Jump to content


Photo

Weird Bug

MBS

  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#21 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 12 April 2015 - 04:04 PM

Good point @breezytm please confirm there are no NFO files in the directory.



#22 olerocker OFFLINE  

olerocker

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 06:34 AM

Posted 13 April 2015 - 04:41 AM

I have no NFO files in my folders either.

#23 breezytm OFFLINE  

breezytm

    Advanced Member

  • Members
  • 715 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:06 PM

@xnappo I don't have any nfo files for tv shows. I do for some movies. 



#24 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 02:07 PM

Okay @Luke - so no NFO files involved.  Any way you can possibly see a POST request for marking watched could cause the metadata on the server to corrupt?


Edited by xnappo, 13 April 2015 - 02:08 PM.


#25 breezytm OFFLINE  

breezytm

    Advanced Member

  • Members
  • 715 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:18 PM

I also noticed another bug which I would create another thread for. When Kodi is running with Emby I constantly get the "loading" box popping up at random time but frequent. Looking at the logs it appears as if Emby is always doing something in the background. It would be nice to make changes base on the server events. Update Kodi library after the server finished running the "scan media library" task only. Add a manual update button for those who want to manually update their library at random time. Update the watched state when the video finished playing or stop only. Do a pull and push. My FTV can't keep up with all that transaction. Kodi constantly freezing. I can't have both Kodi and Emby for WMC running at the same time. One of them would crash. I know it's not my clients because before introducing the new Emby client for Kodi MBC been running fine for the last year and half. 


Edited by breezytm, 13 April 2015 - 02:18 PM.


#26 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 02:30 PM

The latest version no longer updates constantly - it is completely event based.  Are you running the latest version?

 

The only time it does a scan is at startup - because obviously it will have missed events.


Edited by xnappo, 13 April 2015 - 02:41 PM.


#27 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146048 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:30 PM

Okay @Luke - so no NFO files involved.  Any way you can possibly see a POST request for marking watched could cause the metadata on the server to corrupt?

 

there's really no way. we do have an optional nfo synchronization feature that updates nfo's to include playstate, and this is dynamic. but he says he doesn't have nfo's so I don't see that being a problem.



#28 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 02:41 PM

there's really no way. we do have an optional nfo synchronization feature that updates nfo's to include playstate, and this is dynamic. but he says he doesn't have nfo's so I don't see that being a problem.

Well, what we do know is that SOMETHING is corrupting the metadata.  How do we figure out what it is?



#29 breezytm OFFLINE  

breezytm

    Advanced Member

  • Members
  • 715 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:45 PM

@xnappo Great! Last time I used it was two days ago and that was version 0.0.23. I don't know which version we are on right now but I will try when I get home today. I was so fed up with the constant loading. I couldn't even type "leftovers" in the on screen keyboard. Loading after each letter I typed.

 

Anyway, going back to the OP. Something must of changed from version .19 - .23 because version .23 doesn't seem to have the 00 episode problem. I also have not seen it on my server as well. It stopped. I added about 15 more items since and they are all fine. Before, all newly added episodes were infected including some older movies. Probably you guys fixed something and also fixed the problem unconsciously. 



#30 saitoh183 OFFLINE  

saitoh183

    Advanced Member

  • Members
  • 997 posts
  • Local time: 11:34 PM
  • LocationCanada, St-Eustache, QC

Posted 13 April 2015 - 02:47 PM

there's really no way. we do have an optional nfo synchronization feature that updates nfo's to include playstate, and this is dynamic. but he says he doesn't have nfo's so I don't see that being a problem.

 

I can confirm that i have had this problem happen randomly on system as well even before i started using the Emby for kodi addon and it is still happening off and on from different shows. I store xml's. i will try to keep a eye out so i can catch the logs  



#31 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 02:47 PM

Okay - I hope so.

 

Don't get too excited about 0.0.24 though - we have some debugging to do with the event-based adding.  So there is some beta testing/reporting to do :)


  • breezytm likes this

#32 breezytm OFFLINE  

breezytm

    Advanced Member

  • Members
  • 715 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:53 PM

If @olerocker and @saitoh183 are both still having the issue perhaps it still exists and I just don't notice it anymore. After installing Emby for kodi my library was a mess; therefore it was obvious :) 

 

@xnappo @Luke what do you guys need from us to help better understand the issue and find it's root cause to resolve it?
 

 

Okay - I hope so.

 

Don't get too excited about 0.0.24 though - we have some debugging to do with the event-based adding.  So there is some beta testing/reporting to do :)

 

@xnappo no biggy. I can deal with a little bug here and there. Thanks a lot for thinking ahead. 



#33 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146048 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 02:54 PM

Well, what we do know is that SOMETHING is corrupting the metadata.  How do we figure out what it is?

 

Someone's just going to have to do the work and reproduce it. You probably want to run side by side with the web interface to see when it happens, e.g. on start, progress, stop, all of the above. Monitor incoming http requests. Monitor the folder that contains the media see if there are any changes going on during playback.


  • xnappo likes this

#34 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 03:00 PM

Ok guys - you heard the man :)  Help appreciated here as I can't recreate it.



#35 saitoh183 OFFLINE  

saitoh183

    Advanced Member

  • Members
  • 997 posts
  • Local time: 11:34 PM
  • LocationCanada, St-Eustache, QC

Posted 13 April 2015 - 03:02 PM

Someone's just going to have to do the work and reproduce it. You probably want to run side by side with the web interface to see when it happens, e.g. on start, progress, stop, all of the above. Monitor incoming http requests. Monitor the folder that contains the media see if there are any changes going on during playback.

 

From what i can tell is that is happens during import of a new episode. Because the only episodes affected by the issues are newly imported episode that have just been added to the shows folder. Since i have lot of shows that get updated everyday, i dont noticed the this problem till a few days later sometimes when im browsing around.



#36 saitoh183 OFFLINE  

saitoh183

    Advanced Member

  • Members
  • 997 posts
  • Local time: 11:34 PM
  • LocationCanada, St-Eustache, QC

Posted 13 April 2015 - 03:13 PM

Ok guys - you heard the man :)  Help appreciated here as I can't recreate it.

 

Here is a log i was able to find that might contain info . The problem happened last week with Daredevil - 1x07 . So if you search for that episode you might find something. 

 

https://www.dropbox....271780.txt?dl=0 (29MB log)



#37 breezytm OFFLINE  

breezytm

    Advanced Member

  • Members
  • 715 posts
  • Local time: 10:34 PM

Posted 13 April 2015 - 07:50 PM

I guess I spoke to soon. One of my newly added episode is labelled with the 00. Also @xnappo I was having playback issue due to the constant syncing in the background and today I watched something and it play smoothly from start to finish. I also monitor Kodi for the constant screen flickering, which was a sign of syncing as well, and I didn't see it do it. 



#38 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4754 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 13 April 2015 - 07:55 PM

Okay that is good.  We are aware of the ADDING episodes issue.  What we are concerned with here is CORRUPTING the data on the server.  If it is just in Kodi, this is understood and we are working on a fix.



#39 olerocker OFFLINE  

olerocker

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 06:34 AM

Posted 14 April 2015 - 06:28 AM

Just as a reminder, I am using the old plugin.

What do you say, should I convert to the new plugin?

#40 olerocker OFFLINE  

olerocker

    Advanced Member

  • Members
  • 52 posts
  • Local time: 06:34 AM

Posted 14 April 2015 - 08:01 AM

Ok, so i tried to reproduce the problem. (I hope i did it correctly).

 

The first log is the file that was written after a playback of a file, upon which the metadata changed on the server.

 

The second file is a last nights log as of which correctly scanned files after a server scan show some weird actions from what i could tell.

I would like to add that on this file i watched the videos through the web browser.

 

Hope these help.

Attached Files


Edited by olerocker, 14 April 2015 - 08:02 AM.






Also tagged with one or more of these keywords: MBS

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users