Jump to content


Photo

Movie Duration incorrect


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Bull_007 OFFLINE  

Bull_007

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 10:27 AM

Posted 17 February 2020 - 09:58 PM

It's been a while since I've added some movies to my library, just got busy, but I added a bunch last weekend and for some reason the duration on them is all messed up.

I'm using TS folders and I pulled just the Title Movie with DVD Shrink, something I've done forever.  

On one movie, it shows duration as 1 hour 11 minutes even though it's over 2 hours long.  On another movie, it shows 1 minute, another one shows 7 minutes.

 

If I use VLC, the entire movie is there and I can fast forward through it,

If I hit play on the movie in Emby and just watch it, it appears I can watch the entire thing.  I haven't tested fully yet. If I fast forward, or jump ahead any it messes up.

 

This system has been running since MediaBrowser days.  I tried dumping the Library and refresh it, but it still pulls the wrong duration..


Edited by Bull_007, 17 February 2020 - 10:02 PM.


#2 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19145 posts
  • Local time: 09:27 AM
  • LocationWashington State

Posted 17 February 2020 - 10:05 PM

May need a server log, but would assume FFmpeg/FFprobe is having issues when reading the media.



#3 Bull_007 OFFLINE  

Bull_007

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 10:27 AM

Posted 17 February 2020 - 10:14 PM

embyserver log or ffmpeg log, or both?

It shows the wrong duration in the movie information before you even hit play.  


Edited by Bull_007, 17 February 2020 - 10:17 PM.


#4 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 19145 posts
  • Local time: 09:27 AM
  • LocationWashington State

Posted 17 February 2020 - 10:21 PM

embyserver log or ffmpeg log, or both?

It shows the wrong duration in the movie information before you even hit play.  

 

I would post both but a ffmpeg log is only created during playback



#5 Bull_007 OFFLINE  

Bull_007

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 10:27 AM

Posted 17 February 2020 - 10:41 PM

the Embylog is when I added the movies to the folders yesterday.

A Couple examples is the Fifty shades movies, and Ready Player one.

Fifty Shades Darker shows 1 minute, the other shows 7 minutes and Ready Player one shows 71 minutes.

 

I'm guessing all the ones I added have the issue.

Attached Files



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156879 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 17 February 2020 - 10:56 PM

Ts folder support is only experimental. For the best possible experience we suggest converting to mkv.

#7 Bull_007 OFFLINE  

Bull_007

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Local time: 10:27 AM

Posted 17 February 2020 - 11:36 PM

TS Folder has been working for years for me and works for all my prior videos, but for some reason it's started getting funny.

I had looked at doing mkv, but I had weird artifacts and cc issues.  Maybe it's time to look again.

Is there a preferred ripper and settings?  Space isn't an issue for me.



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156879 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 17 February 2020 - 11:37 PM

Makemkv seems to be the most popular and gets lots of great feedback.
  • Maisy likes this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users