Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Chromecast problem


  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#81 willvincent OFFLINE  

willvincent

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 12:21 AM
  • LocationMinnesota

Posted 13 January 2020 - 02:24 AM

For myself, I'm only ever internal, always the same network. My internal network has name resolution, so I access my local server at: `https://emby:8920` This works with older versions of the emby server, but newer while I'm able to select the chromecast as the destination, no play action is honored. It simply behaves as if I never clicked the play button in the first place.

Sounds like the changes made in 4.3 will prevent this from ever working unless I make the domain externally resolvable.. that's problematic -- I have no desire to serve content outside, I just need to be able to reliably cast to my internal devices -- and preferably not _only_ via android/ios control.



#82 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152703 posts
  • Local time: 02:21 AM

Posted 13 January 2020 - 02:43 AM

We'll just have to revert the change so that it never tries to use your ssl url on the local network.


  • kingargyle likes this

#83 Jemison OFFLINE  

Jemison

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • Local time: 01:21 AM

Posted 13 January 2020 - 10:26 PM

We'll just have to revert the change so that it never tries to use your ssl url on the local network.

 

Hi Luke, this would be ideal.  I, like willvincent, only ever stream emby on my internal network - streaming to chromecast via web is my primary use case as I'm not using an android/ios device  :( .

 

Thx!



#84 willvincent OFFLINE  

willvincent

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 12:21 AM
  • LocationMinnesota

Posted 13 January 2020 - 11:03 PM

We'll just have to revert the change so that it never tries to use your ssl url on the local network.

Sounds like a straightforward solution. Happy to beta test when ready.


  • kingargyle likes this

#85 Chriswho OFFLINE  

Chriswho

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 05:21 PM
  • LocationOztraya

Posted 17 January 2020 - 02:51 AM

Hi.  Not sure if my issue is the same - just connecting via local host 8096.

 

Was able to cast from web app to Chromecast last week, now cannot.

 

When I select the cast icon, I just get 'Play On' - no devices are listed:

 

5e2156780f2d3_CastMenuNodevices.jpg

 

When I select cast from the Chrome menu, I can see my Chromecast (Living Room TV):

 

5e2158b40f424_CastMenuChrome.jpg

 

I can cast from the Android app on my phone to the Chromecast, and then I see this in the cast menu:

 

5e215917d5558_CastMenuEmby.jpg

 

Not sure why this is happening now?

 

Thanx.  Chris.



#86 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152703 posts
  • Local time: 02:21 AM

Posted 17 January 2020 - 02:53 AM

Hi.  Not sure if my issue is the same - just connecting via local host 8096.

 

Was able to cast from web app to Chromecast last week, now cannot.

 

When I select the cast icon, I just get 'Play On' - no devices are listed:

 

5e2156780f2d3_CastMenuNodevices.jpg

 

When I select cast from the Chrome menu, I can see my Chromecast (Living Room TV):

 

5e2158b40f424_CastMenuChrome.jpg

 

I can cast from the Android app on my phone to the Chromecast, and then I see this in the cast menu:

 

5e215917d5558_CastMenuEmby.jpg

 

Not sure why this is happening now?

 

Thanx.  Chris.

 

You need to run the web app in a secure context. That means either localhost or https. If that's something you can't do, then use the android or iOS app.



#87 kingargyle OFFLINE  

kingargyle

    Advanced Member

  • Members
  • 70 posts

Posted 18 January 2020 - 05:43 PM

Hi Luke, this would be ideal.  I, like willvincent, only ever stream emby on my internal network - streaming to chromecast via web is my primary use case as I'm not using an android/ios device  :( .

 

Thx!

 

Yeah ran into this issue myself with 4.3, only plan to ever stream internally so having the old behavior would be ideal as well.



#88 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152703 posts
  • Local time: 02:21 AM

Posted 18 January 2020 - 06:38 PM

It will be in the next release. Thanks for the feedback.



#89 Chriswho OFFLINE  

Chriswho

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 05:21 PM
  • LocationOztraya

Posted 19 January 2020 - 03:20 AM

You need to run the web app in a secure context. That means either localhost or https. If that's something you can't do, then use the android or iOS app.

 

Hey Luke

 

I am running the web app as localhost.  This is the address:  http://localhost:809...tml#!/home.html.

 

Today, Chromecast is showing in the Play On menu!  I have made no changes to any settings.

 

When I couldn't connect the other day, I reset the server, restarted the browser and restarted my computer, but still could not connect to the Chromecast.

 

Any idea why this would happen?



#90 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 152703 posts
  • Local time: 02:21 AM

Posted 19 January 2020 - 01:25 PM

Not at this time, no.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users