Jump to content


Photo

Vera Home Automation Plugin (Emby Vera)

Home Automation

  • Please log in to reply
480 replies to this topic

#441 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 19 March 2016 - 12:51 PM

No worries.

 

There are major problems with plugins right now in Emby. There is a refresh bug which is making things hard tp develop right now.

 

I have a completely re-coded plugin which fixes ever problem we have ever experienced with it. But, I can't finish the coding until the main devs fix the plugin bugs.

 

I'll be in touch soon.


  • fantaxp7 likes this

#442 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 23 March 2016 - 09:48 PM

So, the updated version for this plugin is in the Catalog now. If anyone come across anything let me know.

the old plugin is I its way out.

Edited by chef, 23 March 2016 - 09:48 PM.


#443 MEB OFFLINE  

MEB

    Advanced Member

  • Members
  • 181 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 01 April 2016 - 10:48 AM

So, the updated version for this plugin is in the Catalog now. If anyone come across anything let me know.

the old plugin is I its way out.

Only thing I seen is after setting up my device the screen refreshes and the device is no longer listed in saved profiles. If I refresh and add it again then it is still configured, im about to go test to see if its working by watching some content.



#444 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 01 April 2016 - 11:11 AM

Thanks @MEB much appreciated.

 

I'll look at the plugin page loading and see if there is anything going on that would cause this.



#445 MEB OFFLINE  

MEB

    Advanced Member

  • Members
  • 181 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 01 April 2016 - 07:07 PM

Thanks @MEB much appreciated.

 

I'll look at the plugin page loading and see if there is anything going on that would cause this.

 

Worked as expected, scenes ran normally.



#446 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 12 April 2016 - 08:04 AM

The http client threw a big error yesterday. I have a fix coming tonight in an update to the plugin.

Looks like sometimes the vera decides to not release information when asked by the plugin.

I just wrapped it in a try and catch statement and we'll ignore those times.

#447 MEB OFFLINE  

MEB

    Advanced Member

  • Members
  • 181 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 21 April 2016 - 04:54 PM

Any progress on keeping the lights off during a marathon?



#448 swan27matt OFFLINE  

swan27matt

    Member

  • Members
  • 13 posts
  • Local time: 10:39 PM

Posted 23 April 2016 - 08:32 AM

I am very excited to try this plugin out.  Is it possible to change the IP address or clear stored IP?  I have two Veras and the plugin found the IP of the Vera I do not wish to control.  I have tried temporarily unplugging the unwanted Vera and reinstalling the plugin but the original initialized IP has not changed.  Any thoughts? thank you



#449 MEB OFFLINE  

MEB

    Advanced Member

  • Members
  • 181 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 19 May 2016 - 09:09 AM

Any progress on keeping the lights off during a marathon?

 

chef MIA? haven't heard from you in awhile, I was wondering if maybe luke could add a flag when the videos are autoplaying so you can hook into and keep lights off. I have had to disable the pause and stop scenes to make it tolerable and just have the lights come on when I turn off the system with the harmony. Would like to have my pause scene back someday.



#450 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 19 May 2016 - 02:26 PM

Sorry work is crazy. Let me see if I can run an item info request when playback starts, and if anything will return a Boolean if weather it is in a playlist or not.

I gotta put sometime back into coding, there are also other projects here that I can help with, but obviously Vera is my priority.

#451 groundglass OFFLINE  

groundglass

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 04 June 2016 - 11:11 AM

Hello,

I'm newly testing this plugin. I have Emby server running on my Open Media Vault NAS, and a Vera 3 running UI5. Both are on the same network.

 

After installing the plugin I am presented with "No Device Detected" on the setup page. I don't see any place to put the vera IP address or other configurations. I'm assuming there is something obvious I'm doing wrong but can't figure it out.

 

Thank you for any advice.



#452 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 04 June 2016 - 01:29 PM

@groundglass I will re enable UI5. It has a different api then Ui7.

You'll have to give me sometime to do it though.

Edited by chef, 04 June 2016 - 04:19 PM.


#453 jasonwilliams OFFLINE  

jasonwilliams

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 171 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 24 May 2019 - 08:53 AM

Hello Chef,

 

Love the plugin!  I have everything working perfectly with Movies (triggering various scenes on Play/Pause etc...).  I have exactly the same setup for TV, but the un-pause event isn't triggering properly - it seems to be calling the same as "Pause".

 

I have version 1.0.0.22

 

Any advice is appreciated.

 

Jason


  • chef likes this

#454 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 24 May 2019 - 08:58 AM

Hello Chef,

Love the plugin! I have everything working perfectly with Movies (triggering various scenes on Play/Pause etc...). I have exactly the same setup for TV, but the un-pause event isn't triggering properly - it seems to be calling the same as "Pause".

I have version 1.0.0.22

Any advice is appreciated.

Jason


Hey Jason,

Thanks for letting me know. The pause and unpause events have always been a bit finicky because they are built on monitoring playback of a media item in the PlaybackProgress event.

It saves the last position of the media item and calculates if the item has been paused if it is equal the next moment the event fires.

To be honest the logic in the event needs to be looked at again. I haven't been totally happy with how it was working.

Gives me something to do! I'll check it out and do an update. See if I can make it more reliable.
  • jasonwilliams likes this

#455 jasonwilliams OFFLINE  

jasonwilliams

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 171 posts
  • Local time: 05:39 PM

Posted 24 May 2019 - 12:40 PM

Thanks Chef!



#456 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 25 May 2019 - 07:53 AM

@jasonwilliams

 

Hey great job finding that bug in the code. I looked through and found where it was. LOL. It was one line of code calling "pause" on episodes" when it should have called "unpause".

 

Thank you Jason. I think the bug is squashed.

 

Let me know if there are still issues with the latest update of the plugin.


  • jasonwilliams likes this

#457 gmontem OFFLINE  

gmontem

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 02:39 PM

Posted 26 May 2019 - 11:01 PM

I am using Emby server version 4.1.1.0 and have version 1.0.0.24 of the Vera plugin installed.

The plugin detects my Vera device but no Emby devices are available for me to choose.

The + button does nothing.

 

 

5ceb52be7f244_EmbyVeraPluginIssue.png



#458 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 26 May 2019 - 11:02 PM

Cool. thank you. I fix it immediately!

#459 chef OFFLINE  

chef

    Advanced Member

  • Developers
  • 3794 posts
  • Local time: 05:39 PM
  • LocationPeterborough, Canada

Posted 27 May 2019 - 12:00 AM

I am using Emby server version 4.1.1.0 and have version 1.0.0.24 of the Vera plugin installed.
The plugin detects my Vera device but no Emby devices are available for me to choose.
The + button does nothing.


5ceb52be7f244_EmbyVeraPluginIssue.png


I can not reproduce this at all.

@PrincessClevage can you help here, by testing the new version of the Vera Plugin?

It is working for me without issue.

@gmontem
Can you please try clearing Browser Cache (history/data) and then reopening the Emby Dashboard, and see what shows up in the Plugin Configuration Device List.
Thank you.
Finally, when selecting the "Devices" tab in Emby Dashboard, is the list populated with devices?

Edited by chef, 27 May 2019 - 08:15 AM.


#460 gmontem OFFLINE  

gmontem

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 02:39 PM

Posted 27 May 2019 - 12:12 AM

I cleared my history and cache, and still see the same problem.

 

What is the Plugin Configuration Device List?

 

From the Dashboard, I see "Vera Emby Plugin 1.1" as an active device.

I have also tried uninstalling the plugin and re-installing it.

 

Does the plugin leave any configuration files in the Emby server that I ought to delete manually in case the plugin uninstall wasn't a clean uninstall?

Thanks.

 

 

I can  not reproduce this at all.

 

@PrincessCleavage can you help here, by testing the new version of the Vera Plugin?

 

It is working for me without issue.

 

@gmontem

Can you please try clearing Browser Cache (history/data) and then reopening the Emby Dashboard, and see what shows up in the Plugin Configuration Device List.

Thank you.

Finally, when selecting the "Devices" tab in Emby Dashboard, is the list populated with devices?







Also tagged with one or more of these keywords: Home Automation

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users