Jump to content

Metadata not updating unless manual Identify


Recommended Posts

If I add any new files to one of my Libraries it will not identify properly and pull down metadata.  If I manually identify the files then it works fine.

 

Running Version 4.0.0.2

Link to post
Share on other sites

Recently added a movie and it shows up in the Library.  The metadata is not identifying properly even after forcing refresh.  If I identify it all of the metadata and images get downloaded.  Prior to version 4 it would identify as soon as it was added to the library.

Link to post
Share on other sites

Recently added a movie and it shows up in the Library.  The metadata is not identifying properly even after forcing refresh.  If I identify it all of the metadata and images get downloaded.  Prior to version 4 it would identify as soon as it was added to the library.

 

Can you please go over a specific example of a  movie? What movie, what exact folder structure? Thanks!

Link to post
Share on other sites

I am also seeing this issue

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

 

Hi there,  Can you please go over a specific example of a  movie? What movie, what exact folder structure? Thanks!

Can you please go over a specific example of a  movie? What movie, what exact folder structure? Thanks!

Link to post
Share on other sites
bretswinney

The Finest Hour

 

Under the movies folder root. The Finest Hour (2018).mp4

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by bretswinney
Link to post
Share on other sites

What's being described here is NORMAL right after doing the update.  The system hasn't finished ALL the things it needs to do in the background to update the current data already in the database.  That is why you're not seeing it update this info automatically.

 

However, if you pick on of those movies and manually match it then it does update because you forced it.  Just give it time as it may need to run through a couple of nightly tasks before everything gets back to normal.

 

Not saying this is happening to you but essentially your whole system is refreshing data in a short period of time.  You could be getting timeouts or throttled by meta-providers which could require Emby to run certain tasks a couple of times (normal daily schedules) before it gets all the data it needs back for you and starts acting the way it did prior to the update.  This is where PATIENCE comes in a bit as the Emby server can only do so much if it can't get the data as fast as it wants/needs.  It will keep picking up more and more with each run.  This took several runs on one of my servers to fully populate everything.

Link to post
Share on other sites

ROOTEMBY\\Media\Movies\First Man 2018 1080p\first.man.2018.proper.1080p.bluray.x264-drones.mkv

 

@@xenkw0n Can you please attach the emby server log from when this was scanned? thanks.

Link to post
Share on other sites

I am seeing this issue as well as most artwork has been removed and a screenshot of the movie is displayed now. I have to identify manually without the year in the name of the movie. is this something that will revert back after update has finished what its doing? if so it seems silly it would remove artwork already matched. can I trigger the system to put back the artwork it found previously instead of screen shots?

Link to post
Share on other sites

There is an issue of parsing the movie name and year from the file name. We'll be getting an update out to resolve this. Thanks.

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
xxAmigoxx

Emby Server 4.0.1 is currently rolling out to address this issue. Thanks guys.

 

I am seeing this for TV series too. Emby cant automatically identify many tv series

folder naming =>  "Marvels.The.Punisher.S02.720p.WEB.X264-Scene"

But Emby can't auto identify the show. I have to manually do it. 

Version 4.1.1.0

Link to post
Share on other sites

I am seeing this for TV series too. Emby cant automatically identify many tv series

folder naming =>  "Marvels.The.Punisher.S02.720p.WEB.X264-Scene"

But Emby can't auto identify the show. I have to manually do it. 

Version 4.1.1.0

 

What is the full folder structure? do you have a series folder for the punisher above that?

Link to post
Share on other sites
Happy2Play

I am seeing this for TV series too. Emby cant automatically identify many tv series

folder naming =>  "Marvels.The.Punisher.S02.720p.WEB.X264-Scene"

But Emby can't auto identify the show. I have to manually do it. 

Version 4.1.1.0

 

That would be a season folder not a series folder.  Anything outside the supported naming scheme/structure is bound to fail and require manual intervention.

 

https://github.com/MediaBrowser/Wiki/wiki/TV-naming

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

No i dont. its the only folder.

 

Currently we require series folders. We'd like to support what you're doing in the future, but we're not there yet.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...