Jump to content

Bug - PlayTo in Mono 4.4.0


anderbytes

Recommended Posts

anderbytes

Hello, I've noticed that after updating Mono to new stable 4.4.0 I can't play DLNA properly.

 

After some investigation... I found in log that was something related to PlayTo feature (being able to control device via DLNA).

 

After disabling PlayTo, everything works fine.

 

Here is the log. please take a look around time 20:25:50

 

 

 

ps: It is 10% possible that Mono is not the sole cause... because I've also been reinstalling some packages manually (Python-related)...

Just informing...

Link to post
Share on other sites
anderbytes

No... it didnt work, actually.

 

Will dig more...

Damn.

 

Anyone else with Mono 4.4.0 experiencing DLNA Issues??

Link to post
Share on other sites
anderbytes

Some help here, devs. I can't play anything anymore... not even from DLNA or TV app (Samsung tested).

 

Here are more logs.

Look how many ** Error Report ** are there... lots.

 

 

Link to post
Share on other sites
anderbytes

@@Luke, I guess moving to 4.4.0 was not a smart move... after all   :-(

 

Can you try to understand what those new errors mean? Or should I find some way to rollback to 4.2.4.4 ?

Link to post
Share on other sites

I'm not sure yet. if you need an immediate solution then yes I would go back to mono 4.2.3.4.

Link to post
Share on other sites
anderbytes

I'm not sure yet. if you need an immediate solution then yes I would go back to mono 4.2.3.4.

 

Rolling back to 4.2.4.4 did the trick.

I hope you use the logs above to understand what happened ;) I see some different sorts of problems there...

Link to post
Share on other sites

No issues here with mono 4.4.0 on ubuntu 16.04.  I just test dlna with bubbleupnp on my android phone and it played something from emby fine.

 

I do run emby in its own LXC container and all that is installed is emby and its dependancies and mono from the official mono repo.

Link to post
Share on other sites

No issues here with mono 4.4.0 on ubuntu 16.04.  I just test dlna with bubbleupnp on my android phone and it played something from emby fine.

 

I do run emby in its own LXC container and all that is installed is emby and its dependancies and mono from the official mono repo.

 

Excellent, thanks for the report.

Link to post
Share on other sites
anderbytes

No issues here with mono 4.4.0 on ubuntu 16.04.  I just test dlna with bubbleupnp on my android phone and it played something from emby fine.

 

I do run emby in its own LXC container and all that is installed is emby and its dependancies and mono from the official mono repo.

 

Playing from the LXC probably was a smart move.

But you only tested from the Android phone? No TV? Is there a LG or Samsung TV to test there?

Link to post
Share on other sites

Playing from the LXC probably was a smart move.

But you only tested from the Android phone? No TV? Is there a LG or Samsung TV to test there?

No smart TVs here.  I have an openelec chromebox and some sort of android box running kodi in the bedroom.  I do have a ps3 I can hook up and see if dlna works with it.

Link to post
Share on other sites
anderbytes

@@Luke, anything interest on the logs I posted?

 

I don't like my software outdated... and Mono is no exception  ;-)

Link to post
Share on other sites

Is the 3.1.47 already in the Debian packages? I can't seem to find it through the regular apt-get update && apt-get upgrade ..

 

Thanks!

Link to post
Share on other sites

It's still at 3.1.44. It's all automated and I don't see any failures, so I'm sure it's just a matter of time.

Link to post
Share on other sites
commercial

Here with the new mono on a small N54L with openmediavault, I have a recurrent freeze after one minute ... All was fine before ... 

Link to post
Share on other sites
Luke

Here with the new mono on a small N54L with openmediavault, I have a recurrent freeze after one minute ... All was fine before ... 

 

Ok, you may just want to run 4.2.3.4 for now. Thanks.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...