Jump to content

Multichannel FLAC to AAC transcoding issue on mobile data/External WiFi


Richard Branches
 Share

Recommended Posts

Richard Branches

Multichannel FLAC won't play when connected to mobile data and it shows the below error message, though they play fine when using WiFi.

I ignore if other multichannel audio formats present the same problem.

The "Internet quality" option is set to "Auto", I didn't check if they play selecting other audio qualities.

I'm using the latest Emby mobile stable 3.1.94.

I'm using the latest beta server 4.6.0.43.

A transcoding log is also created by the server.

 

Screenshot.thumb.png.eff85e1f07ecd4869ab620a653b68be0.png

ffmpeg-transcode-1b0b895e-ef0e-4344-a3d6-5a29535d877d_1.txt

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

On Android Mobile everything plays directly or transcoded (depending on the upload limitation set in the server) except multichannel FLAC with the error message I shared above. The "Internet quality" in the app is set to "Auto".

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

I already attached a log file and also sent a log from the app...

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches
1 minute ago, Luke said:

The android mobile app doesn't have a send log function.

I attached a log from the server.

I forgot to extract the android mobile one, hold on please...

Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Question: Why don't you publish the android mobile beta apps in the "Emby for Android Release Notes (BETA)" or in the "Emby for Android Beta Release Note History" inside the Android topic of the testing area section similar as you do with the Android TV app?

Edited by Richard Branches
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Yes, but I haven't said anything because I was waiting to be notified or I find out myself when you post the release notes, on beta 3.1.96 the issue is still present.

Link to comment
Share on other sites

Richard Branches
On 5/8/2021 at 2:55 PM, Richard Branches said:

On Android Mobile everything plays directly or transcoded (depending on the upload limitation set in the server) except multichannel FLAC with the error message I shared above. The "Internet quality" in the app is set to "Auto".

@Luke don't forget to pay attention to this.

Thanks.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

 

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

 

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

Richard Branches

Please delete this comment.

Edited by Richard Branches
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/20/2021 at 1:08 PM, Richard Branches said:

Sure.

 

 

Can you also provide the android app log? it might be a device specific problem. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

On 5/20/2021 at 1:08 PM, Richard Branches said:

Sure.

 

 

It appears this is not the right sample causing crashing as it's working just fine for us. Can you please attach the correct one? thanks.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...