Jump to content


Photo

Emby Theater ver 3.0.5 black box on Win 7


  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#1 EuG0000 OFFLINE  

EuG0000

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 12:11 AM

I had some extreme slowness with my Emby, so I decided reinstall it.

After re-install to the latest version (3.03) I'm getting a black box when I start it.

I can resize the black box with my mouse by pulling the border, but unable to maximize/minimize it.

 

Nothing else has changed on the system.  I've had the same nVidia drivers, etc etc yesterday when it working albeit very slow.

I think slowness was due to the library.db file which I deleted and rebuilt, but now I'm unable to bring up Emby theater :(

I can load everything just fine through the web interface, so the server is working fine.

 

Please advise!

 

 


Edited by EuG0000, 20 November 2018 - 10:24 AM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121600 posts
  • Local time: 03:15 PM

Posted 20 November 2018 - 12:18 AM

Hi, can you try the newest version from the website?

 

Make sure windows 7 aero has not been disabled and has not crashed. The app's transparency features depend on it. Thanks.



#3 EuG0000 OFFLINE  

EuG0000

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 12:34 AM

Hi, can you try the newest version from the website?

 

Make sure windows 7 aero has not been disabled and has not crashed. The app's transparency features depend on it. Thanks.

 

I got the latest and Aero is running.

Still experiencing the issue.



#4 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 20 November 2018 - 12:38 AM

3.05 is the latest version



#5 EuG0000 OFFLINE  

EuG0000

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 10:26 AM

3.05 is the latest version

 

 

Yes, I fixed the title.  I got the latest (3.0.5) version.

Here's the start up log (I removed my user name):

 

 

 

2018-11-19 23:29:28.240 Info Main: Application path: C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\Emby.Theater.exe
2018-11-19 23:29:28.240 Info Main: Emby
Command line: C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\Emby.Theater.exe
Operating system: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1
64-Bit OS: True
64-Bit Process: False
User Interactive: True
Processor count: 8
Program data path: C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater
Application directory: C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system
2018-11-19 23:29:28.295 Info Main: C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\electron\electron.exe "C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\electronapp" "C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\data\electron" "C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\cec\cec-client.x64.exe" "C:\Users\{User}\AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\mpv\mpv.exe"
2018-11-19 23:29:31.489 Info App: Application version: 3.0.5.0
2018-11-19 23:29:31.509 Info App: Application configuration:
{"EnableDebugLevelLogging":false,"EnableAutoUpdate":true,"LogFileRetentionDays":3,"RunAtStartup":false,"IsStartupWizardCompleted":false}
2018-11-19 23:29:31.509 Info App: Loading MediaBrowser.Model, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-19 23:29:31.509 Info App: Loading MediaBrowser.Common, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-19 23:29:31.509 Info App: Loading Emby.Theater, Version=3.0.5.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-19 23:29:40.628 Info App: Core startup complete
2018-11-19 23:29:43.642 Info TaskManager: StartupTrigger fired for task: Check for application updates
2018-11-19 23:29:43.642 Info TaskManager: Queueing task SystemUpdateTask
2018-11-19 23:29:43.642 Info TaskManager: Executing Check for application updates
2018-11-19 23:29:43.674 Info HttpClient: HttpClientManager GET: https://api.github.c...indows/releases
2018-11-19 23:29:44.316 Info TaskManager: Check for application updates Completed after 0 minute(s) and 0 seconds
2018-11-19 23:29:44.329 Info TaskManager: ExecuteQueuedTasks
2018-11-20 00:29:40.631 Info TaskManager: IntervalTrigger fired for task: Check for application updates
2018-11-20 00:29:40.631 Info TaskManager: Queueing task SystemUpdateTask
2018-11-20 00:29:40.631 Info TaskManager: Executing Check for application updates
2018-11-20 00:29:40.631 Info HttpClient: HttpClientManager GET: https://api.github.c...indows/releases
2018-11-20 00:29:40.944 Info TaskManager: Check for application updates Completed after 0 minute(s) and 0 seconds
2018-11-20 00:29:40.944 Info TaskManager: ExecuteQueuedTasks

Edited by EuG0000, 20 November 2018 - 11:21 AM.


#6 EuG0000 OFFLINE  

EuG0000

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 11:21 AM

Update:

So here's an interesting thing.

I downloaded the 3.0.3 version and just extracted the files into a folder and ran straight from there w/o installing.

It runs and shows up fine (see log below)

One thing that I noticed is that it starts up in full screen mode, where the newly installed Emby Theater stars up in window mode.

Now, when it's in full screen mode - I can't resize it to window mode (it's been like this for a quite some time).

So I wonder if this could be the reason for the "black box" issue?

Is there a way to force newly installed version to somehow start up in full screen mode?

 

 

 

Here's the log from running 3.0.3 directly from a folder:

 

2018-11-20 09:28:29.532 Info Main: Application path: D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\Emby.Theater.exe
2018-11-20 09:28:29.543 Info Main: Emby
Command line: D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\Emby.Theater.exe
Operating system: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1
64-Bit OS: True
64-Bit Process: False
User Interactive: True
Processor count: 8
Program data path: D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03
Application directory: D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03
2018-11-20 09:28:29.613 Info Main: D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\x64\electron\electron.exe "D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\electronapp" "D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\data\electron" "D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\cec\cec-client.x64.exe" "D:\Installations\Applications\Video and Graphics\EMBY Theater\OLD\3.03\x64\mpv\mpv.exe"
2018-11-20 09:28:32.669 Info App: Application version: 3.0.3.0
2018-11-20 09:28:32.702 Info App: Application configuration:
{"EnableDebugLevelLogging":false,"EnableAutoUpdate":true,"LogFileRetentionDays":3,"RunAtStartup":false,"IsStartupWizardCompleted":false}
2018-11-20 09:28:32.704 Info App: Loading MediaBrowser.Model, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-20 09:28:32.704 Info App: Loading MediaBrowser.Common, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-20 09:28:32.704 Info App: Loading Emby.Theater, Version=3.0.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
2018-11-20 09:28:32.747 Info Main: HDMI CEC driver installation was previously cancelled.
2018-11-20 09:28:32.827 Info App: Core startup complete
2018-11-20 09:28:35.826 Info TaskManager: StartupTrigger fired for task: Check for application updates
2018-11-20 09:28:35.826 Info TaskManager: Queueing task SystemUpdateTask
2018-11-20 09:28:35.830 Info TaskManager: Executing Check for application updates
2018-11-20 09:28:35.856 Info HttpClient: HttpClientManager GET: https://api.github.c...indows/releases
2018-11-20 09:28:36.277 Info App: Update Revision 3.0.5 available.  Updating...
2018-11-20 09:28:36.287 Info HttpClient: HttpClientManager.GetTempFileResponse url: https://github.com/M...theater-x64.zip
2018-11-20 09:28:47.997 Info App: Application has been updated to version 3.0.5
2018-11-20 09:28:47.997 Info App: App needs to be restarted.
2018-11-20 09:28:47.998 Info TaskManager: Check for application updates Completed after 0 minute(s) and 12 seconds
2018-11-20 09:28:48.010 Info TaskManager: ExecuteQueuedTasks
2018-11-20 09:30:56.674 Info App: Disposing ApplicationHost
2018-11-20 09:30:56.675 Info App: Disposing TaskManager
2018-11-20 09:30:56.675 Info App: Disposing TaskManager


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121600 posts
  • Local time: 03:15 PM

Posted 20 November 2018 - 01:12 PM

All fresh installs will start in a window. Then after running it will remember window state.

#8 EuG0000 OFFLINE  

EuG0000

    Member

  • Members
  • 28 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 01:24 PM

All fresh installs will start in a window. Then after running it will remember window state.

Where is this setting "remembered"?

Is it possible to manually set it to full screen?



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121600 posts
  • Local time: 03:15 PM

Posted 20 November 2018 - 02:05 PM

all you have to do is close the app and this will happen. in your case though, it might not be if it is not successfully loading in the first place.



#10 berrmich OFFLINE  

berrmich

    Advanced Member

  • Members
  • 32 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 20 November 2018 - 09:30 PM

Hi.  Posted here because I have the same problem.  Windows 32 bit.  My ET has been running very slowly the last few days.  Takes forever to get from screen to screen.  The webIU is very brisk.  My android works fine.   

 

I tried uninstalling and reinstalling.  All I get is a black window.  I can't click on anything.  It doesn't make noises like my clicking is doing anything.  I've tried reboot the computer.  Uninstalling and reinstalling multiple times.  Still get a black box.  I can maximize by using the win+up.  But it is just a black screen then.   

 

Emby for windows media center works just fine and is fast.

 

Thanks!

 

-Mike


Edited by berrmich, 20 November 2018 - 09:31 PM.


#11 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 20 November 2018 - 09:45 PM

This is starting to sound like some Win 7 vs electron, shenanigans. I wonder if using electron 2.0.14, might help until the issue is rooted out?


Edited by Doofus, 20 November 2018 - 09:46 PM.


#12 berrmich OFFLINE  

berrmich

    Advanced Member

  • Members
  • 32 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 21 November 2018 - 07:07 PM

This is starting to sound like some Win 7 vs electron, shenanigans. I wonder if using electron 2.0.14, might help until the issue is rooted out?


How do I do that?

Mike

#13 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 21 November 2018 - 10:49 PM

How do I do that?

Mike

 

Unzip this to;  AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\electron


Edited by Doofus, 21 November 2018 - 10:50 PM.


#14 berrmich OFFLINE  

berrmich

    Advanced Member

  • Members
  • 32 posts
  • Local time: 02:15 PM

Posted 22 November 2018 - 10:53 AM

Unzip this to;  AppData\Roaming\Emby-Theater\system\x64\electron

I put in x86 since the file indicated 32bit as well.  Did not work.  ET will not open now. No errors, just doesn't do anything.



#15 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 22 November 2018 - 11:40 AM

Try this, completely uninstall Theater, reinstall, immediately close it after reinstall. Then replace electron. This time with an earlier version, 2.0.11

https://github.com/e...1-win32-x64.zip

Edited by Doofus, 22 November 2018 - 11:40 AM.


#16 scottpro OFFLINE  

scottpro

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 11:15 AM

Posted 24 November 2018 - 06:17 PM

Just a heads up I'm having the same issue with the latest Emby Theater 3.0.5 on a Windows 7 64 bit PC.  It works fine on my Windows 10 PC.  Last weekend it work just fine and then tried to watch a movie this last Thursday (Thanksgiving) and Emby Theater was running really slow and non-responsive.  Uninstalled Emby Theater and reinstalled it and now only shows a black window.  Able to resize the window and that's it.  Manually downloaded the previous version (3.0.3) and it works just fine.  Was going to debug the problem but didn't have time.  Could be an Electron upgrade issue.  Let me know if you want any more info or help resolving this issue.  The problem exists with both releases of ET 3.0.5 (github/releases and website installer).

 

Scott


Edited by scottpro, 24 November 2018 - 06:19 PM.


#17 scottpro OFFLINE  

scottpro

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 11:15 AM

Posted 24 November 2018 - 06:36 PM

Followup.  I replaced the Emby Theater 3.0.5 "x64\electron" folder with the previous version (3.0.3) and it works.  ET 3.0.5 works with 3.0.3's version of Electron.


Edited by scottpro, 24 November 2018 - 06:38 PM.


#18 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 24 November 2018 - 06:50 PM

Followup.  I replaced the Emby Theater 3.0.5 "x64\electron" folder with the previous version (3.0.3) and it works.  ET 3.0.5 works with 3.0.3's version of Electron.

 

Well, that would be electron 2.0.8, if anyone wants to test that.



#19 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 10602 posts
  • Local time: 12:15 PM

Posted 24 November 2018 - 07:06 PM

Luke, I think this change happened in 2.0.12. I was using 2.0.11 with no problems, and then I tried 2.0.13, which gave me that problem with the black window. Looking at 2.0.12 changes, I think is when this first presented.

 

https://github.com/e...ses/tag/v2.0.12

 

5bf9d960a94e1_Snapshot_92.jpg



#20 scottpro OFFLINE  

scottpro

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • Local time: 11:15 AM

Posted 24 November 2018 - 07:20 PM

Update.
The electron 2.0.8 version does work with 3.0.5, but there is a problem.  It only works once.  Subsequent executions of ET 3.0.5 with the older electron still render a black window.  Copying a fresh version of ET 3.0.5 folder and replacing the electron folder with version 2.0.8 does successfully run again, but only once.  This problem also happens when using the ET 3.0.3 version of electron with ET 3.0.5.

 

Emby Theater version 3.0.3 continues to run with no problems.

 

Steps:

Unzip ET 3.0.5

Delete x64/electron/*

Unzip electron-v2.0.8 into ET 3.0.5 x64/electron folder

Run Emby-Theater.exe (3.0.5)

Black window shows for about 1 or 2 seconds then ET login screen appears.

Log into ET.

Home screen shows.

Close ET.

Run Emby-Theater.exe (3.0.5) again

Black window.......done

 

Repeat steps and ET 3.0.5 will run again but only once.

 

Also.

Once ET 3.0.5 (with electron 2.0.8) is in a black window state deleting and copying x64/electron version 2.0.8 again does not fix the problem.  It has to be a fresh unzip of ET 3.0.5 to work with electron 2.0.8 but only once.

 

Also.also.
Copied the ET 3.0.5 x64/electron folder into ET 3.0.3 x64/electron and it behaves just like the Thursday update.  Very slow and unresponsive.  The home screen will eventually display all it contents after about 2 minutes and navigation is very slow (virtually unusable). Also, when resizing the ET window the original window stays black and the home screen resizes only.


Edited by scottpro, 24 November 2018 - 08:39 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users