Jump to content


Photo

Codec intro.


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 matt77303 OFFLINE  

matt77303

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 07:55 AM

Posted 19 April 2019 - 02:07 AM

Hi

Playing around with the codec intros, the only one I can get to work is dts.mkv.

Is there a list of file names the plugin is looking for? Can’t get any others to work.

I’m guessing it pulling the codec info from the file itself and not basing it on the movie file name.

Thanks

Matt.

Edited by matt77303, 19 April 2019 - 02:08 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140179 posts
  • Local time: 01:55 AM

Posted 19 April 2019 - 02:12 AM

 

 

I’m guessing it pulling the codec info from the file itself and not basing it on the movie file name. 

 

Correct. You can see this information in the Media Info section at the bottom of the web app detail screen for your movies. Please let us know if this helps. Thanks.



#3 matt77303 OFFLINE  

matt77303

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 07:55 AM

Posted 19 April 2019 - 02:13 AM

Thanks for the reply.

So what should the intro be called if it’s say a Dolby soundtrack?

Matt

#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140179 posts
  • Local time: 01:55 AM

Posted 19 April 2019 - 11:08 AM

Did you check the codec name in the web app like I mentioned? What does it say?

#5 matt77303 OFFLINE  

matt77303

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 07:55 AM

Posted 19 April 2019 - 11:11 AM

I’m at work atm, but I’m guessing by your reply what ever it says in the web app for audio codec should be the file name for the intro?

Matt

Edited by matt77303, 19 April 2019 - 11:15 AM.


#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140179 posts
  • Local time: 01:55 AM

Posted 19 April 2019 - 11:24 AM

Yes exactly.

#7 matt77303 OFFLINE  

matt77303

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 07:55 AM

Posted 19 April 2019 - 11:39 AM

OK, strange

 

Just got home and tried what you said.

 

updated library via server.

 

Got 3 files on my server, dts.mkv, AC3.mkv and H264.mkv

 

Trying it on 2 films, 8 mile that has a dts soundtrack and is a H264 encode, play the film and the dts.mkv clips plays before, but no H264 intro.

and 300 that has a Dolby Digital 5.1 soundtrack (ac3 according to webapp codec info) no intros play, straight into film.

 

Matt                             



#8 matt77303 OFFLINE  

matt77303

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 07:55 AM

Posted 19 April 2019 - 12:49 PM

Sorted it.

Was running a old version of Emby in a docker container, got rid of that and installed the latest version, all working.

Matt

Edited by matt77303, 19 April 2019 - 12:56 PM.

  • Luke likes this

#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140179 posts
  • Local time: 01:55 AM

Posted 19 April 2019 - 02:02 PM

Thanks for the feedback !



#10 hstamas OFFLINE  

hstamas

    Advanced Member

  • Members
  • 575 posts
  • Local time: 01:55 AM

Posted 15 June 2019 - 04:34 PM

Just in case anyone else is wondering if you can have more than one codec video for the plug in to choose from, yes you can. The wiki seems to read as you can only have one for each codec container (ac3.mkv, DTS.mkv etc.). All you need to have is a folder that has the name of the codec then you can put what ever files you want within that folder and it doesn’t matter what they are named.

For example my setup looks like this and it works fine:

Codec Intros/
/AC3
- ac3 file 1.mkv
- ac3 file 2.mkv

/DTS
- waffle 1.mkv
- waffle 2.mkv

Etc.

It’s important to do a FULL library scan after adding new files to these folders. I was just scanning my movie libraries after making additions and it wasn’t working.

Edited by hstamas, 15 June 2019 - 04:35 PM.

  • brainfryd likes this




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users