessary for an Internal Connection? I didn't think it was since I never did anything about port forwarding and I've been connecting to my emby server from my phone with no issues for over a year now

Link to comment
Share on other sites

For a local network connection it's not necessary, no.

Link to comment
Share on other sites

You could have a firewall on the server machine that is preventing access from other devices.

Link to comment
Share on other sites

777Aion777
On 4/30/2022 at 7:38 PM, Luke said:

You could have a firewall on the server machine that is preventing access from other devices.

As far as I can see everything Emby related is allowed to communicate through the firewall, including ports 8096 and 8920

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, 777Aion777 said:

As far as I can see everything Emby related is allowed to communicate through the firewall, including ports 8096 and 8920

What did you check?

Link to comment
Share on other sites

777Aion777
12 minutes ago, Luke said:

What did you check?

On the laptop hosting the server:

Control Panel -> Windows Firewall -> Allowed applications

All apps mentioning Emby are allowed, as well as the ports that I opened when I was following the connectivity troubleshooting guide

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, 777Aion777 said:

On the laptop hosting the server:

Control Panel -> Windows Firewall -> Allowed applications

All apps mentioning Emby are allowed, as well as the ports that I opened when I was following the connectivity troubleshooting guide

I would also go through it and make sure there are no blocking rules added.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...