Jump to content

Wake on LAN (WOL) Issues - won´t work


svenoone
 Share

Recommended Posts

svenoone
Hi Guys,

I have probably found an incompatibility in the WOL protocol of the Emby Android app.

 

Shortly to my server:

- Debian 9 64Bit (OpenMediaVault 4.0) with Docker Engine

- 1x 1Gbit ETH-Port (ASrock H110M-DVS with RTL8111 NIC)

- Emby as an official docker container

 

I captured the WoL packages from the Android Emby App  with Wireshark. I noticed that Emby sends only one type of WOL packages. As far as I know, there are some methods which are slightly different for WAN or LAN. To create the packages I use in the example a tool from the Win10 Store (Name: MagicPacket).

 

I do not want to post any of my MAC addresses here, so I'm just attaching a picture to it, not the pcap

 

Green Frame: What my WOL tool sends

Purple Area: The specific package that makes my server start.

Red Frame: What the Emby App sends

 

I also noticed that the Emby app sends a WOL to two MAC addresses, which are not in my network at all.

 

Although I usually have my server on, but I would like to point out the issue, since Emby should support WoL.

 

 

5c4373b3078c1_Emby_WOL.png

Edited by svenoone
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...