Jump to content

emby media player


Scottieboi
 Share

Recommended Posts

Scottieboi

I'm new to Emby after being with Plex for such a long time, and tbh I like it, it looks a little similar and for the most part, it's fairly simple to use.
Ok so here is my issue, or one of them anyway.
Installed on samsung tablet, and worked great, went to use it a few hours later and now all I get is a spinning wheel, no option to play or anything for that matter, just a spinning wheel. ok so im not so tech savvy, but even I can read and follow instructions, and I have followed all the solutions posted in the past, I cleared the cache/data and logged in again, nope that didn't work so uninstalled and reinstalled through google play, nothing, so tried again with ARM option on the download page, and still just a spinning wheel.

In all fairness it works very well on all my other devices, Tv / Amazon fire TV and even works with no issue on my phone, I know the tablet is a little older than I would like but it meets all the requirements for this to work, given that it has done already, so what can I do to solve this?

Link to comment
Share on other sites

Scottieboi

Its the app, and no I can't get into the app for logs, it works just fine on the tablet through the browser, just the app that won't work. 
As I said I tried uninstalling and reinstalling and various other obvious solutions. with no joy, so im thinking it's a issue with the tablet causing the problem, gonna tinker with it a little and see if I can't get it working, but as long as I can gain access through the browser it isn't causing me too much distress.

Thanks for the help

feel free to close this topic 

Link to comment
Share on other sites

Scottieboi

To be sure I couldn't say, it's a old Samsung tablet, worked with Plex just fine, so I would assume that emby is compatible 
How do I locate the version of android it uses?

Link to comment
Share on other sites

lcduarte

I don't know if this is the same issue reported by Scottieboi, but I have a similar problem. In Emby app for Android, the detail screen for a video starts loading, but the spinning circle never stops, and the action buttons never load.

 

5c0be7fc2f458_Screenshot_20181208105706.

 

I attached the server log during the test. The server is version 3.5.3.0, running under Linux. I tried both the regular Android app and the beta version. The playback device is a Samsung tablet SM-T561M, running Android 4.4.4.

 

Some additional information. I can get a video menu by long touching its thumbnail (I noticed that there is no "mark played" option; is this normal?). However, when playing a video, the "back" on-screen arrow works, but none of the other control buttons work.

 

Last but not least, pressing the three-line menu (either on the home screen or on the dashboard) dims the screen, but it goes no further than that.

 

I hope this information can help locate the issue. Thanks!


Luiz Claudio

emby.log

Link to comment
Share on other sites

Scottieboi

Hi, can you please try this version:

https://www.dropbox.com/s/9am2hgfcj403j8d/MediaBrowser.Mobile-googlearmv7-release.apk?dl=0

 

And then attach a log from the app? thanks.

That's exactly the issue l have, sorry for the delay in getting back to you.

I tried to install that apk but it won't open.

Have you got an older version that l could try?

 

Oh my tablet runs android 4.4.4.

Link to comment
Share on other sites

lcduarte

Hi, can you please try this version:

https://www.dropbox.com/s/9am2hgfcj403j8d/MediaBrowser.Mobile-googlearmv7-release.apk?dl=0

 

And then attach a log from the app? thanks.

 

Hi, Luke. I installed the apk file as an update of the previous (beta) app. The video detail screen now shows the action buttons, and the playback buttons are now working. However, the three-line button in home is still inoperative; it only dims the screen.

 

The server log follows. I don't know if the app itself has a log.

 

I hope this can be of help. Feel free to ask for more information. Thank you very much for your help!

 

 

Luiz Claudio

embyserver.txt

Link to comment
Share on other sites

You can also get to those settings by clicking your user icon in the top right. How does that compare?

Link to comment
Share on other sites

Scottieboi

I also managed to get the apk installed and all the buttons are now shown correctly, however Like 

lcduarte said the three line button just dims the screen..

Thanks Luke, appreciate the help, the user menu works perfectly.

Edited by Scottieboi
Link to comment
Share on other sites

lcduarte

You can also get to those settings by clicking your user icon in the top right. How does that compare?

No problem here. In the previous version it was working, it continues working in the apk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
buddy666

Hi, I'm having the same issue, but I can't install the apk. My Tablet is having Android 4.4.2 . Is there coming a fix? I just started my Emby Premiere yesterday, because the setup was so easy till now. On my Samsung Galaxy S8+ I don't have any problems. App Version currently installed is 3.0.21 Thx

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...