Jump to content

Forced to transcode 4k content on android app


Siirappi
 Share

Go to solution Solved by Luke,

Recommended Posts

Hi!

 

I'm having problems playing 4k content and app info says it's transcoding. My server is not powerful enought to transcode so everything has to be played direct.  

Codecs are H264(mp4) and AAC. I'm using the beta program app. 

Video plays fine if I'm using app.emby.media via browser.

Do you have any idea what could be the reason for the video transcoding?

Link to comment
Share on other sites

Could you post ffmpeg log? Might be bandwidth-related if set on Auto. Or incompatible subs. Anyway, logs would show. 

Edited by GrimReaper
Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

You can find the log as an attachment. It shouldn't be beacuse of the network speed as I'm using quite fast 5Ghz wifi at the moment and the file plays fine with the web app.  No subs with this video file.

I have tried it with and without setting it to auto. I'm still in test phase of my possible migration from plex to emby.

 

ffmpeg-transcode-70efac2e-3b01-4c3b-b35f-e016e506cc5c_1.txt

Edited by Siirappi
Link to comment
Share on other sites

TranscodeReasons=VideoLevelNotSupported

Which device you're trying to play that on? 

Edited by GrimReaper
Link to comment
Share on other sites

"Level":52

Not really sure whether that device would support 5.2, as that's quite high, I know even Shield did not two-three years ago. 

Link to comment
Share on other sites

I don't know what level:52 means. So it's because my phone is too old and/or the file is too new? I'll be changing to s21 in a week so maybe it will work with that phone. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...