Jump to content


Photo

Roku Beta Crashing


Best Answer ebr , 18 September 2018 - 10:56 AM

This should be fixed in the latest beta (106).

Go to the full post


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 16 September 2018 - 08:42 AM

Sorry for the duplicate thread, but I don't have permissions to view it for whatever reason....

When I start the beta app, just before showing the users selection page it crashes back to the roku home screen.

Thanks.

#2 roberthleeii OFFLINE  

roberthleeii

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 197 posts
  • Local time: 07:28 PM
  • LocationHouston, TX

Posted 16 September 2018 - 09:05 AM

Sorry for the duplicate thread, but I don't have permissions to view it for whatever reason....

When I start the beta app, just before showing the users selection page it crashes back to the roku home screen.

Thanks.

I can't even see my thread after it moved.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk

#3 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43756 posts
  • Local time: 08:28 PM

Posted 16 September 2018 - 09:49 AM

Sorry about that...

 

What version of the server are you running?



#4 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 16 September 2018 - 10:43 AM

Sorry about that...

 

What version of the server are you running?

 

I'm running 3.5.2.0



#5 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43756 posts
  • Local time: 08:28 PM

Posted 16 September 2018 - 12:45 PM

And the non-beta version works fine against the same server/user?



#6 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 16 September 2018 - 03:04 PM

Yes. Same server, same everything, the emby stable roku app launches and functions ok, but the beta app never gets to the server/user selection screen. You get the circle for a second and welcome screen and then back to roku home screen.

#7 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13846 posts
  • Local time: 05:28 PM
  • LocationWashington State

Posted 16 September 2018 - 04:13 PM

I would have to test more but when I signed out of the beta app .105 yesterday I had the same thing happen.  Launch app and just get bounced back to Roku Home.  I ended up removing and re-adding the app.

 

 

@ebr

Tested again today, after signing out was unable to launch app again.

Removed app

Restarted Roku

Added app

Now I am able sign in again.


Edited by Happy2Play, 16 September 2018 - 04:43 PM.


#8 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 16 September 2018 - 04:59 PM

I tried deleting the app and reinstalled the beta and restarting the roku still get the crashing to home.

I'll try a roku restart between deleting and reinstalling the app now.

#9 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13846 posts
  • Local time: 05:28 PM
  • LocationWashington State

Posted 16 September 2018 - 05:02 PM

I tried deleting the app and reinstalled the beta and restarting the roku still get the crashing to home.

I'll try a roku restart between deleting and reinstalling the app now.

 

That is what I had to do as uninstall/reinstall provided same results.

 

 

Note similar issue is/was reported in Testing area also.


Edited by Happy2Play, 16 September 2018 - 05:03 PM.


#10 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 16 September 2018 - 05:08 PM

Where is the testing area? It's not listed under the testing section of the forum and I've always reported bugs and such in this section for the roku beta app.

#11 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13846 posts
  • Local time: 05:28 PM
  • LocationWashington State

Posted 16 September 2018 - 05:24 PM

I put a comment in that section as it appears to be restricted from user group.



#12 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43756 posts
  • Local time: 08:28 PM

Posted 17 September 2018 - 12:40 PM

Okay, so the issue is only after explicitly signing out.  I will fix that but, can I ask, why you were doing that?  That is a very cumbersome way to exit the app and isn't really necessary so just wondering.

 

Thanks.



#13 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 799 posts
  • Local time: 08:28 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 17 September 2018 - 12:49 PM

If that was directed to me...I never singed out. Just tried to open the app the other day and it crashed as described. Family just uses the home button on the remote to exit to roku home screen.

#14 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 43756 posts
  • Local time: 08:28 PM

Posted 17 September 2018 - 01:35 PM

Okay, thanks.  This issue should be fixed in the next beta.



#15 vaise OFFLINE  

vaise

    Advanced Member

  • Members
  • 937 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 17 September 2018 - 08:41 PM

Same here.

 

Just an FYI - if this helps : I have a user that is OUTSIDE my lan and they say they are on 105 and that roku is WORKING......

dunno how that is the case as it is repeatable over and over inside my LAN



#16 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13846 posts
  • Local time: 05:28 PM
  • LocationWashington State

Posted 17 September 2018 - 08:44 PM

Okay, so the issue is only after explicitly signing out.  I will fix that but, can I ask, why you were doing that?  That is a very cumbersome way to exit the app and isn't really necessary so just wondering.

 

Thanks.

 

Only way I could reproduce is signing out.  

 

 

Same here.

 

Just an FYI - if this helps : I have a user that is OUTSIDE my lan and they say they are on 105 and that roku is WORKING......

dunno how that is the case as it is repeatable over and over inside my LAN

 

Does the steps in post 7 work for your issue?



#17 roberthleeii OFFLINE  

roberthleeii

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 197 posts
  • Local time: 07:28 PM
  • LocationHouston, TX

Posted 17 September 2018 - 08:54 PM

Only way I could reproduce is signing out.



Does the steps in post 7 work for your issue?

Just to add I have uninstalled and reinstalled and that did not work.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk

#18 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13846 posts
  • Local time: 05:28 PM
  • LocationWashington State

Posted 17 September 2018 - 08:58 PM

Just to add I have uninstalled and reinstalled and that did not work.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk

 

You restarted the Roku after uninstalling?



#19 vaise OFFLINE  

vaise

    Advanced Member

  • Members
  • 937 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 17 September 2018 - 09:21 PM

Its been many years since I installed the roku beta app, I did not wish to uninstall it in case I could not re-install it.

I also have 7 roku's to manage so I dont want to do that to all of them if there is a beta fix forthcoming soon.



#20 roberthleeii OFFLINE  

roberthleeii

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 197 posts
  • Local time: 07:28 PM
  • LocationHouston, TX

Posted 17 September 2018 - 10:00 PM

You restarted the Roku after uninstalling?

Yes. And I just tried it again.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users