Jump to content
nabla

ANSWERED DS916+: H/W transcoding (?) slow (16fps FHD)

Recommended Posts

nabla

Hi all

 

I am very new to Emby so please consider a stupid mistake from my side. I am running Emby on a DS916+ installed from the package centre. While transcoding of a Full HD video without hardware acceleration maxes out the CPU but gives my about 24fps, using VAAPI hardware acceleration reduces the CPU usage but decreases fps between 14 und 16. (logs attached)

 

Judging from the specs and this forum, the DS916+ should be able to transcode Full HD videos, right? What is my mistake.

 

Cheers

 

server.log

ffmpeg-transcode.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, try turning off the subtitles and see if it performs better. The pgs subtitles have to be burned in with transcoding and this can be a very costly process. You'll get a much better experience with external .srt subtitles. Please let us know if this helps. Thanks.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
nabla

Hi, try turning off the subtitles and see if it performs better. The pgs subtitles have to be burned in with transcoding and this can be a very costly process. You'll get a much better experience with external .srt subtitles. Please let us know if this helps. Thanks.

Hi Luke, thanks a lot for you quick reply. Yes, without the subtitles, it is indeed much faster. I hope, a future ffmpeg version will be more efficient with PGS subtitles (if that's possible) because I only have these.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback. Our subtitle download feature may be able to help you obtain external .srt subtitles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...