Jump to content

Fotos do not show anymore on Samsung TV (all other apps fine)


hgewald
 Share

Recommended Posts

hgewald

Hello,

 

something weird...

My fotos (all .jpg) do not show on my Samsung TV anymore (latest Tizen version installed).

I can see the folders and when I open a folder I see all pictures.

When I then want to see the pictures (slideshow) the screen goes black and nothing happens anymore.

Same procdeure works fine with the Android app (on mobile) and the web version (on PC).

Emby runs on latest server (4.6.7).

The folder is setup for home videos and fotos.

 

Any thoughts what might be wrong?

H.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Which version of the Samsung client are you using (store version, or the USB version)?

It's working for me on the current USB release, but the playback images appear to be very low quality.  Some of the folder thumbnails are upside-down, but the image thumbs are the right way up when the folder is opened.  Quality in the browser is fine, but the orientation of the folder thumbs is also an issue in the web browser.

Link to comment
Share on other sites

hgewald

Ho can I find out the version number?

The github doesnt state it and on the TV I cannot find iot.

I refreshed it just two days ago...

 

Link to comment
Share on other sites

Press the button on the top right of the screen with your user image, it should show a menu with the version number on the bottom

Link to comment
Share on other sites

hgewald
3 hours ago, SamES said:

Press the button on the top right of the screen with your user image, it should show a menu with the version number on the bottom

What screen are you referring to and what button on my remote control do you want me to press?

This is on the TV, right? A Samsung-TV-UE55JU6050.

Link to comment
Share on other sites

FrostByte
29 minutes ago, hgewald said:

What screen are you referring to and what button on my remote control do you want me to press?

This is on the TV, right? A Samsung-TV-UE55JU6050.

Start Samsung app on your TV

From the home screen in the upper right corner there should be a search icon, user icon, and the time.

Click "OK" / select on your user icon.  

Top line right under App settings you should see the version

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/12/2022 at 6:51 AM, hgewald said:

Hello,

 

something weird...

My fotos (all .jpg) do not show on my Samsung TV anymore (latest Tizen version installed).

I can see the folders and when I open a folder I see all pictures.

When I then want to see the pictures (slideshow) the screen goes black and nothing happens anymore.

Same procdeure works fine with the Android app (on mobile) and the web version (on PC).

Emby runs on latest server (4.6.7).

The folder is setup for home videos and fotos.

 

Any thoughts what might be wrong?

H.

 

 

HI, please attach the emby server log from when this happened. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

FrostByte

No, the slideshow works good for me version 1.2.6 and server 4.7.0.35

  • Navigate to Home videos and photos library,
  • folders,
  • open folder
  • and then either click on a photo or click Play All.  Both ways work fine for me.
Link to comment
Share on other sites

hgewald

Same works for me.

And when I click on a photo to see it in large the screen turns black and nothing happens. As if it loads the data for eternity...

When I go back I see the collection again.

If I chose another picture or folder the same happens. Screen goes blank...

Link to comment
Share on other sites

Ok we'll have a new Samsung build up on Monday or Tuesday so please let us know if that helps. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

hgewald

I tried version 1.2.7 today but no difference :(

Problem persists

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, hgewald said:

I tried version 1.2.7 today but no difference :(

Problem persists

 

Have you tried refreshing the meta data on your photos library?

Link to comment
Share on other sites

hgewald

Well, the photos show correctly on all clients (web, Android, Amazon Fire).

Also on the Tizen client, the photos are displayed correctly in the overview. Only when I switch to slideshow mode the system does only show a blank screen....

 

So I do not see what the refresh of the meta data could do here.

However, i will try this and report back.

Link to comment
Share on other sites

It's OK, I can see what the issue is.  It seems to only affect this older model TV

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SamES

It will be fixed in the next USB release

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hgewald

Great - when do you expect the next release?

 

Link to comment
Share on other sites

SamES

Less than 30 days is the best I can suggest for the USB Beta release

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...