Jump to content


Photo

DS1511+ Constant Disk Activity - DLNA Issue?


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#21 memetopal OFFLINE  

memetopal

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 05:27 PM

Posted 16 February 2018 - 03:09 PM

Hi. I seem to be having a similar problem on an Xpenology system as Emby is preventing disks going to sleep. Already deactivated DLNA with no luck. I am using the latest Emby server version. Should we just wait for the next release?

Thanks



#22 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156672 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 16 February 2018 - 03:18 PM

Yes please try again with the next release of emby server, thanks.


  • 1jfeldman likes this

#23 1jfeldman OFFLINE  

1jfeldman

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 10 May 2020 - 11:10 AM

My DS 212J+ Has had the same problem ever since I got Emby. Have confirmed that when I shut down Emby service, no more problem - my DS drives hibernate when not in use. But when Emby is running the disk lights are constantly going. Please help. I am at the current level of Emby and willing to provide debug logs or whatever is needed. Thanks!

#24 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156672 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 10 May 2020 - 02:13 PM

My DS 212J+ Has had the same problem ever since I got Emby. Have confirmed that when I shut down Emby service, no more problem - my DS drives hibernate when not in use. But when Emby is running the disk lights are constantly going. Please help. I am at the current level of Emby and willing to provide debug logs or whatever is needed. Thanks!

Can you please attach the emby server log? You can learn how to do that here:

https://emby.media/c...port-a-problem/

Thanks.



#25 1jfeldman OFFLINE  

1jfeldman

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 14 May 2020 - 09:22 AM

Hi Luke, thanks for the speedy reply. I actually uninstalled two plugins that were recommended to be uninstalled in other threads. The DNLA plugin did not appear to be the culprit. However, when I uninstalled Portmapper, now my Synology is hibernating appropriately. I think my next step is to reinstall DNLA (I don't need it but it will be interesting to see) and see if the symptoms come back; and then reinstall Portmapper and provide you a log of perhaps an hour of logging (my hibernation is set to 15 min) if hibernation continues to be prevented. I should be able to do that this weekend. Thanks again.



#26 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156672 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 14 May 2020 - 10:49 PM

That's interesting, thanks for the feedback. We'll take a look at it.


  • 1jfeldman likes this

#27 1jfeldman OFFLINE  

1jfeldman

    Newbie

  • Members
  • 5 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 19 May 2020 - 05:51 PM

I added DNLA plugin back — no problem. I will add Portmapper back soon and report back. Just wanted to let you know.

#28 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156672 posts
  • Local time: 12:27 PM

Posted 22 May 2020 - 10:26 PM

Great, thanks !




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users