Jump to content

Playback freezing since updating to server version 4


kryptonking

Recommended Posts

kryptonking

Ever since updating to version 4 (on 4.0.3.0 currently), I've been having some playback issues (freezing) on almost everything I play. This happens on two separate servers in two separate locations streaming to different types of devices.

 

One server runs on Windows 7 and streams to a Roku+ streaming stick. The other runs on Windows 10 and streams to a Shield TV. Both servers have been experiencing the problem only since version 4 and have worked flawlessly for 2 years prior without a single freeze. I currently only have logs saved for one of the servers which I've uploaded below.

 

In the first log while watching Jaws, there was one freeze which I was able to get past by simply pressing pause and then un-pause on the remote.

 

In the second log while watching Slumdog Millionaire, it froze about 20-30 mins into the movie. I tried pause/un-pause again which resumed the movie. However, it froze again shortly after and would continue to do so until I just got frustrated and stopped watching the movie.

 

In the third log while watching Skyfall, playback froze about 1 hour and 30 mins in. I was able to resolve by pausing/unpausing and it didn't freeze again.

 

It's at the point now where I don't even want to watch something because I'm constantly thinking that it will freeze (which it does 80% of the time it seems) and it takes away from the enjoyment of watching. Hopefully there's something in the logs that can help get to the bottom of this.

 

Thanks for any help!

embyserver-jaws_freeze.txt

embyserver-slumdog-freeze.txt

embyserver-skyfall.txt

Link to post
Share on other sites
kryptonking

I'll give it a try and report back after watching a couple movies with it off. In the mean time, if there are any other suggestions on what I can do I would be welcome to them :)

 

Do the logs show anything of significance that might relate to this problem?

Link to post
Share on other sites

Do the logs show anything of significance that might relate to this problem?

 

No, everything looked normal.  The only thing I saw was the above process happening during your playback.  That should not have an impact but it will be interesting to see if it does.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
kryptonking

No freezes since changing the setting that ebr suggest. Also, the server updated to the latest version automatically (whenever it was released) so don't know if that contributed to the fix as well.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...