Jump to content

Chromecast and Subtitles Freezing


Charsher47

Recommended Posts

Charsher47

Just started using emby and it's been great, thanks! I'm not sure if this is synology specific but that's what I'm running it on.

 

I have an issue when streaming files that have embedded ass subtitles to my chromecast (ultra). It takes around 30 seconds to extract, which is fine, but anywhere from 5-10 minutes later, the subtitles freeze and I lose control over the chromecast. I can't pause, stop or anything from the app or browser. The media keeps playing but the subtitles are stuck. I can only get back control by restarting my TV/chromecast. If I just let it sit, the video will eventually freeze and then the chromecast will restart itself making me think that the chromecast is not liking something. I've never seen it reboot itself using any other media player or casting anything else.

 

This happens on everything I've tried that has embedded ass subtitles whether it is direct play or transcoding. I have no issues when streaming to the web app, android app, or dlna to my TV. If I uncheck allow subtitle extract on the fly, everything woks fine but I'm trying to avoid such high utilization.

 

Not sure I see anything in the logs but I've attached them.

 

Any help would be appreciated, thanks!

emby_log.txt

Edited by Charsher47
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Charsher47

Hi, yes.

 

Still can't play any files with ASS subtitles thru my chromecast and allow subtitle extraction. Looks like somethings happens and the chromecast crashes or something 5-10 min in.

Link to post
Share on other sites
DreadMore

I can attest this is happening to me as well, in almost exact environment.

I load movies remotely from server in another city.
I try to cast any movie with AAS subtitles and they load very long (on PC it is about 3 seconds, on Android is it is 3 seconds, on ChromeCast Ultra it is 4 minutes for me).
I would not mind it that much (can always pause and wait for them to load) if not for the other issues:

- movie control is lost and cannot be reacquired after some random time

- subtitles stop working/dissapear

- shortly after subtitles stop working, the movie keeps freezing playback for 5 seconds

 

Issue does not happen when I use other subtitle formats, such as subrips.

 

I'm seriously thinking of returning Chromecast Ultra cause of this  :(

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...
17 hours ago, Patyboy12 said:

Hey team,

 

I still have this issue.

 

Has there been any updates / fixes / workarounds?

 

Cheers, 

Patrick

Hi there, have you tried this again recently?

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Patyboy12 said:

Hi Luke, 

 

Yes I have run into this issue a few times, the latest was yesterday.

 

Cheers, 

Patrick

Can you please go over an example ?Thanks.

Link to post
Share on other sites

Loaded up a file, the subs loaded in about 30 sec in (so first 30 sec nothing showed on CC) 

 

About 10min into the video the scream flickered a few times and the subs stopped showing for 30s-60s

 

In this instance the subs did return.

 

Fresh install of emby so all settings are default.

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Patyboy12 said:

Loaded up a file, the subs loaded in about 30 sec in (so first 30 sec nothing showed on CC) 

 

About 10min into the video the scream flickered a few times and the subs stopped showing for 30s-60s

 

In this instance the subs did return.

 

Fresh install of emby so all settings are default.

What format subtitles?

Link to post
Share on other sites
Luke
On 12/31/2020 at 3:55 PM, Patyboy12 said:

English ASS

What model Chromecast do you have?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Redmagoo

I can confirm this happens to me on my Chromecast Ultra, embedded english ASS subtitles take an exceptionally long time to load and then after an arbitrary amount of playback (usually 4-8 minutes) audio cuts out, subtitles disappear, and every 5 seconds a burst of audio plays. I lose all control of the playback from the emby app, and I have to unplug the Chromecast to restart as it stops responding and even ceases to be detected by my other apps.

Edited by Redmagoo
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
JasonDB

I'm looking forward to progress on this as well. In the meantime, I'm burning in subtitles to work around the issue.

Link to post
Share on other sites
Luke
1 minute ago, JasonDB said:

I'm looking forward to progress on this as well. In the meantime, I'm burning in subtitles to work around the issue.

The problem is that this is kind of the fix, although it is an undesirable one which is why I haven't' just gone ahead and done that. We try to render the ass/ssa subtitles directly on the Chromecast receiver in order to avoid the server transcoding. Most people want, but with some subtitles, and particularly on older Chromecast models, they can be very slow to render because the Chromecast receiver just doesn't have a whole lot of horsepower. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...