Jump to content


Photo

Transcoding issue on a specific media


Best Answer Luke , 26 February 2018 - 04:58 PM

Would you mind replacing the font file here:

/var/lib/emby/fonts

With the attached font. See if that changes anything. Thanks.

Go to the full post


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 06 February 2018 - 05:06 PM

Hello,

  I'm identified an issue with the transcoder on Roku (public and beta client as well) and I'm getting this error message: An unexpected problem (but not server timeout or HTTP error) has been detected.

 

  If I'm disabling the transcoding then everything is ok.

 

Logs attached.

Attached Files



#2 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 44679 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 06 February 2018 - 05:10 PM

ffmpeg failed:

Error reinitializing filters!
Failed to inject frame into filter network: Function not implemented
Error while processing the decoded data for stream #0:0
Conversion failed!


#3 lorac OFFLINE  

lorac

    Advanced Member

  • Members
  • 372 posts
  • Local time: 08:23 PM
  • LocationVancouver, Canada

Posted 06 February 2018 - 05:13 PM

Hello,
I'm identified an issue with the transcoder on Roku (public and beta client as well) and I'm getting this error message: An unexpected problem (but not server timeout or HTTP error) has been detected.

If I'm disabling the transcoding then everything is ok.

Logs attached.

It looks to be an issue with subtitles according to the log. Not that surprising.

Sent from my STV100-3 using Tapatalk

#4 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 06 February 2018 - 05:21 PM

Indeed in DirectPlay the subtitle is not working on Roku as well.

 

I've tried with Emby web and everything is fine, the subtitle is working ok (see attached).

 

Tested with the Plex app on Roku and:

Transcoding: OK

DirectPlay: OK

 

I'm guessing that there is nothing wrong with subtile or I'm missing something?

Attached Files



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 06 February 2018 - 05:26 PM

We may have to add something to our ffmpeg build. thanks.



#6 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 06 February 2018 - 05:29 PM

@Luke ping me if you need the subtitle file or the media in order to troubleshoot.

Also it will be great if this will not require transcoding as it can be played as DirectPlay, the transcoder is triggered only due to subtitle :)

 

Thanks guys!



#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 25 February 2018 - 06:33 PM

@shocker Please try the 3.3.0.2 beta when available and let me know if the issue remains, thanks.



#8 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 04:44 AM

@shocker Please try the 3.3.0.2 beta when available and let me know if the issue remains, thanks.

Tested with the latest Roku Beta app and now the movie is starting with subtitle but the diacritics are not supported.

Attached Files



#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 03:44 PM

Can you attach the ffmpeg log? thanks.



#10 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 04:14 PM

@Luke please find it attached.

Thanks

Attached Files



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 04:58 PM   Best Answer

Would you mind replacing the font file here:

/var/lib/emby/fonts

With the attached font. See if that changes anything. Thanks.

Attached Files


  • shocker likes this

#12 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 05:04 PM

Indeed this new font is fixing the problem.

Please find attached the new transcode log file.

 

Thanks @Luke

Attached Files



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 05:05 PM

Excellent, thanks.



#14 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 05:08 PM

Just to confirm, this new font will be added in the next beta release, right? If not to create my font replacing script after every update :)



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 05:09 PM

Yes.



#16 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 05:11 PM

Awesome! Thanks Luke.

Any plans to support this type of subtitle with DirectPlay? I think this is the only missing thing on Roku as all other devices can already handle this :)



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 05:14 PM

We already do, but Roku does not support non-latin characters and therefore your language is excluded. You would have to first take that feature request to Roku.

 

It might be worth re-evaluating to see if anything has changed. you could try forcing the direct play with user transcoding permissions as a test.



#18 shocker OFFLINE  

shocker

    Advanced Member

  • Members
  • 306 posts
  • Local time: 06:23 AM

Posted 26 February 2018 - 05:20 PM

Tested again and the subtitle is not loaded without transcoding.

If I'm opening the same video with the same subtitle via the plex roku app is working ok with directplay and latin characters, check my post #4



#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 128649 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 05:22 PM

it might require work in the app. @ebr we might not need that language list anymore that we're using as a filter. Either that or perhaps just add his.



#20 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 44679 posts
  • Local time: 11:23 PM

Posted 26 February 2018 - 05:38 PM

Which language are we dealing with here?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users